Fostul Ministru de Finanțe: Iluzia continuității care aduce unitate și bunăstare e totuna cu iluzia penelistă a schimbării

Fostul Ministru de Finanțe: Iluzia continuității care aduce unitate și bunăstare e totuna cu iluzia penelistă a schimbării
Publicat: 28/12/2019, 15:12

„Iluzia continuității care aduce normalitate, unitate și bunăstare este totuna cu iluzia penelistă a schimbării, care aduce creștere economică și socială. Pentru foarte mulți oameni de bună credință preluarea guvernării de către partidul președintelui aflat în exercițiu a fost un vis împlinit și începutul speranței într-o Românie normală, în țara creșterilor posibile cu adevărat. Astfel, ca prin magie, în mai puțin de două luni de guvernare, au reușit să redea creșterii economice și sociale valențe pe care le speram uitate după aproape un deceniu de la tăierile de salarii și pensii din anul 2010″, a scris Eugen Teodorovici, sâmbătă, pe Facebook.

Acesta prezintă câteva din efectele guvernării liberale.

„ROBOR-ul este în creștere. Ratele românilor sunt în creștere. Datoria publică este în creștere. Deficitul este în creștere. Inflația este în creștere. Prețurile sunt în creștere. Scăderea salariilor și pensiilor este în creștere. Diminuarea alocărilor bugetare pentru sănătate și învățământ este în creștere. Reducerea programelor de investiții este în creștere. Inechitățile sociale sunt în creștere”, a completat social-democratul.

Senatorul PSD mai spune că din cauza lipsei de competență, sprijinită de „prostie și aroganță”, creșterea economică și socială devine o iluzie.

„Iată cum, în absența competenței și responsabilității, dar cu sprijinul prostiei și aroganței, creșterea economică și socială devine doar o iluzie a actualei puteri ce riscă să se sfârșească într-o mare deziluzie pentru cei care și-au pus toate speranțele și visele lor în conceptul „România normală”. Dar cea mai mare deziluzie vine pentru cei care văd cum acest guvern învestit, încă de la început, cu patalamaua „guvern de tranziție”, își aduce aportul la creșterea accelerată a diminuării democrației, prin acțiuni ce sfidează respectul față de domnia legii. Iată că acest guvern se dovedește, pe zi ce trece, un guvern care face victime prin abuzul asumării răspunderii fără simțul răspunderii”, mai spune Eugen Teodorovici.

Acesta a precizat că dorește o lume în care să nu mai fie politicieni demagogi și un proiect politic care să nu fie nici de dreapta, nici de stânga.

„Îmi doresc să încetăm să mai trăim în lumea aceasta politică a iluziilor și deziluziilor pe care, în mod repetat, ni le vând și ni le confirmă oamenii politici prin efectul demagogiei, ca defect fundamental al democrației. Îmi doresc un proiect politic nou, în care nici stânga, nici dreapta, aflate într-o permanentă opoziție, să nu se mai confunde cu binele sau răul absolut și să nu mai nege realitatea economică și socială exclusiv în funcție de interesul politic imediat pe care poziția față de conducerea țării le-o oferă”, a explicat Teodorovici.

Proiectul despre care vorbește social-democratul este unul bazat pe idei și măsuri pe termen lung, în orice domeniu, un demers care să nu țină cont de culoare politică.

„Îmi doresc, așa cum am spus de atâtea ori, un proiect politic fundamentat pe idei și măsuri pe termen lung, fie că vorbim de finanțele țării, de economie și mediul de afaceri, de sănătate, învățământ, protecție socială, justiție sau siguranță națională, un proiect politic care să pună, în centrul său, mai presus de orice, românii și România, dincolo de interesele partinice sau de grup și indiferent dacă acestea vin din interiorul sau din afara țării”, a conchis Eugen Teodorovici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun