GALERIE FOTO| Cum arată și cu ce se ocupă soțiile politicienilor din România

Publicat: 22/08/2021, 11:59
Actualizat: 30/10/2021, 14:51

Soţiile politicienilor din România sunt aproape necunoscute în spaţiul public. Prezenţe discrete, ele preferă să stea departe de ochii presei sau se limitează la apariţii extrem de rare. 

Soția lui Dacian Cioloș, Valérie Cioloș, este trainer autorizat în Programul de Reducere a Stresului prin Mindfulness.

Aceasta practică tehnicile de mindfulness de aproape 20 de ani și a decis să renunțe la o carieră în domeniul economiei, fiind la bază cercetător și expert economist.

L-a cunoscut pe soțul ei, Dacian Cioloș, la studii în Franța, iar doi ani mai târziu aveau să se stabilească în România. Ea a renunțat la un post de funcționar, câștigat prin concurs la Bruxelles, atunci când Dacian Cioloș a devenit comisar european.

El venise la un master de economie cât timp fusesem eu în România. Foarte amuzant este faptul că ne-am întâlnit după ce învățasem română, petrecusem jumătate de an aici și mă hotărîsem să revin în România. Norocul meu a fost să găsesc un român care voia să se întoarcă în țara lui, chiar dacă avea o bursă și multe propuneri de job-uri”, spunea Valerie într-un interviu pe care l-a acordat publicației Life.ro.

Mirabela Grădinaru, soția lui Nicușor Dan

Soția lui Nicușor Dan, Mirabela Grădinaru, este o prezență discretă, iar potrivit contului de socializare, această lucrează în industria auto, având funcția de manager. Alături de ea, Nicușor Dan a pus bazele Asociației Salvați Bucureștiul, iar apoi al partidului Uniunea Salvați România.

Potrivit publicației Vremea Nouă, povestea de dragoste dintre Mirabela și Nicușor a început acum 16 ani, în anul 2005.

Ne-am cunoscut în anul 2005, pe vremea când eu eram studentă în Bucuresti, la Geografie. Îmi aduc aminte că se terminase sesiunea de examene, aveam bilet sã mã întorc acasã, dar chiar în ziua aceea s-a întors o prietenã ce fusese plecatã cu bursã Erasmus în Franta. Am renuntat să mă mai întorc acasă si am iesit cu mai multi prieteni. Am zis să mergem seara în Club A, clubul pe care noi îl frecventam în serile de dupã sesiune sau de dupã zilele în care aveam proiecte, iar atunci l-am întâlnit pe Nicusor. Sau el m-a întâlnit pe mine. Nu stiu dacã a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atractie, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, a declarat acum câțiva ani Mirabela pentru jurnaliștii de la vremeanoua.ro.

În luna mai a anului 2016 avea să vină pe lume fetița lor, Aheea, iar Nicușor Dan scria atunci pe pagina sa de Facebook că trăiește cea mai fericită zi din viața lui: „Trăiesc cea mai fericită zi din viață. Am devenit tatăl unei fetite minunate și sănătoase. Mulțumesc, Mirabela, pentru bucuria uriașă pe care mi-ai făcut-o”.

Soția lui Dan Barna lucrează la OMV Petrom

Olguța Dana Totolici este soția lui Dan Barna. Aceasta a urmat două mastere, dintre care unul la Paris.

Ea lucrează de aproape 10 ani la OMV Petrom. Aici ocupă funcția de Head of Reward & Respect Labour Litigation Department, așa cum indică pagina sa de LinkedIn.

Olguța a terminat în 2004 Facultatea de Drept, aceeași facultate pe care a terminat-o și soțul ei. Ea a aprofundat domeniul juridic în cadrul Universității de la Sorbona. A urmat două mastere, dintre care unul la Paris. Aceasta a urmat și cursurile doctorale în dreptul muncii la Universitatea Titulescu și a continuat cu un MBA la Universitatea din Hull.

Într-un interviu acordat lui Marius Tucă, Dan Barna a precizat că soția lui reprezintă echilibrul său mental: „Soţia mea este un om grozav şi, din păcate, aloc puţin timp, prea puţin timp familiei şi ăsta este un lucru pe care mă tot chinui să-l repar”, spunea Dan Barna la Marius Tucă Show.

Soția lui Orban este absolventă de psihologie

Mihaela Orban, soția lui Ludovic Orban, este o prezență discretă în spațiul public și nu a apărut aproape niciodată alături de liderul liberalilor.

Ea a absolvit cursurile Facultății de Psihologie, Pedagogie și Sociologie din cadrul Universității București și este de profesie psiholog și psihopedagog, dar si director de gradiniță particulară.

Mihaela și Ludovic Orban au împreună un fiu, Tudor, student la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti.

Soția lui Ciolacu are o cofetărie

Marcel Ciolacu este căsătorit cu Roxana Ciolacu și au împreună un fiu, Filip, student la medicină, la Universitatea Ovidius din Constanța.

Soția președintelui PSD este de profesie inginer și de ani buni se ocupă și de afacerea familiei, o cofetărie din centrul Buzăului.

Soția ministrului Cîmpeanu este cadru universitar

Soția ministrului Educației este profesor universitar la Universitatea de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară. Carmen Cîmpeanu este autoarea a 34 de lucrări științifice și a scris patru cărți de specialitate. Aceștia au împreună un fiu, Radu.

Kelemen Hunor s-a căsătorit în 2012

Și vicepremierul Kelemen Hunor este discret când vine vorba despre familia sa. În 2012, când s-a căsătorit cu Czezar Eva.

Aceștia s-au cununat religios în 14 iulie 2012, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Cluj-Napoca, iar căsătoria civilă a avut loc la Primăria Cârța, comuna natală a liderului UDMR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?