FOTO – VIDEO | Președinta social-democraților din Parlamentul European: Nu există nicio scuză prin care să nu i se permită României să fie acceptată în Spațiul Schengen și să rămână în această situație de inegalitate față de alte țări

Publicat: 11/04/2022, 12:40
Actualizat: 11/04/2022, 13:22

Iratxe Garcia Perez, președintele Grupului social-democraților din Parlamentul European, a spus, luni, într-o conferință de presă, care a avut loc la sediul PSD, că „nu există nicio scuză prin care să nu i se permită României să fie acceptată în Schengen și să rămână în această situație de inegalitate față de alte țări. ”.

„România îndeplinește toate criteriile tehnice solicitate de Uniunea Europeană astfel încât să intre în spațiul Schengen. Nu există nicio scuză ca acest lucru să fie realitate, cât mai curând posibil. Nu există nicio scuză prin care să nu i se permită României să fie acceptată și să rămână în această situație de inegalitate față de alte țări. România și-a făcut treaba, România a îndeplinit toate cerințele pe care i le-a cerut UE pentru a adera la Spațiul Schengen.

Prin urmare, vă ofer angajamentul meu personal, dar și politic, să lucrăm împreună pentru a transforma în realitate acest lucru cât mai curând posibil. România dă dovadă de ceea ce UE are nevoie și anume solidaritate și angajament. Și noi trebuie să răspundem la toată această generozitate de care poporul român dă dovadă față de UE”, a spus sursa citată.

Iratxe Garcia Perez: „România e un exemplu de cum ar trebui să acționăm în UE”

Liderul social-democraților din UE a vorbit și despre modul în care au reacționat cetățenii și autoritățile din România în fața războiului din Ucraina.

„Vreau să vă mulțumesc pentru munca depusă și pentru solidaritatea de care a dat dovadă poporul român în aceste momente grele. Azi am putut vedea cu ochii mei că Guvernul României și poporul României lucrează cu un devotament foarte important, respectând principiile și valorile Uniunii Europene, și s-a dovedit, încă o dată, că faceți acest lucru în mod exemplar pentru toată UE.

Am văzut cu ochii noștri, prin vizita făcută la centrul școlar, unde un grup de minori de la un orfelinat din Ucraina sunt îngrijiți și sunt primiți într-un mod care merită apreciat. E un exemplu de cum ar trebui să acționăm în UE”, a spus Iratxe Garcia Perez, în cadrul conferinței de la sediul PSD.

Marcel Ciolacu: Am reiterat ca România să adere cât mai repede la spațiul Schengen

„Aș vrea să îi mulțumesc doamnei Iratxe Perez, liderul social-democraților din Parlamentul European, pentru prezența în România și sprijinul acordat PSD și țării noastre, în momente cheie, în mod particular în această perioadă foarte dificilă ținând cont de ce se întâmplă în Ucraina

Am discutat azi despre răspunsul european în actuala situație, atât pe zona economică, cât și pe cea socială și umanitară. I-am prezentat doamnei Perez demersurile făcute de către miniștrii social-democrați pentru a gestiona situația refugiaților din Ucraina și, în același timp, ambiția țării noastre ca România să devină un hub regional strategic pentru reconstrucția Ucrainei și dezvoltarea zonei Mării Negre. Românii au demonstrat că pot fi un exemplu pozitiv la nivel european.

Am reiterat ca România să adere cât mai repede la spațiul Schengen, pentru a crește inclusiv rolul României în regiune. Trebuie, din partea UE, un răspuns comun în ceea ce privește criza energetică, abordarea viitoare din domeniul agriculturii, cât și pentru sprijinirea statelor aflate în frontieră cu Ucraina”, a spus Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu liderul grupului social-democrat din Parlamentul European.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
Ce s-a întâmplat în culise după episodul negru de pe Național Arena, la concertul trupei...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei....
„M-am simțit urmărită”: China a montat cronometre în toaletele publice pentru femei dintr-o destinație turistică...
O badantă de 27 de ani din Italia a fost arestată după ce a căutat...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Onorariu-record pentru un avocat din România. Căt a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea Ancăi Molnar. Make-up artista a fost condusă pe ultimul drum...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Un inginer vâlcean s-a proclamat „boier” la Sibiu şi a construit un hotel sub pământ
Metoda ANTICĂ de la indieni! Răcoare în casă cu un SINGUR vas de teracotă
12.000 lei amendă. S-a stabilit prin lege că e interzis pentru români. Nu poți renunța
Comoara din stația de autobuz. Descoperirea uluitoare valoarează milioane de euro
Fiul Ancăi Molnar, ipostază sfâșietoare lângă sicriul make-up artistului. Mesajul publicat prin care își plânge...
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a...
Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în...
BANCUL ZILEI. Diriginta: - Alo, domnul Bulă? Să ştiţi că băiatul dumneavoastră a fugit de...
Chris Martin, cea mai sexy vedetă vegetariană din lume
×