Gabriela Firea, proiect pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați. Ce pune la cale ministrul Familiei

Gabriela Firea, proiect pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați. Ce pune la cale ministrul Familiei
Gabriela Firea, proiect pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați. Ce pune la cale ministrul Familiei / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 13/09/2022, 12:11

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, luptă pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați. „Nu rămâne doar la nivel de vorbe”, promite fostul primar general al Capitalei.

Potrivit unui studiu, 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie, iar lucrurile nu pot rămâne astfel, promite Firea.

„3 din 10 români spun că femeile nu au calități de conducere”

„Schimbăm o percepție învechită și un stereotip! 3 din 10 români spun că femeile nu au calități de conducere, potrivit unui studiu recent. Lumea se schimbă și odată cu ea trebuie să ne schimbăm și noi mentalitatea”, a transmis Firea într-un mesaj postat pe Facebook.

Concret, ministrul Familiei anunță că a finalizat „un proiect important prin care egalitatea de șanse între femei și bărbați nu rămâne doar la nivel de vorbe, iar femeile vor demonstra că pot face mai mult. Prin proiectul promovat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse asigurăm locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat”.

Astfel, „împreună cu vicepremierul, ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu și ministrul Economiei, Florin Spătaru, propunem modificarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Avem susținerea coaliției de guvernare pentru acest proiect și sprijin din partea președintelui Camerei Deputaților și a PSD Marcel Ciolacu, dar și a premierului Nicolae Ionel Ciucă”.

În continuare, Firea prezintă câteva date statistice oficiale, „extrem de îngrijorătoare”:

  • „6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie!
  • 8 din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă și copii!
  • 3 din 10 români spun că femeile nu au calități și abilități pentru funcții de conducere!”

Din cele relatate de Gabriela Firea, datele statistice de mai sus fac parte „dintr-o amplă cercetare sociologică în cadrul proiectului România Durabilă, parte a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030”.

„Nu putem rămâne în urma vremurilor, având mentalități învechite. Sunt nenumărate femei de succes în afaceri, politică sau activism civic. Trebuie să depășim aceste stereotipuri și idei învechite. Femeile pot fi și mame bune, iubitoare, implicate în creșterea copiilor și, să aibă, în paralel, cariere extraordinare” – Gabriela Firea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase