Guvernul îl face pe Dragnea, prin lege, liderul absolut al „consensului național”. Strategia șefului PSD, obligatorie pentru toate guvernele până în 2040. DOCUMENT

Guvernul îl face pe Dragnea, prin lege, liderul absolut al „consensului național. Strategia șefului PSD, obligatorie pentru toate guvernele până în 2040. DOCUMENT
Publicat: 22/04/2018, 17:38

Potrivit proiectului de lege postat pe site-ul SGG, „se instituie obligația elaborării și actualizării Strategiei de dezvoltare economică și socială a României pe termen lung, denumită în continuare Strategia „România 2040″ precum și cadrul instituțional de realizare și de asigurare a consensului național”. „Odată cu intrarea în vigoare a prezentei legi, se instituie obligativitatea includerii în programele de guvernare aprobate în Parlament a principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia „România 2040″”,se arată în document.

Totodată, după aprobarea legii, „se instituie obligativitatea Guvernului de a continua programele și proiecte de dezvoltare ce decurg din Strategia „România 2040”.

Pentru elaborarea strategiei, se înființează Comisia „România 2040″, condusă de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Organismul are mandat de un an, în perioada 1 iunie 2018 – 1 iunie 2019.

Din comisie ar urma să facă parte reprezentanți ai Guvernului, Presedinției, partidelor parlamentare, ai comisiilor de specialitate din Senat și Camera Deputaților, ai Academiei Române, ai Consiliului de Programare Economică și ai Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

De asemenea, Dragnea poate desemna ca membri ai comisiei personalități ale științei, din mediul academic și universitar.

„În vederea asigurării consensului național și a validării direcțiilor de dezvoltare, Comisia „România 2040″ va organiza dezbateri publice, sub forma unor forumuri naționale, cu participare deschisă, în care se vor prezenta rezultatele de etapă”, se arată în proiect.

CITEȘTE AICI PROIECTUL INTEGRAL

PNL cere retragerea proiectului

PNLa cerut duminică guvernului să renunțe la proiectul de lege privind elaborarea și actualizarea Strategiei Naționale pe termen lung „România 2040”, liberalii susținând că acest proiect trădează „un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste”.

„Acest proiect de lege trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reușit nici până acum să asimileze în mod real valorile democrației. Practic, cetățenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privința direcției pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili „Comitetul lui Dragnea” devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Liberalii mai susțin că cel care ar urma să conducă acest proiect este Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Camerei Deputaților.

„Partidul Național Liberal a luat act cu stupoare de intenția Guvernului Dăncilă – Dragnea de a adopta un proiect de lege care își propune nici mai mult nici mai puțin decât să reglementeze cine stabilește viitorul României în următorii 22 de ani”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari