Gabriela Firea, despre faptul că PMB a cumpărat autobuze turcești: PNL să modifice legea. Mingea e la ei

Gabriela Firea, despre faptul că PMB a cumpărat autobuze turcești: PNL să modifice legea. Mingea e la ei
Publicat: 02/12/2019, 13:22

„Despre cele 400 de autobuze Euro 6 s-au spus tot felul de invenții. Și s-au depus zeci de plângeri. Totul s-a dovedit corect pentru că nu facem decât lucruri legale și conforme. Dar, vin si cu o propunere concretă: guvernul PNL și partidele prietene din Parlament, care s-au unit pentru a da jos un guvern, să modifice legea achizițiilor publice, astfel încât producătorii români să fie avantajați în toate licitațiile! Mingea este la ei! PNL are acum pâinea și cuțitul! Noi am încercat să îmbunătățim această legislație, dar de la Bruxelles ni s-a transmis, de fiecare dată, că trebuie să asigurăm tratamentul egal și nediscriminatoriu al tuturor companiilor din Uniunea Europeană”, a scris, luni, pe Facebook, Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Aceasta afirmă că, în privința achiziției celor 100 de tramvaie, respinge acuzațiile și insinuările și îi va acționa în judecată pe cei care răspândesc informații false, incomplete sau incorecte.

„Aduc prejudicii de imagine instituției Primăriei Capitalei, inclusiv la nivel european, punând presiune pe funcționarii publici ale căror date sunt răspândite către publicul larg, cu încălcarea dispozițiilor legale naționale și europene din domeniul GDPR”, a mai spus Firea.

Potrivit acesteia, achiziția celor 100 de tramvaie reprezintă 8 dintre proiectele finanțate cu fonduri europene nerambursabile, ceea ce înseamnă că toată documentația a fost și va fi verificată, în toate etapele sale relevante, de organe competente de la nivel național (Organismul Intermediar, Autoritatea de Management, Autoritatea de Audit din cadrul Curții de Conturi) și european (Curtea de Conturi Europeană).

„Subliniem faptul că această procedură a fost extrem de transparentă și supusă tuturor rigorilor legale impuse de legislația în domeniu, atât în faza de elaborare a documentației, cât și în faza de derulare a procedurii.

Primăria București a publicat în SICAP, pe data de 11 decembrie 2018, anunțul pentru achiziția celor 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de aproximativ 183 de milioane de euro, fonduri europene prin POR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase