Fostul Ministru de Finanțe: Iluzia continuității care aduce unitate și bunăstare e totuna cu iluzia penelistă a schimbării

Redactor:
Ana Petrescu
Fostul Ministru de Finanțe: Iluzia continuității care aduce unitate și bunăstare e totuna cu iluzia penelistă a schimbării
Eugen Teodorovici a afirmat că în mai puțin de două luni de guvernare liberală totul este în creștere, ROBOR, ratele românilor, datoria publică, inflația, prețurile sau inechitățile sociale. Fostul ministru de Finanțe a precizat că PNL a oferit iluzii cetățenilor sub marca unei „Românii normale".

„Iluzia continuității care aduce normalitate, unitate și bunăstare este totuna cu iluzia penelistă a schimbării, care aduce creștere economică și socială. Pentru foarte mulți oameni de bună credință preluarea guvernării de către partidul președintelui aflat în exercițiu a fost un vis împlinit și începutul speranței într-o Românie normală, în țara creșterilor posibile cu adevărat. Astfel, ca prin magie, în mai puțin de două luni de guvernare, au reușit să redea creșterii economice și sociale valențe pe care le speram uitate după aproape un deceniu de la tăierile de salarii și pensii din anul 2010″, a scris Eugen Teodorovici, sâmbătă, pe Facebook.

Acesta prezintă câteva din efectele guvernării liberale.

„ROBOR-ul este în creștere. Ratele românilor sunt în creștere. Datoria publică este în creștere. Deficitul este în creștere. Inflația este în creștere. Prețurile sunt în creștere. Scăderea salariilor și pensiilor este în creștere. Diminuarea alocărilor bugetare pentru sănătate și învățământ este în creștere. Reducerea programelor de investiții este în creștere. Inechitățile sociale sunt în creștere”, a completat social-democratul.

Senatorul PSD mai spune că din cauza lipsei de competență, sprijinită de „prostie și aroganță”, creșterea economică și socială devine o iluzie.

„Iată cum, în absența competenței și responsabilității, dar cu sprijinul prostiei și aroganței, creșterea economică și socială devine doar o iluzie a actualei puteri ce riscă să se sfârșească într-o mare deziluzie pentru cei care și-au pus toate speranțele și visele lor în conceptul „România normală”. Dar cea mai mare deziluzie vine pentru cei care văd cum acest guvern învestit, încă de la început, cu patalamaua „guvern de tranziție”, își aduce aportul la creșterea accelerată a diminuării democrației, prin acțiuni ce sfidează respectul față de domnia legii. Iată că acest guvern se dovedește, pe zi ce trece, un guvern care face victime prin abuzul asumării răspunderii fără simțul răspunderii”, mai spune Eugen Teodorovici.

Acesta a precizat că dorește o lume în care să nu mai fie politicieni demagogi și un proiect politic care să nu fie nici de dreapta, nici de stânga.

„Îmi doresc să încetăm să mai trăim în lumea aceasta politică a iluziilor și deziluziilor pe care, în mod repetat, ni le vând și ni le confirmă oamenii politici prin efectul demagogiei, ca defect fundamental al democrației. Îmi doresc un proiect politic nou, în care nici stânga, nici dreapta, aflate într-o permanentă opoziție, să nu se mai confunde cu binele sau răul absolut și să nu mai nege realitatea economică și socială exclusiv în funcție de interesul politic imediat pe care poziția față de conducerea țării le-o oferă”, a explicat Teodorovici.

Proiectul despre care vorbește social-democratul este unul bazat pe idei și măsuri pe termen lung, în orice domeniu, un demers care să nu țină cont de culoare politică.

„Îmi doresc, așa cum am spus de atâtea ori, un proiect politic fundamentat pe idei și măsuri pe termen lung, fie că vorbim de finanțele țării, de economie și mediul de afaceri, de sănătate, învățământ, protecție socială, justiție sau siguranță națională, un proiect politic care să pună, în centrul său, mai presus de orice, românii și România, dincolo de interesele partinice sau de grup și indiferent dacă acestea vin din interiorul sau din afara țării”, a conchis Eugen Teodorovici.

 

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
DOLIU ÎN LUMEA POLITICĂ! A MURIT! ADRIAN NASTASE… o carieră politică și legislativă de excepție
O româncă din WTA, hărțuită și jignită incalificabil: `Ești mai bună la sex decât la...
Atac NEMILOS la adresa Ralucăi Turcan: Vrea să ne ducă la cimitir. Cine a făcut...
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Norvegia lansează o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer:...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
ULTIMA ORĂ! Veste GENIALĂ despre programul Rabla 2021. Toți oamenii așteptau asta
Ce au ajuns câștigătorii Românii au talent. Cine a reușit în viață și cine a...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Jobul unde eşti plătit ca să nu faci nimic. Poţi să primeşti chiar şi 100...
4 plante care pătrund instantaneu în articulații și le repară! Tot ce trebuie să cunoști...
Inchide