FOTO – VIDEO | Președinta social-democraților din Parlamentul European: Nu există nicio scuză prin care să nu i se permită României să fie acceptată în Spațiul Schengen și să rămână în această situație de inegalitate față de alte țări

Publicat: 11/04/2022, 12:40
Actualizat: 11/04/2022, 13:22

Iratxe Garcia Perez, președintele Grupului social-democraților din Parlamentul European, a spus, luni, într-o conferință de presă, care a avut loc la sediul PSD, că „nu există nicio scuză prin care să nu i se permită României să fie acceptată în Schengen și să rămână în această situație de inegalitate față de alte țări. ”.

„România îndeplinește toate criteriile tehnice solicitate de Uniunea Europeană astfel încât să intre în spațiul Schengen. Nu există nicio scuză ca acest lucru să fie realitate, cât mai curând posibil. Nu există nicio scuză prin care să nu i se permită României să fie acceptată și să rămână în această situație de inegalitate față de alte țări. România și-a făcut treaba, România a îndeplinit toate cerințele pe care i le-a cerut UE pentru a adera la Spațiul Schengen.

Prin urmare, vă ofer angajamentul meu personal, dar și politic, să lucrăm împreună pentru a transforma în realitate acest lucru cât mai curând posibil. România dă dovadă de ceea ce UE are nevoie și anume solidaritate și angajament. Și noi trebuie să răspundem la toată această generozitate de care poporul român dă dovadă față de UE”, a spus sursa citată.

Iratxe Garcia Perez: „România e un exemplu de cum ar trebui să acționăm în UE”

Liderul social-democraților din UE a vorbit și despre modul în care au reacționat cetățenii și autoritățile din România în fața războiului din Ucraina.

„Vreau să vă mulțumesc pentru munca depusă și pentru solidaritatea de care a dat dovadă poporul român în aceste momente grele. Azi am putut vedea cu ochii mei că Guvernul României și poporul României lucrează cu un devotament foarte important, respectând principiile și valorile Uniunii Europene, și s-a dovedit, încă o dată, că faceți acest lucru în mod exemplar pentru toată UE.

Am văzut cu ochii noștri, prin vizita făcută la centrul școlar, unde un grup de minori de la un orfelinat din Ucraina sunt îngrijiți și sunt primiți într-un mod care merită apreciat. E un exemplu de cum ar trebui să acționăm în UE”, a spus Iratxe Garcia Perez, în cadrul conferinței de la sediul PSD.

Marcel Ciolacu: Am reiterat ca România să adere cât mai repede la spațiul Schengen

„Aș vrea să îi mulțumesc doamnei Iratxe Perez, liderul social-democraților din Parlamentul European, pentru prezența în România și sprijinul acordat PSD și țării noastre, în momente cheie, în mod particular în această perioadă foarte dificilă ținând cont de ce se întâmplă în Ucraina

Am discutat azi despre răspunsul european în actuala situație, atât pe zona economică, cât și pe cea socială și umanitară. I-am prezentat doamnei Perez demersurile făcute de către miniștrii social-democrați pentru a gestiona situația refugiaților din Ucraina și, în același timp, ambiția țării noastre ca România să devină un hub regional strategic pentru reconstrucția Ucrainei și dezvoltarea zonei Mării Negre. Românii au demonstrat că pot fi un exemplu pozitiv la nivel european.

Am reiterat ca România să adere cât mai repede la spațiul Schengen, pentru a crește inclusiv rolul României în regiune. Trebuie, din partea UE, un răspuns comun în ceea ce privește criza energetică, abordarea viitoare din domeniul agriculturii, cât și pentru sprijinirea statelor aflate în frontieră cu Ucraina”, a spus Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu liderul grupului social-democrat din Parlamentul European.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?