Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir: Sunt convins că nu numai Dragnea și Ponta au fost la Coldea în birou. În 2012, filajul era redistribuit tot pe ținte politice. INTERVIU

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir: Sunt convins că nu numai Dragnea și Ponta au fost la Coldea în birou. În 2012, filajul era redistribuit tot pe ținte politice. INTERVIU
Publicat: 15/03/2018, 21:12

Daniel Dragomir a vorbit, pentru prima dată, și despre relația pe care a avut-o cu Florian Coldea, precizând că, ani de zile, au stat în același birou:„În 1998 o persoană apropiată de mine, profesor în acel moment la Academie, mi l-a recomandat pe Florian Coldea, atunci era locotenet, nu avea nicio funcție. (…) Eu l-am cunoscut în 1998, am efectuat toate perioadele de practică din 1998 până în 2001. Apoi l-am avut pe Florian Coldea șef (…) eu l-am urmat.Stateam în birou cu Coldea, până în 2005, când a fost numit prim-adjunct. (…) La biroul lui Coldea veneau și politicieni, am spus numele lor în Comisia de control din Parlament”, a declarat fostul ofițer SRI.

Acesta spune că interese în jurul SRI aveau toate partidele, nu doar PSD care era pe atunci la putere și că una dintre modalitățile de control a societății erau așa-zisele„subgrupuri”, tot felul de comitete și comisii care se înființau sub pretextul că se ocupă de combaterea corupției și evaziunii fiscale. Dragomir invocă în acest sens una dintre primele decizii luate de Victor Ponta în calitate de prim ministru.

„Una din primele preocupări ale Guvernului Ponta este să dea acest ordin prin care înființează un Comitet interministerial pentru combaterea corupției și evaziunii fiscale, condus de Ioan Rus. (…) La 10 zile după ce este numit, Ponta ia această decizie, ulterior e modificată și acest comitet este condus de domnul Oprea. Acest comitet avea ca integrator Ministerul de Interne. Există rapoarte de activitate, nu sunt secrete, cred că se pot obține inclusiv pe informații publice, dacă le cereți veți descoperi la masă Guvernul, SRI-ul, DNA-ul și un lucru și mai interesant, cum erau ținte instituțiile mass media. (…) Una dintre ținte a fost trustul dumneavoastră. Altă țintă a fost Antena, Realitatea, România Liberă”, a mai spus fostul ofițer SRI.

„În 2012, filajul era redistribuit tot pe ținte politce”

În 2012, la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, era probleme din punct de vedere operativ, filajul fiind concentrat pe ținte politice și nu pe ținte privind securitatea națională, a spus fostul ofițer,

„În 2012, la momentul acela, când a fost referendumul, aveam probleme mari de filaj, operative, că filajul era redistribuit tot pe ținte politce. Nu te mai puteai ocupa de siguranța națională”, a declarat DanielDragomir.

Fostul ofițer SRI susține că după ce a fost arestat preventiv în dosarul deschis de DNA, Florian Coldea i-a transmis un mesaj, printr-un emisar.

„După ce am fost arestat am primit vizita unui emisar care mi-a transmis că domnul Coldea n-are nimic de-a face și DNA a pregătit dosarul și că SRI nu a fost implicat. A trimis domnul Coldea un emisar. (..) Mi-a zis acest lucru aia a înnebunit, nu știu ce are cu tine, eu nu știu nimic, aia are ceva cu tine”, spuneDragomir.

DanielDragomirsusține că a avut o discuție cu Florian Coldea în 2012, în care i-a prezentat probleme de constituționalitate privind activitatea Serviciului, însă acesta a refuzat să precizeze ce i-a răspuns fostul prim adjunct, susținând că : „Atunci când nu minte nu-și aduce aminte, nu confirmă și nu infirmă. La acel moment, Florian Coldea era deja plecat pe un drum din punct de vedere al mentalității care s-a sfârșit și se va sfârși foarte urât”.

În ceea ce o privește la Codruța Kovesi,Dragomirsusține că a lucrat foarte bine cu ea, în intervalul 2005-2007, atunci când conducea Parchetul General, în investigațiile privindu-l pe sirianul Omar Hayssam.

Primele semnale de implicare ale SRI în politică au apărut în anul 2012

Primele semnale de implicare ale SRI în politică au apărut în anul 2012 și toate partidele au fost de interes, a spus fostul ofițer.

„Fac o diferență între întâlniri între conducerea Serviciului prin viturtea funcțiilor, sunt convins că Ponta și Dragnea s-au întâlnit (n.r.: cu Florian Coldea). Dacă aceste întâlniri s-au referit la fișa postului e una, dacă s-au făcut pentru liste de oameni care să fie arestați, daca s-au stabilit ținte și s-a spus „pe ei vreau să îi scoți din viața politică. (…) Coldea nu lua decizii politice, acești oameni politici trebuie scoși la suprafață”, a declarat DanielDragomir.

Fostul ofițer SRI spune că primele semnale de implicare în politică au apărut în 2012 și i-au fost confirmate după referendumul de demitere a președintelui Băsescu.

„Despre aceste liste toată lumea vorbește, eu am vorbit din septembrie, aceste lucruri sunt cunoscute. (…) În Serviciu existau discuții de mai demult, în dosarul Omar Hayssam ținte erau Hrebenciuc și Năstase. Le vedeam. Nu erau atât de la suprafață. (…)După referendum se dădea o direcție Serviciului pe o anumită zonă: să avem grijă ce e acolo, în mediile politice. Era interes pentru toate partidele. (…) Interesul era în special pentru PSD că era la guvernare, dar interes era pentru toate partidele. (…)Că se numește Vanghelie, Nichita, Ponta, Dragnea, să iasă și să spună public. Societatea trebuie să înțeleagă unde suntem”, a mai spusDragomir.

Cele mai importante declarații ale lui Daniel Dragomir:

Relația cu Florian Coldea:În toate ieșirile mele publice am evitat să discut chestiuni personale, am preferat să mă refer la acuzații, dezvăuiri.Am intrat în Academia Națională de Informații în 1996.În 1998 o persoană apropiată de mine, profesor în acel moment la Academie, mi l-a recomandat pe Florian Coldea, atunci era locotenet, nu avea nicio funcție. (…) Eu l-am cunoscut în 1998, am efectuat toate perioadele de practică din 1998 până în 2001. Apoi l-am avut pe Florian Coldea șef (…) eu l-am urmat.Stateam în birou cu Coldea, până în 2005, când a fost numit prim-adjunct.

– La biroul lui Coldea veneau și politicieni, am spus numele lor în Comisia de control din Parlament.

– Sunt convins că nu numai Dragnea și Ponta au fost la Coldea în birou. Eu nu i-am văzut în birou, dar știu despre aceste lucruri, și vă dau și explicația logică. Când se deplasau oameni din conducerea serivicului la vila domnului Ponta din Cornu, se deplasau și demnitari, ambasadori, Unitatea Antiteroristă, adică eu, dădeam avizele pe acele deplasări.

-Ce am adus la cunoștința mass media au fost lucruri pe care eu le-am considerat neconstituționale și abuzive. Eu am vorbit despre aceste lucruri în septembrie.

– Erau interese pentru toate partidele. Cine își închipuie că stă în pat cu dușmanul, se înșeală. Erau interese pentru toate partidele, sigur, mai ales pentru PSD, că erau la guvernare.

– Domnul Ghiță, din perspectiva devoalării unor lucruri, e o persoană curajoasă. După interviul de aseară eu am avut un gust amar, din punctul de vedere al celui care de câteva luni de zile încearcă să scoată la suprafață niște lucruri. Asta începe să arate ca o răfuială între găști. Dacă e ceva de spus public, venim și spunem cu documente.

– Una din primele preocupări ale Guvernului Ponta este să dea acest ordin prin care înființează un Comitet interministerial pentru combaterea corupției și evaziunii fiscale, condus de Ioan Rus. (…) La 10 zile după ce este numit, Ponta ia această decizie, ulterior e modificată și acest comitet este condus de domnul Oprea. Acest comitet avea ca integrator Ministerul de Interne. Există rapoarte de activitate, nu sunt secrete, cred că se pot obține inclusiv pe informații publice, dacă le cereți veți descoperi la masă Guvernul, SRI-ul, DNA-ul și un lucru și mai interesant, cum erau ținte instituțiile mass media.

– Una dintre ținte a fost trustul dumneavoastră. Altă țintă a fost Antena, Realitatea, România Liberă. (…) Nu e în regulă, sunt oameni de afaceri care cunosc ce s-a întâmplat. Eu am ieșit în septembrie.

– Florian Coldea era plecat pe un drum, din punctul de vedere al mentalității, care se va sfârși foarte urât. Nu se poate construi nimic în țara asta dacă tot timpul ținta este distrugerea: să distrugem compania X, că nu-mi place de fața lui Y, că mă înjură trustul Z.

– În 2012, filajul era redistribuit către ținte politice, nu mai puteam să ținem interceptările pe siguranță națională.

– Din câte știu eu, Tăriceanu a fost sub mandat de siguranță națională din 2008 până în 2014 inclusiv.

– Comisia are în față multiple cazuri, situații, în care oameni sunt urmăriți pe litera F care a fost declarată neconstituțională, adică „alte amenințări la adresa siguranței naționale”, după care din acele convorbiri, se scoate o bucată și se face dosar pentru corupție.

– Coldea, când nu minte nu-și aduce aminte. Nega aceste lucruri tot timpul, cum face și cu Kovesi. Dumneavoastră credeți că domnul Coldea este un general așa care stă drepți în fața „statului de drepți”?

-Singurele momente în care am lucrat cu doamna Kovesi, foarte bine, în perioada 2005-2007, atunci când conducea Parchetul General. De acolo am plecat cu o impresie foarte bună despre doamna Kovesi. De atunci, eu nu am avut, nu am nicio poveste cu doamna Kovesi.

– Coldea, acoliții săi sunt și vă asigur că vor fi sub asalt, inclusiv sub asaltul meu. Până când acești oameni nu vor fi îndepărtați, nu e în regulă. Serviciul va ieși întărit.

– În momentul în care am părăsit serviciul, eu am vrut să-mi văd de treaba mea, încercând să-mi fac un business. În 12 ianuarie 2015 m-am trezit cu mascații acasă și am fost luați, eu și soția. Copiii noștri au fost duși cu mașini negre la grădiniță și la școală. Noi am fost duși la DNA. Șase luni de zile arestat preventiv, (…) am fost ținut doar pe contestații. Judecătorul de fond m-a pus încontinuu liber timp de șase luni. Toate contestațiile sunt semnate de doamna Kovesi.

– După ce am fost eliberat, am început să scriu pe Facebook, și mă trezesc apoi ridicat aproape din trafic în București în dosarul „Black Cube”. Trece perioada de arest și observ atacuri continue. Îl vedeam pe Dumbravă, noi îi spuneam „procurorul”. El a fost angajat direct, provine din procurori, el zicea tot timpul „să arestăm, trebuie să arestăm”.

– În ceea ce privește protocoalele, una este să cooperezi și să schimbi informații și una este să influențezi decizii ale magistraților. Când mergem în fața unui judecător, sperăm să fim judecați pe probe la dosar. Atunci când în spate se află o probă clasificată, nu o poți vedea, și ești condamnat, eu nu cred că e în regulă și nu cred că e constituțional.

– Amintiți-vă care este perioada în care s-au făcut protocoalele? Era o mare horă, domnul Ponta, domnul Boc, domnul X, domnul Y.

– Haideți să desecretizăm aceste protocoale! De ce să facem lucruri cu o pătură în cap, pe întuneric, să căutăm noi corupții?

– De ce nu ne-a spus domnul Horodniceanu că cei doi sunt audiați? Eu am știut că sunt audiați, am avut avocații prezenți la toate aceste audieri. (…) Kovesi a fost chemată la solicitarea mea. Întâi a refuzat să vină, refuzăm așa și în fața Parlamentului și în fața tuturor.

– Se bat cap în cap modalitățile de sesizare și implicarea SPP în acest dosar. Mie îmi ridică un semn de întrebare uriaș. Cel mai mare câștigător din acest dosar este doamna Kovesi.

– Dacă au existat contacte între emisari ai doamnei Kovesi și reprezentanți ai Black Cube, unde, cât și cât, care au existat, după știința mea, după arestarea acelor două persoane. Dacă răspunde la această întrebare, DIICOT rezolvă dosarul.

– Eu am informații, am lansat întrebarea legată de vacanțele cu politicieni, a fost și cu domnul Dâncu, de exemplu. Eu am motive să cred că a fost și cu alți politicieni.

– În ultima perioadă, toată lumea începe să-și aducă aminte lucruri. Că se numește Vanghelie, Nichita, Ponta, Dragnea, să iasă și să spună public.

– Domnul Ghiță a făcut parte din statul paralel. (…) Are datoria să iasă și să spună că a fost acolo cu ei și ce-a făcut. În momentul acela, toate eforturile făcute în aceste luni nu vor fi compromise. Inculpații sunt foarte buni când fac denunțuri.

– Sunt ofițeri care știu că din 2010 Coldea stătea la T14 cu soția, pe banii din buget

– România tinde să devină din ce în ce mai mult un lagăr, un gulag. Oamenii văd ce dosare se fac în țara asta, fără probe, pe „combinații”.

Daniel Dragomir a vorbit despre ultimele audieri din Comisia SRI, despre declarațiile lui Florian Coldea și despre audierile ținute la secret din dosarul „Black Cube”.

Daniel Dragomir a demisionat din SRI în anul 2013.

Urmare a dezvăluirilor sale despre implicarea Serviciului în Justiție, politică și media, în Comisia de Control SRI din Parlament au avut loc audieri maraton, începând cu luna octombrie 2017.

Dragomir este cercetat în „Black Cube”, dosar în care este suspectat că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informații despre Laura Codruța Kovesi și angajații firmei. El a acuzat că procurorii tergiversează dosarul, în loc să îl trimită în judecată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic