GÂNDUL LIVE. Vasile Blaga, întrebat dacă Traian Băsescu se poate întoarce la Cotroceni cu 7 milioane de voturi împotrivă: „Da, sigur, cu fruntea sus”

GÂNDUL LIVE. Vasile Blaga, întrebat dacă Traian Băsescu se poate întoarce la Cotroceni cu 7 milioane de voturi împotrivă: Da, sigur, cu fruntea sus
Publicat: 25/07/2012, 15:07
Actualizat: 28/07/2012, 17:13

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat la Gândul Live că cei care vor sta acasă la referendum nu sunt de acord cu încălcarea Constituției de USL. El a precizat că PDL nu boicotează referendumul, ci nu este de acord să valideze abuzurile și încălcările grosolane ale Constituției făcute de USL.

Nu pot fi de acord cu modul de gândire al USL, cum se formează altă majoritate îl suspendăm pe președinte. De ce și-ar da demisia Traian Băsescu? 7 milioane care vot vota pentru și 15 milioane care nu sunt de acord cu asta. Este dreptul oricărui cetățean de a merge sau nu la vot„, a declarat Vasile Blaga.

În sondajele PDL, realizate de CSOP, 52-53% votează pentru demitere, 37% împotrivă, iar 10% sunt nehotărâți. În același sondaj, prezența la vot la referendum va fi de 42-43%.

„După referendum Traian Băsescu se poate întoarce la Palatul Cotroceni cu fruntea sus. Președintele nu va putea să ignore faptul că referendumul nu va fi validat. Președintele se va întoarce la Cotroceni, ca oricare cetățean, trebuie să respecte legile și Constituția. Este o hotărâre clară a CCR cum trebuie validat referendumul”, a spus liderul PDL.

Vasile Blaga a spus că în varianta în care președintele suspendat Traian Băsescu va fi demis, Mihai Răzvan Ungureanu este „o ipoteză valabilă de prezidențiabil din partea forțelor de centru-dreapta”.

Urmărește înregistrarea integrală a interviului cu Vasile Blaga

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul și câștigi un iPad2!

Cele mai importante declarații ale președintelui PDL, Vasile Blaga

♦ Eu nu aș folosi termenul boicot. Colegiul Director al PDL a hotărât să spună „Nu” referendumului pentru că nu dorim validăm abuzurile, încălcările grosolane: atacurile la CCR, trecerea Monitorului Oficial la Guvern.

♦ După suspendare au intervenit o serie de lucruri care nu ne pot duce decât cu gândul la o încercare grosolană a USL de a frauda referendumul. Au modificat hotărârea Parlamentului privind orarul referendumului. Listele electorale cu cei care votează în altă parte decât sunt arondați nu mai sunte separate, nu putem verifica turismul electoral. Ștampilele nu sunt numerotate.

♦ Nu le-am cerut să procedeze altfel decât am procedat noi la alegerile din 2009. Dovezi vom aveam doar în ziua votului.

♦ Avem un singur om în secția de votare, USL are 5, plus președintele secției de votare și primarii.

♦ Nu am sondaje din ultimele cinci zile. Lucrurile nu au evoluat rău. 52 – 53% , 37 împotrivă , 10 % nehotărâți. Dacă mai erau două săptămâni de campanie nu era nicio problemă. Cam 42 – 43% din cei înscriși pe liste vin la vot.

♦ După referendum Traian Băsescu se poate întoarce la Palatul Cotroceni cu fruntea sus.

♦ Președintele nu va putea să ignore faptul că referendumul nu va fi validat. Președintele se va întoarce la Cotroceni, ca oricare cetățean, trebuie să respecte legile și Constituția. Este o hotărâre clară a CCR cum trebuie validat referendumul.

♦ De ce și-ar da demisia Traian Băsescu? 7 milioane care vot vota pentru și 15 milioane care nu sunt de acord cu asta. Este dreptul oricărui cetățean de a merge sau nu la vot.

♦ Noi suntem loiali președintelui, dar suntem mai interesați de buna funcționare a instituțiilor statului. Există enumerate motivele pentru care poate fi eliminat din joc președintele, dar președintele nu a încălcat regulile.

♦ Nu pot fi de acord cu modul de gândire al USL, cum se formează altă majoritate îl suspendăm pe președinte.

♦ Nu mi-a spus Traian Băsescu că va demisiona după referendum.

♦ Este problema domnului președinte dacă nu este împăcat, PDL a luat o decizie de a nu valida abuzurile USL.

♦ Să ne luăm gândul de la libertatea de mișcare pe aeroporturi, dacă mai continuăm așa să ne luăm gândul de la libertatea pieței muncii.

♦ Dacă USL are soluții pentru a guvernare România, ceea ce până acum nu a dovedit: spuneți o singură măsură luată de Guvern.

♦ Am încercat renegocierea contractelor cu băieții deștepți, dar fără intrarea în insolvență a Hidroelectrica. Cine a semnat contractele cu băieții deștepți, în ce perioadă s-au semnat?

♦ Dacă nu vor avea soluții economice, cei de la USL vor încerca tot ce vor după referendum.

♦ Traian Băsescu va avea aceeași susținere din partea partenerilor europeni chiar dacă va avea 7 milioane de voturi împotrivă.

♦ Traian Băsescu nu a încălcat grav Constituția, lucru spus și de Curtea Constituțională.

♦ Mai avem până atunci, până la alegerile prezidențiale, dacă referendumul va fi validat. Trebuie să coagulăm forțele politice de dreapta.

♦ Și Mihai Răzvan Ungureanu este o ipoteză valabilă de prezidențiabil.

♦ Voi spune la timpul potrivit dacă voi candida la prezidențiale, cred că miercuri Traian Băsescu va fi la Cotroceni.

♦ Dacă rămâneți acasă, nu sunteți de acord cu acest lung de șir de încălcări ale Constituției făcut de USL.

♦ Am construit o majoritatea în Parlament cu oameni veniți din altă partide, dar clasa politică trebuie să își asume o lege, prin modificarea Constituției, pentru interzicerea traseismului politic.

♦ Nu am mai vorbit cu Sorin Frunzăverde de când și-a anunțat plecarea din partid.

♦ Dacă în 2011 domnul Boc ar fi venit la partid și ar fi fost un alt prim-ministru care să preia din presiunea publică. Nu ar fi trebuit ca președintele partidului să fie prim-ministru. Este un joc democratic care se practică în toată lumea. Am fi avut șansa să preluăm pas cu pas din presiunea populară.

♦ Indiscutabil au fost greșeli din partea noastră. Unele măsuri au fost prezentate arogant. Nu cred că ați văzut vreun membru al PDL încercând să intervină în justiție, chiar și atunci când a fost vorba de colegi ai noștri. A fost o greșeală de abordare a partidului în încercarea de a ne crea premisele de a numi în funcții oamenii curați, nu ne-am uitat și în curtea cealaltă. Sunt și alte partidele oameni corupți.

♦ Ministrul Dezvoltării, Hellvig, are puțină experiență, dacă are date să le ducă mai departe. Cele mai multe licitații de la minister nu sunt organizate de minister, ci de autoritățile locale.

♦ Nici pe departe nu i-am interzis Elenei Udrea să vină la mitingurile PDL. Nu știu cât bine sau rău i-ar face președintelui. Partidul și-a ales o nouă conducere de curând, partidul se remodelează. Această conducere a partidului a luat decizia organizării mitingurilor, acolo am invitat pe toată lumea. Suntem puțini cei care vorbim în numele partidului, eu, domnul Preda și doamna Macovei. Nu pot vorbi la un miting mai mult de 5-6 oameni.

♦ Alegerile parlamentare vor avea loc în noiembrie – decembrie. Noi, dacă reușim, ca în jurul PDL, un partid mare, organizat, va trebui să ajungem cu Inițiativa domnului Ungureanu, cu partidul domnului Neamțu cu PNȚCD să punem la punct o alianță electorală, nu o alianță politică.

♦ Eu nu am fost de acord cu schimbarea culorii partidului, cu alianțele pentru locale. Poate fi interpretată, poate fi considerată o fugă de ce ați făcut. Nu au fost cu nimic mai bune rezultatele acolo unde am candidat sub altă siglă decât cea a PDL.

♦ Nu-i pot propune președintelui Băsescu să candideze pe listele pentru parlamentare.

♦ Nu cred că va renunța la politică domnul Crin Antonescu dacă Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni.

♦ Orice cetățean are obligația de a aduce la cunoștința instituțiilor statului încălcarea legii. PDL își va face datoria până în momentul când BEC când va valida sau invalida referendumul și CCR va lua o decizie.

♦ Încălcarea legii va trebui analizată de instituțiile statului. Din păcate, doar la BEJ putem contesta pentru că au desființat Birourile comunale, ale orașelor, municipiilor.

♦ Îl rog pe domnul ministru Rus să facă ceea ce am făcut eu în 2009, acele filtre pentru a se evita turismul electoral.

♦ Există astfel de abordări pentru că altfel președinții organizațiior județene au spus că nu vor merge la vot. Ar fi interesant cum au primit cei 2.000 de primari circulara domnului Dragnea privind tombolele. Foloasele pentru a participa sau nu la vot este referendum. Dacă merge la pescuit cu oamenii, primarul presupun că nu îi pune și peștele în undiță.

♦ Nu mă feresc de sintagma lovitură de stat, nu trebuie să curgă sânge ca să fie lovitură de stat.

♦ Da, Traian Băsescu poate fi câștigător cu 7 milioane de voturi pentru demitere și un vot împotrivă. Dar Traian Băsescu are 37%. Are Angela Merkel mai mult de 37%? Mai există un stat în Europa care i-a trecut cuiva prin cap ca uitându-se la sondaje să schimbe șeful statului? Nu, pentru că respectă regulile jocului.

♦ Dacă mă duc la vot se adaugă și votul meu celor 6,7 milioane de voturi ale lor și spun uite poporul a validat referendumul.

♦ Politica PDL se face la Modrogan numărul unu. Noi facem politica partidului, ce face domnul președinte Băsescu face domnul președinte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală