Înainte de CEx-ul PSD | Victor Negrescu: PSD are maturitatea să treacă peste această cumpănă. E loc pentru fiecare / Fifor: Este nevoie de o schimbare și de o nouă echipă de conducere. Trebuie o analiză

Înainte de CEx-ul PSD | Victor Negrescu: PSD are maturitatea să treacă peste această cumpănă. E loc pentru fiecare / Fifor: Este nevoie de o schimbare și de o nouă echipă de conducere. Trebuie o analiză
Publicat: 26/11/2019, 15:34

„Partidul Social Democrat are maturitatea necesară pentru a trece peste acest moment de cumpănă. Împreună vom găsi cele mai bune soluții în așa fel încât să relansăm stânga românească. Dincolo de persoane, este importantă oferta noastră politică pentru alegerile de anul viitor. Nu mai este timp și loc pentru ambiții personale, avem nevoie de o conducere colegială care să folosească toate resursele noastre pentru reclădirea Partidului Social Democrat. Avem foarte mult de muncă”, a afirmat fostul europarlamentar PSD Victor Negrescu, pentru Mediafax.

El a ținut să mai spus că „este loc pentru fiecare” în partid.

„Toți am înțeles acest lucru și sunt convins că până la ora ședinței toate lucrurile vor fi clarificate pentru a putea merge înainte cu încredere și în echipă. Toate discuțiile purtate recent au ca menire să permită fiecărui coleg să se exprime pentru că nimeni nu are proprietatea adevărului absolut. Soluția, evocată de majoritatea colegilor, constă în modernizarea acțiunii noastre politice și o opoziție solidă, dar constructivă în vederea protejării drepturilor câștigate de cetățeni”, a mai spus Negrescu.

Viorica Dăncilă ar urma să își anunțe demisia din funcția de președinte al PSD la ședința Comitetului Executiv al partidului de marți, au declarat surse politice pentru Mediafax. Reuniunea CEx va avea loc de la ora 18.30, la sediul formațiunii din Kiseleff.

În funcția de președinte interimar până la Congresul PSD va fi desemnat, cel mai probabil, Marcel Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților a anunțat pe Facebook că s-a întâlnit luni cu Viorica Dăncilă și i-a transmis acesteia că va discuta cu președinții organizațiilor din țară despre rezultatul obținut de partid la alegerile prezidențiale. El a adăugat că a fost o discuție „calmă” și „așezată”.

La ședință există și posibilitatea convocării unui Congres al partidului, în următoarea perioadă.

Fifor, despre PSD: Este nevoie de o schimbare și de o nouă echipă de conducere. Trebuie o analiză

Mihai Fifor a afirmat, marți, că PSD are nevoie de o schimbare și de o nouă echipă de conducere, care să ducă proiectul partidului mai departe. El a adăugat că, pentru ca PSD să fie reconstruit, e nevoie de o analiză a ultimelor două rânduri de alegeri electorale.

„Cu certitudine este nevoie de o schimbare! Sunt alături de cei care susțin acest lucru. Este nevoie de o nouă echipă care să ducă proiectul mai departe. Cu sublinierea necesară că, pentru a asigură un viitor sigur partidului nostru, e nevoie de profesionalism, corectitudine, transparentă și mai ales unitate și spirit de echipă. Asta asteaptă cetățenii de la noi”, a spus Fifor, pe Facebook.

El a adăugat că pentru a reconstrui PSD e nevoie de o analiză a ultimelor două rânduri de alegeri, respectiv cele europarlamentare și cele prezidențiale.

„Dacă vrem să reconstruim partidul, atunci ar trebuie să începem cu o analiză profundă, onestă și transparentă a ultimelor două scrutine electorale. Atât la centru, cât și la nivel teritorial. Să vedem unde am greșit și care sunt soluțiile pentru următoarele bătălii electorale.
Avem cu toții o răspundere pentru rezultatele de la europarlamentare și prezidențiale. Am participat cu toții la deciziile luate de partid. Unii le-au propus, alții au tăcut, dar le-am susținut cu toții, aproape de fiecare dată în unanimitate.
Nu vom rezolvă nimic dacă acum vom începe astăzi să ne acuzăm unii pe alții. Ar însemna să mergem mai departe cu aceleași neajunsuri care ne-au adus în punctul în care ne aflăm. Dacă vrem cu adevărat să reconstruim partidul, trebuie să spunem lucrurilor pe nume cu onestitate și colegialitate, în forurile statutare ale partidului. De prea multe ori am lăsat lucrurile importante nerostite sau le-am transferat la categoria -și altele-„, a completat Fifor.

Secretarul general al PSD a subliniat că actuala echipă de conducere a fost aleasă într-un moment dificil pentru partid.

„Actuală echipă de conducere a fost aleasă în cadrul Congresului din 29 iunie, într-un moment dificil pentru partidul nostru. Nu a fost deloc o misiune usoară. În acel moment sondajele ne plasau la 17% și mulți din partid nu dădeau nicio sansă să intrăm în turul 2. Iar că și cum dezastrul din 26 mai nu ar fi fost de-ajuns, a urmat -cazul Caracal-, revenirea subiectului „10 august”, blocajele asupra Guvernului prin incălcarea Constituției, moțiunea de cenzură prin care PSD a fost inlăturat de la guvernare, investirea guvernului PNL. Cu toate astea, am intrat în turul 2, iar în final candidatul nostru a obținut 34%, dublu fată de punctul de la care am pornit. E mult? E puțin? Se putea mai mult? Ce trebuie făcut pentru a reveni la intervalul nostru tradițional? Toate acestea sunt intrebări la care trebuie să răspundem cu sinceritate în cadrul forurilor statutare, pe bază unei analize profesioniste”, a mai spus Fifor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna