VIDEO | Florin Cîțu: Personalul didactic trebuie să fie vaccinat sau testat. Elevul netestat rămâne în online

Publicat: 30/09/2021, 21:31
Actualizat: 30/09/2021, 23:38

Premierul Florin Cîțu, a declarat joi seară, la TVR1, că a fost eliminat pragul de șase la mie, prin care școlile urmau să între în online, însă se vor lua decizii punctual pe fiecare școala în cazul în care vor exista elevi infectați cu Covid-19. El a precizat că elevii care refuză testarea, vor face școala exclusiv online.

„Eliminăm trecerea în online la incidența de 6 la mie, dar pe fiecare școală în parte se vor lua decizii. Vom monitoriza săptămânal. În toată Europa Școlile sunt deschise”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a subliniat că personalul didactic trebuie să fie testat sau vaccinat, iar elevii care refuză testarea, vor rămâne să facă orele în online.

„Ce mă interesează este ca personalul didactic să fie vaccinat sau testat. Se vor face teste pentru a se vedea care este situația acolo. pe fiecare clasă în parte și apoi pe școală. Sunt teste simple, încercăm să oferim toate variantele pentru ca școlile să fie deschise. Copilul netestat rămâne în online”, a afirmat Cîțu.

El a afirmat că se vor suplimenta stocurile de teste, astfel încât să nu fie probleme cu testarea în unitățile de învățământ.

„Se fac comenzi pentru teste, unele sunt pe stoc, dar se va urgenta procedura pentru a avea teste cât mai rapid”, a spus Florin Cîțu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase