Gabriel Oprea: UNPR va merge singur la negocierile pe Codul Fiscal, dar va vota în Parlament cu coaliția de guvernare

Gabriel Oprea: UNPR va merge singur la negocierile pe Codul Fiscal, dar va vota în Parlament cu coaliția de guvernare
Publicat: 18/08/2015, 12:29

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat că, în cadrul discuțiilor tehnice care se vor purta pe tema noului Cod Fiscal, UNPR va avea doi reprezentanți – Eugen Nicolicea și Haralambie Vochițoiu, dar în Parlament, partidul pe care îl conduce va vota alături de coaliția de guvernare din care face parte.

Liderul UNPR susține că aceste consultări vor debloca dialogul și „este convins” că se va ajunge la un rezultat, după care se va lua și o decizie politică.

„Cred că după aceste discuții se va ajunge la un acord între toate partidele”, a subliniat Gabriel Oprea.

Întrebat de „linia roșie a premierului Ponta” – TVA de maxim 20% de la 1 ianuarie 2016, vicepremierul a răspuns că ministrul Teodorovici va ține cont de aceasta la negocierile pe tema noului Cod Fiscal.

Gabriel Oprea a afirmat la final că UNPR va vota în Parlament cu coaliția de guvernare, după ce se va lua o decizie politică.

Noul Cod Fiscal a fost trimis la reexaminare de președintele Klaus Iohannis, după ce a fost votat în Parlament la sfârșitul lunii iunie. În noua lege se prevede scăderea TVA la 19%, de la 1 ianuarie 2016. Guvernatorul BNR a criticat prevederile noului Cod Fiscal, susținând că acestea sunt „inaplicabile”.

PNL a propus prin vocea lui Vasile Blaga o scădere în trepte a cotei TVA, de la 1 ianuarie 2016 urmând ca aceasta să scadă la 21%. Premierul Ponta a spus că „linia sa roșie” pentru noul Cod Fiscal este un TVA de maxim 20% de la 1 ianuarie.