VIDEO | Cîțu: ”Guvernarea, până acum, merge bine. Coaliția cu PSD este un compromis și fiecare încearcă să își păstreze electoratul”

Publicat: 11/01/2022, 22:17
Actualizat: 12/01/2022, 02:19

Președintele PNL, Florin Cîțu, spune că nu va interveni peste actul de guvernare atât timp cât merge bine. În ceea ce privește colaborarea cu PSD, Florin Cîțu susține în continuare că este un compromis și că fiecare partid încearcă să-și mențină electoratul, dar consideră că „micile ironii” care vin din partea social-democraților ar trebui să înceteze.

Întrebat dacă resimte o diferență în circuitul deciziilor în comparație cu situația din fosta coaliție cu USR PLUS, Florin Cîțu a răspuns: „Eu, cel puțin, am spus că, pe partea de guvernare, doar dacă sunt lucruri care sunt în afara programului de guvernare vreau să venim să discutăm despre ele. Dacă sunt lucruri care sunt în programul de guvernare și merg mai departe, foarte bine. Dacă nu le face cineva, trebuie să vină premierul și ministrul respectiv să explice de ce nu le face. Dacă vor să fie introduse lucruri noi, în afara programului de guvernare, bineînțeles, trebuie să vină în coaliție. În rest, eu cred că putem să funcționăm”.

Liderul PNL a afirmat, marți, la TVR, că el nu va interveni în actul de guvernare, iar deciziile îi aparțin în totalitate lui Nicolae Ciucă. Florin Cîțu a adăugat însă că va sancționa orice derapaj al celor de la PSD, poziționându-se în „gardianul principiilor liberale”.

„Eu nu mă duc să intervin peste actul de guvernare, decizia este acolo, am discutat clar acest lucru. Pe mine mă interesează ca Partidul Național Liberal să își păstreze… exact cum am spus și până acum, suntem gardianul principiilor liberale. Nu este un slogan acesta. Am demonstrat într-o perioadă dificilă, cea mai dificilă din ultima sută de ani pentru economie, nu numai a României, globală, că o economie liberală performează. Nu o facem pentru noi, o facem pentru români. Am avut resurse să putem să facem și creșteri de pensii, și creșteri de salarii, și să reducem și taxe, să eliminăm taxele și accizele pe care le-am eliminat, și supra-acciza, supraimpozitarea contractelor part-time și alte lucruri”, a adăugat Florin Cîțu.

Întrebat dacă liberalii împărtășesc poziția ministrului Apărării, social-democratul Vasile Dîncu, care spunea că nu se aștepta să colaboreze atât de bine cu liberalii, Florin Cîțu a afirmat că este mulțumit de modul cum evoluează guvernarea, dar îi îndeamnă pe cei de la PSD să mai înceteze cu ironiile, întrucât compromisul a fost făcut pentru a readuce stabilitatea politică, și nu din alte considerente.

„Guvernarea, până acum, merge bine și acesta este actul de guvernare. Mai sunt astfel de postări care au pe final câteva ironii care nu ar trebui să fie, dar, în rest, acest compromis, care a fost făcut pentru a crea o stabilitate într-un moment dificil pentru România și a avea o majoritate în Parlamentul României, deocamdată funcționează”, a spus Cîțu.

Președintele PNL le atrage atenția celor de la PSD să înceteze cu atacurile la adresa liberalilor, deoarece nu se află în campanie electorală, iar deciziile trebuie să fie unele echilibrate și să vină în sprijinul românilor.

„Este exact, cred eu, cum mă așteptam să fie, un compromis. (…) Fiecare încearcă să își păstreze, e adevărat, electoratul, dar eu aș spune că nu suntem într-o campanie electorală. Acum, mai importanți sunt românii și măsurile pentru români. Chiar și în această situație, repet, pentru mine este foarte important să nu distrugem un echilibru care a fost câștigat foarte greu în ultimii ani de zile pentru economie, pentru că toți vom avea de tras după aceea în viitor. Orice derapaj, am spus, va fi sancționat și public de Partidul Național Liberal, dar și în coaliție”, a mai spus Florin Cîțu.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”