Hellvig cere demisia de la Cotroceni a consilierilor prezidențiali implicați în Mișcarea Populară

Hellvig cere demisia de la Cotroceni a consilierilor prezidențiali implicați în Mișcarea Populară
Publicat: 26/03/2013, 23:08
Actualizat: 30/07/2014, 22:31

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, susține că acei consilieri prezidențiali care și-au anunțat implicarea în Mișcarea Populară ar trebui să demisioneze de la Cotroceni, întrucât în noua postură sunt plătiți din bani publici pentru a „netezi calea politică viitoare” a lui Traian Băsescu.

„Cred că acei consilieri prezidențiali care doresc să îl sprijine pe domnul Băsescu în cariera sa politică de după Cotroceni ar trebui să-și dea demisia din funcțiile publice pe care le ocupă (chiar dacă legea nu le impune) și apoi să construiască dreapta sau stânga, depinde cum vor mai simți la acel moment”, susține Hellvig într-o postare pe blog.

De asemenea, secretarul general al PNL susține că alegătorii sunt în postura de a fi „luați de proști de o gașcă de șmecheri de stângo-dreapta”, în timp ce „Traian Băsescu încearcă din nou să manipuleze publicul, să fure startul și să fraudeze o competiție”.

În același timp, Hellvig spune că dilema lui Cristian Diaconescu din octombrie 2011, când lansa Platforma de Stânga, privind persoanele care pot determina „modernizarea” și schimbarea destinului „stângii românești” și-a găsit rezolvarea.

„Azi, dilema sa a fost depășită: a aflat cine alții decât progresiștii stângiști pot relansa societatea: dreptacii băsiști”, afirmă liberalul.

De asemenea, el susține că libertatea de asociere într-o fundație nu este îngrădită în mod legal consilierilor prezidențiali, însă în cazul Mișcării Populare aceștia folosesc bani publici pentru a pregăti viitorul politic al președintelui după 2014.

„Este imoral să fii consilierul președintelui țării și să faci jocurile acestuia în pregătirea vieții și activității sale post prezidențiale (…) Mă preocupă modul în care se folosește de paravanul numit consilieri și de modul în care consilierii pe banii statului se oferă drept paravan la scenă deschisă”, a mai precizat Hellvig.

Consilierul prezidențial Cristian Diaconescu a anunțat, luni, într-o postare pe blog, că a decis, împreună cu „colegii” săi, să inițieze procedurile pentru înființarea Fundației „Mișcarea Populară”, menționând că „noua formă de expresie” își propune să promoveze valorile de centru-dreapta.

„Astăzi am decis, împreună cu colegii mei, să inițiem procedurile pentru înființarea Fundației «Mișcarea Populară». Știu că acest subiect va capta atenția presei românești și a opiniei publice deopotrivă – semn că noua noastră formă de expresie, care își propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este așteptată atât ca nouă platformă socio politică, dar și un real catalizator pentru implicarea societății românești în elaborarea și implementarea deciziilor majore care ne privesc”, scrie Diaconescu.

El menționează „liniile principale ale obiectivelor” celor care au inițiat acest demers, respectiv „modernizarea României, păstrarea orientării proeuropene și proatlantice ca unica soluție pentru România, reforma constituțională, stimularea clasei de mijloc, locuri de muncă pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educație orientat spre performanță, stat de drept eficient bazat pe principii constituționale solide, promovarea culturii românești precum și stimularea afirmării tinerelor talente, stimularea elaborării unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT și a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, dialog continu cu românii care trăiesc în afara granițelor precum și identificarea oportunităților pentru încurajarea acestora de a reveni acasă, strategii vizând încurajarea tinerilor care au studiat în străinătate pentru a-și pune competențele în slujba României”.

„Misiunea acestei fundații este deschisă tuturor celor care doresc să promoveze o Românie modernă”, mai scrie Cristian Diaconescu.

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu scrie, pe contul său de Facebook, că se va înscrie în Fundația „Mișcarea Populară”, a cărei inițiere a fost anunțată anterior, pe blogul său, de Cristian Diaconescu, la rândul său consilier prezidențial.

„Eu mă voi înscrie în Fundația «Mișcarea Populară». Câți dintre voi vor face la fel?”, notează Lăzăroiu.

„Și eu subscriu, Sebastian”, a scris pe Facebook și Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al președintelui.

„Firește că mă voi alătura Fundației Mișcarea Populară. Undeva trebuie reîncepută construcția unui pol de dreapta pentru viitor!”, a notat pe contul său de Facebook și consilierul prezidențial Iulian Chifu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus ADIO după 3 ani de relație. Motivul care...
Cristi Borcea are o „Valentina Pelinel mică”. „Doar că are ochii albaștri”
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce fotografie a postat Florin Piersic Jr. la scurt timp după ce tatăl lui a...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
TRUCUL pentru cea mai BUUUNĂ bere! E simplu și rapid
Decizie pentru toți cei care au BULETIN DE IDENTITATE. Schimbarea anunțată astăzi, 11 MAI
Schimbări spectaculoase ale vremii. Veștile nu sunt deloc bune
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Ce i-a spus tatăl Danei Rogoz înainte să moară. Vedeta nu poate uita acele cuvinte:”...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Harrison Ford, de la dulgher la star de cinema. Meseriașul de la Hollywood