Gabriela Firea: Motivul real al anticipatelor este că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie și salariile

Gabriela Firea: Motivul real al anticipatelor este că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie și salariile
Primarul Gabriela Firea a scris pe Facebook, marți, că motivul real al alegerilor anticipate este acela că PNL nu vrea majorarea punctului de pensie și a salariilor, subliniind totodată că opțiunea de a crește vârsta de pensionare la 70 de ani este o mare înșelătorie.

„Daca ar fi doar jigniri.. dar sunt si umilinte si masuri nedrepte pe care le-a luat sau le pregateste guvernul PNL. Las si eu aici o opinie argumentata: Motivul real al anticipatelor este că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie și salariile din învățământ. De aceea vrea alegeri înainte de 1 septembrie, ca să nu deconteze electoral. Pe de altă parte, „opțiunea” de a crește vârsta de pensionare la 70 de ani este o mare înșelătorie”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

 

Potrivit primarului, în prezent un pensionar poate lucra astfel încât să beneficieze atât de salariu, cât și de pensie.

„Înșelăciunea din varianta PNL este că, dacă optezi să muncești până la 70 de ani, va TREBUI să renunți la pensia la care ai dreptul pentru că ai contribuit. Deci TE OBLIGĂ fie să renunți la pensie, fie să renunți la salariul! În mod natural, alegi salariul pentru că e mai mare. Deci, ajungi să lucrezi până la 70 de ani”, a mai scris primarul Capitalei.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, recent, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

 

Tags:
Inchide