Fost europarlamentar PSD, dezvăluiri din interiorul partidului: “Liviu Dragnea plănuia să-și anunțe candidatura la prezidențiale!”

Fost europarlamentar PSD, dezvăluiri din interiorul partidului: “Liviu Dragnea plănuia să-și anunțe candidatura la prezidențiale!”
Fost europarlamentar PSD, dezvăluiri din interiorul partidului: “Liviu Dragnea plănuia să-și anunțe candidatura la prezidențiale!”
Publicat: 18/01/2021, 07:44

Ioan Mircea Pascu susține că dacă PSD ar fi câștigat alegerile europarlamentare 2019, Liviu Dragnea și-ar fi depus candidatura pentru postul de președinte al României, situație în care ar fi fost mai complicat să fie condamnat la închisoare.

PNL a câștigat detașat alegerilor europarlamentare 2019, cu 27 la sută din voturi, în timp ce pe locul al doilea a fost PSD, cu 22,5 la sută din voturi. În cazul în care social-democrații ar fi ieșit victorioși, Liviu Dragnea și-ar fi anunțat candidatura la alegerile prezidențiale.

Ulterior, Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Fostul secretar general al PSD, Cordin Ștefănescu, susține că Liviu Dragnea ar fi fost liber dacă Partidul Social Democrat ar fi câștigat alegerile. ‘Au vrut abuzuri, bătaie de joc și umilințe!’, spune Ștefănescu, un apropiat al fostului lider PSD.

Deși nu îmi place sa admit, de data asta, tovarășul de matrapazlâcuri al cetățeanului Dragnea are dreptate: dacă PSD câștiga alegerile europarlamentare, în seara respectiva cetățeanul Dragnea plănuia sa își anunțe candidatura la prezidențiale (o candidatură la fel de falsă ca și a Dăncilei, care s-a grăbit să-i ia locul imediat după arestare).

Cum victoria anticipată de PSD (conducerea era atât de sigură pe ea, încât nici nu s-a mai obosit să organizeze, cum făcuse la toate alegerile de până atunci, o numărătoare paralelă) s-a tranformat în înfrângere certă, utilitatea politică a cetățeanului Dragnea a ajuns brusc la zero, drept pentru care a și fost rapid îndepărtat de pe tabla de joc”, a dezvăluit Ioan Mircea Pașcu.

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu, acuzați de Ioan Mircea Pascu: “Au făcut prostii cât carul!”

În continuare, fostul europarlamentar PSD îi acuză pe Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu că au comis erori mari în campania pentru alegerile europarlamentare 2019, mai ales în alcăturirea listei cu candidați.

Cu ce nu sunt însă de acord din ‘zicerile’ unuia ca Ștefănescu, este că vina pentru pierderea alegerilor ar aparține ‘electoratului nerecunoscător’, în niciun caz prostiilor cât carul făcute de el și cetățeanul Dragnea, inclusiv în alcătuirea listei.

Și ca sa exemplific, o să dau un singur caz, cel al domnului Terheș, bine cunoscut încă înainte de alegeri în tot nord-vestul României, unde a candidat din partea PSD, pentru sprijinul, inclusiv juridic, acordat din SUA luptei greco-catolice pentru recuperarea bisericilor ortodoxe (procese peste procese, asistența juridică etc).

După ce că rezultatul înregistrat de PSD în regiunea de nord-vest a fost dezamăgitor de mic, după numai câteva luni, domnul europarlamentar Terheș a și părăsit delegația PSD și grupul Socialiștilor și Democratilor din Parlamentul European, pentru a trece la … grupul Popular, motivând ca el a ajuns pe lista PSD din partea țărăniștilor, membrii ai partidului popular european, un ‘târg’ nășit pe ascuns de Ștefănescu și girat cu ambele mâini de cetățeanul Dragnea! Iar pentru prostii ca acestea, în mintea unuia ca Ștefănescu, vinovat este acum… ‘electoratul nerecunoscător’!? Nu, v-ați săpat singuri groapa”, a încheiat Ioan Mircea Pașcu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...