Gabriela Firea îi cere lui Ludovic Orban să înceteze ”șantajul politic”: ”Guvernul PNL decide alocările din fonduri publice strict pe criterii politice”

Gabriela Firea îi cere lui Ludovic Orban să înceteze ”șantajul politic”: ”Guvernul PNL decide alocările din fonduri publice strict pe criterii politice”
Gabriela Firea îi cere lui Ludovic Orban să înceteze ”șantajul politic”: ”Guvernul PNL decide alocările din fonduri publice strict pe criterii politice”

Gabriela Firea îl acuză pe premierul Ludovic Orban că banii de la bugetul de stat sunt folosiți ”discreționar”, sumele fiind distribuite numai în funcție de ”carnetul de partid”.

Abordând subiectul ”Austostrada de Centură a Capitalei”, Gabriela Firea scrie că proiectele vitale ale Capitalei au fost blocate, de-a lungul timpului, iar apropierea alegerilor creionează un scenariu alarmant: alocările de fonduri sunt decise ”strict pe criterii politice”. Într-un astfel de context politic, interesul cetățenilor din București nu este prioritar pentru liberali, tocmai pentru că ”așteptările” nu servesc unui scop politic și electoral al PNL.

”Domnule Premier, încetați -i mai jigniți pe bucureșteni! Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere! Autostrada de Centură a Capitalei, de care nu v-a păsat nici premier, nici ca ministru al transporturilor, nici ca viceprimar, a devenit monedă de schimb a Guvernul PNL Orban pentru votul bucureștenilor! După ce ați blocat sistematic Autostrada de Centură a Bucureștiului, așa cum a încercat să blocheze toate proiectele vitale ale Capitalei, Guvernul PNL și-a dat arama pe față: recunoaște că decide alocările din fonduri publice strict pe criterii politice”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Mai exact, banii se dau în funcție de carnetul de partid! Interesele cetățenilor, așteptările bucureștenilor nu au niciun fel de importanță câtă vreme nu servesc scopului politic și electoral al Guvernului liberal și candidaților pe care îi susține. Autostrada de Centură a Capitalei, proiect esențial pentru un trafic civilizat în București, a fost blocat, amânat și pus în așteptare până astăzi când, cu mare fast prim-ministrul și ministrul Transporturilor au anunțat deschiderea oficială a sectorului Sud, lotul 2.

Gabriela Firea

Gabriela Firea: ”Lipsa de respect a Guvernului PNL Ludovic Orban față de resursele publice și față de oameni”

Gabriela Firea menționează că Guvernul Orban este ”lipsit de scrupule” și foloște acest proiect de anvergură ca ”monedă de schimb” pentru votul alegătorilor din București.

În consecință, potrivit celor scrise de Primarul General al Capitalei, ”banii publici de la bugetul de stat” sunt ”direcționați preferențial”, iar întâietate au doar ”interesele politice și electorale”.

”Lipsit de orice scrupule și presat de interesele electorale ale aliaților, premierul Orban folosește acest proiect monedă de schimb pentru votul bucureștenilor și anunță că Autostrada 0 se va finaliza dacă va fi ales primar candidatul alianței. Altfel spus, banii publici de la bugetul de stat sunt direcționați preferențial doar pentru a urma și susține interesele politice și electorale”, acuză Gabriela Firea.

De ce A0 nu a fost până acum pe lista priorităților acestui Guvern? Ce se va întâmpla cu acest proiect dacă bucureștenii ”vor îndrăzni” să voteze altfel decât le cere domnul Orban? rămâne blocat în continuare?

Gabriela Firea

”Condamn cu fermitate atitudine imorală, periculoasă, care dovedește încă o dată lipsa de respect a Guvernului PNL Ludovic Orban față de resursele publice și față de oameni. Încetați șantajul politic, domnule Orban! Și, mai ales, încetați să jigniți inteligența cetățenilor de care vă amintiți doar în preajma alegerilor!”, încheie Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, mesajul postat în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Horoscop zilnic, 20 aprilie 2024: Leii trebuie să fie foarte atenți în fața cui își...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron