Fostul primar Gheorghe Nichita, cercetat pentru corupție, numit consilier al președintelui CJ Iași. Liberalii cer demisia

Fostul primar Gheorghe Nichita, cercetat pentru corupție, numit consilier al președintelui CJ Iași. Liberalii cer demisia
Publicat: 30/03/2017, 14:55
Actualizat: 25/03/2019, 21:53

Liderul consilierilor județeni PNL Iași, Romeo Vatră, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că PNL Iași va informa Comisia Europeană în privința numirii lui Gheorghe Nichita în funcția de consilier personal al președintelui CJ.

„Aseară la un post TV Nichita declara că va deveni consilier al președintelui CJ. Nu prea înțeleg cum vine asta. Pe 17 martie Popa spunea ferm că niciodată nu a intenționat să îl angajeze pe Nichita la CJ. După nici două săptămâni, auzim altceva. Nichita beneficiază de prezumția de nevinovăție. Dar Popa girează intrarea pe ușa din spate a administrației locale a lui Nichita, suspendat din motive de corupție. Este trimis în judecată pentru mită pe un proiect cu finanțare europeană. Numirea cu responsabilități pe Sistemul de Management al Deșeurilor, cel mai important proiect al CJ pus la punct pe fonduri europene, mi se pare revoltătoare. Vom protesta cerând demisia lui Popa din funcția de președinte de CJ și făcând o scrisoare către Comisia Europeană, sesizând faptul că cineva judecat într-un proces ce implică fondurile europene este pus să le gestioneze. Nichita are acum acces la o zonă foarte importantă și va deveni președintele informal al Consiliului Județean”, a declarat Romeo Vatră.

Gheorghe Nichita, fostul primar al Iașului, cercetat în două dosare de corupție, va fi consilier al președintelui Consiliului Județean Iași, urmând să se ocupe de Sistemul de Management al Deșeurilor. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Iași, Vlad Ciobanu, a declarat că deocamdată Gheorghe Nichita nu este angajat al instituției.

„Nu avem încă un nou consilier. Gheoghe Nichita va fi consilierul președintelui Maricel Popa, dar deocamdată nu există o dispoziție în acest sens. Practic nu este angajat al Consiliului Județean în acest moment. Probabil că săptămâna viitoare va fi, s-ar putea și mâine. În calitate de consilier al președintelui va avea în atribuții și Sistemul de management integrat al deșeurilor”, a spus Ciobanu.

În ceea ce privește o reîntoarcere în PSD a lui Gheorghe Nichita, reprezentanții PSD Iași au declarat că deocamdată nu s-a luat în discuție acest lucru.

La rândul său, Gheorghe Nichita a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ar trebui să înceapă serviciul de joi sau de vineri, dar data urmează să fie stabilită exact joi, după o nouă discuție cu președintele CJ Iași, Maricel Popa.

„În prima fază din discuția purtată am stabilit că ar trebui să fiu consilierul președintelui și să mă ocup de un proiect important, de managementul deșeurilor, un proiect care are anumite întârzieri pe partea de finanțare. Prin lege președintele Consiliului Județean poate să își angajeze un consilier, iar dânsul poate să dea o serie întreagă de sarcini, în funcție de ce are nevoie. Deocamdată am discutat doar generic, despre ceea ce înseamnă consilier și câteva lucruri despre relația dinte noi și cum ar putea ea funcționa”, a spus Gheorghe Nichita.

Fostul președinte al PSD Iași și fost primar al Iașului, Gheorghe Nichita este cercetat penal în două dosare de corupție. Procurorii DNA îl acuză într-un dosar că s-ar fi folosit de Poliția Locală pentru a-și urmări amanta. În cel de-al doilea dosar, Nichita este acuzat că ar fi luat mită 10% din valoarea unui proiect european de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului