Frunda: I-aș condamna la pușcărie pe cei care au falsificat documente pentru proiecte UE. Senatorul UDMR vrea să se dea un exemplu, ca „oamenii să nu mai facă”

Frunda: I-aș condamna la pușcărie pe cei care au falsificat documente pentru proiecte UE. Senatorul UDMR vrea să se dea un exemplu, ca oamenii să nu mai facă
Publicat: 02/11/2012, 17:41
Actualizat: 04/02/2019, 02:21

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda afirmă că el i-ar „condamna la pușcărie pe toți cei care au falsificat documentele pe baza cărora s-au câștigat proiecte europene”, pentru că, în perspectiva exercițiului bugetar european 2014-2020, este nevoie de un „exemplu, ca oamenii să nu mai facă acest lucru”.

Senatorul UDMR de Mureș Gyorgy Frunda a declarat, vineri, că, dacă va fi reales, se va preocupa de tot ce înseamnă „întărirea autorității statului”, prin elaborarea unor legi care să stopeze „disoluția autorității”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În primul rând, aș întări autoritatea statului. În România, problema cea mare, una din problemele cele mai mari sau grave, este disoluția autorității. Aceasta este reală. Uitați-vă la recentul scandal cu «nașii» trenurilor. Se reacționează că: «Aceasta e stabilitatea României, că se iau cinci lei șpagă?». Da, aceasta este. Pentru că dacă iei cinci lei șpagă la CFR sau la avion, aceasta e percepția generală. În 22 de ani am uitat să respectăm legile țării, fiecare spune: «A furat celălalt, de ce să nu fur și eu?». Deci tot ce înseamnă autoritate a statului, în primul rând în domeniul bugetar. Aș fi foarte ferm în această treabă. Plătirea impozitelor, începând de la producătorul agricol – simplu, pe pâine aș pune un timbru, să nu se poată fura, aș rezolva problema, nimeni nu mai poate fura. De la agricultură până la comerț, pe toate proprietățile restituite să se plătească un impozit mic. Un impozit mic, pe care să-l plătească toată lumea, pentru că atunci vom avea bani”, a spus Frunda.

Frunda a adăugat că el i-ar „condamna la pușcărie pe toți cei care au falsificat documentele pe baza cărora s-au câștigat proiecte europene”, pentru că, în perspectiva exercițiului bugetar european 2014-2020, când „iarăși vom avea 30-31 de miliarde de euro la dispoziție, dar pe care va trebui să-i câștigăm”, este nevoie de un „exemplu, ca oamenii să nu mai facă acest lucru”.

„I-aș condamna la pușcărie pe toți cei care au falsificat documentele pe baza cărora s-au câștigat proiecte europene. Aș da exemplu, ca oamenii să nu mai facă acest lucru. La nivel local, județean și central aș angaja oameni de specialitate, tineri, pe care i-aș plăti mult mai bine, ca să facă proiecte corecte, fezabile și câștigătoare. În domeniul bugetului de stat, aș limita numărul bugetarilor, dar i-aș plăti mult mai bine. Dacă vreau să am proiecte câștigătoare și o administrație de stat care să funcționeze, atunci trebuie oamenii bine plătiți, la fel ca în domeniul privat. Dacă e sub, dacă îi plătesc mai prost, normal că nu voi avea oameni de specialitate buni, vor merge în domeniul privat. Nu pot da o sumă, nu pot să spun să-i dai minim 2.000 de lei, pentru că aceasta întotdeauna depinde de puterea economică a țării, înseamnă ce poate să-și permită țara. Dar în orice caz, să nu aibă mai puțin un om de specialitate în domeniul public decât în domeniul privat”, a precizat Frunda.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...