Florin Roman, despre alegerile parlamentare: „Este greu de înţeles de ce PSD se teme atât de mult de votul românilor din diaspora”

Redactor:
Alexandra Mortu
Florin Roman, despre alegerile parlamentare: „Este greu de înţeles de ce PSD se teme atât de mult de votul românilor din diaspora”
Florin Roman, despre alegerile parlamentare: „Este greu de înţeles de ce PSD se teme atât de mult de votul românilor din diaspora” / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

În cursul zilei de luni, deputații au votat modificările propuse pentru organizarea alegerilor parlamentare, iar liderul celor de la PNL, Florin Roman, a susținut că e greu de înţeles de ce PSD se teme atât de mult de votul românilor din diaspora în contextul în care unele ţări nu permit deschiderea de secţii de votare din cauza pandemiei de coronavirus.

Proiectul pentru modificarea a regulilor care trebuie urmate la alegerile din 6 decembrie, adoptat de senatori în 9 septembrie, a fost adoptat de Camera Deputaților cu 185 de voturi 5, pentru, 14, împotrivă și 4 abțineri.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat referitor la acest subiect că inițial PSD a respins amendamentul referitor la dreptul cetățenilor români din diaspora de a vota pe parcursul a doua zile, sâmbătă și duminică, la alegerile parlamentare.

Florin Roman: „Este greu de înţeles de ce PSD se teme atât de mult de votul românilor din diaspora”

„Amendamentul prin care cetăţenii români din diaspora aveau dreptul de a vota sâmbătă şi duminică la alegerile parlamentare, susţinut de PNL, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor. Iniţial, acest amendament a fost respins de PSD în Comisia juridică, dar insistenţele parlamentarilor PNL pentru ca românii din diaspora să voteze în două zile, în condiţii de siguranţă medicală, au avut câştig de cauză. Este greu de înţeles de ce PSD se teme atât de mult de votul românilor din diaspora, ţinând cont de faptul că, pe fondul pandemiei de COVID-19, unele ţări nu permit deschiderea de secţii de votare”, a susținut acesta într-o declarație de presă.

Lider PNL: După ce şi-a gazat şi bătut propriul popor şi diaspora pe data de 10 august, PSD se opune creşterii numărului de parlamentari pentru diaspora

De asemenea, acesta a precizat că Partidul Social Demcorat a refuzat categoric şi discutarea proiectelor de lege iniţiate de PNL, prin care a propus creşterea numărului de parlamentari pentru diaspora, „având în vedere că milioane de români din afara graniţelor ţării şi-au exprimat votul la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale”.

„PNL solicită PSD să oprească lupta împotriva propriilor cetăţeni. După ce şi-a gazat şi bătut propriul popor şi diaspora pe data de 10 august (n.r. – 2018), acum PSD se opune votului electronic şi creşterii numărului de parlamentari pentru milioanele de români din diaspora. În 6 decembrie, trebuie să le achităm prin vot nota de plată pentru toate aceste mizerii”, a mai declarat Florin Roman.

Deputații au votat ca românii din diaspora pot vota pe parcursul a două zile, în 5 și 6 decembrie. Amendamentul propus pentru organizarea alegerilor din diaspora, propus de PNL și USR, a fost inițial respins la dezbaterile din Comisia Juridică, dar ulterior a fost repus în discuție în plenul Camerei Deputaților și a fost adoptat.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
FOTO, Loredana Groza, imagini total indecente! S-a filmat aproape goală complet la masaj
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Franţa, sub teroare. Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac cu cuţitul într-o biserică...
O nouă variantă de coronavirus se răspândește în Europa. Medic: „Nu am văzut nicio variantă...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Toți ochii sunt acum pe Dacia: vestea MOMENTULUI despre ce se întâmplă la Mioveni chiar...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Cristina Ich, prima apariție în public după ce a ajuns la spital. Care este starea...
Inchide