Înainte de votul pentru noul Guvern, ALDE pune pe masa PSD o listă cu șapte solicitări urgente. Întâlnirea cu Dăncilă, amânată pentru duminică

Înainte de votul pentru noul Guvern, ALDE pune pe masa PSD o listă cu șapte solicitări urgente. Întâlnirea cu Dăncilă, amânată pentru duminică
Publicat: 26/01/2018, 12:43
Actualizat: 26/01/2018, 16:09

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, nu mai participă, vineri, la ședința conducerii ALDE, pentru a discuta despre programul de guvernare, o „discuție mai amplă” urmând să aibă loc duminică, a precizat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Am schimbat puțin programul. Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, nu mai vine astăzi (vineri – n.r.), fiindcă ar fi fost o întâlnire de un sfert de oră. Vom avea duminică o discuție mai amplă, la care vor participa parlamentarii noștri și președinții de organizații ALDE”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

O discuție în 15 minute nu poate fi o discuție serioasă, nici din partea domniei sale, nici din partea colegilor care își doresc să pună întrebări. Am decalat pentru duminică, ora nu v-o pot comunica acum, o s-o stabilim de comun acord. (…) Impozitul pe gospodărie nu l-am discutat, am discutat pe impozitul pe venitul global. Ministerul de Finanțe trebuie să pornească la operaționalizare, dar e nevoie de o logistică necesară. Nu există un termen avansat, deci pe măsură ce ministerul va avansa pe acest domeniu, vom comunica. Un astfel de impozit amai existat, nu e un impozit nou, care să ne ia prin surprindere, deci nu e vorba de niciun fel de impozit nou. De altfel, filosofia programului economic este chiar aceasta, să nu introducem niciun fel de taxe și impozite noi în 2018, ci să le simplificăm și să le reducem pe cele existente”, a declarat liderul ALDE.

Inițial, premierul desemnat, Viorica Dăncilă, urma să discute vineri dimineața, ci liderii ALDE, la ședința Biroului Politic Central, despre programul de guvernare care va fi înaintat Parlamentului spre aprobare.

Înainte de votul pentru noul Guvern, cei de la ALDE au prezentat PSD o listă care cuprinde o serie de solicitări pe marginea cărora cele două partide ar trebui să cadă de acord.

„Vrem ca în noul program de guvernare să se regăsească mai multe pucte. În primul rând, să nu majorăm în niciun fel taxele și impozitele actuale. De asemenea, mai vrem legea PPP (parteneriatul public-privat – n.r.), o nouă lege a minelor și informatizarea ANAf, astfel încât cetățenii să nu mai fie nevoiți să stea la cozi să plătească diverse taxe și impozite”, au precizat surse din ALDE.

Potrivit acestora, liderii ALDE susțin necesitatea unei „redefiniri” a Declarației 600 și, eventual, acordarea unor termene „rezonabile”.

„Mai vrem să avem o lege a lobby-ului, dar și o lege unitară a achizițiilor publice”, au mai precizat sursele citate.

În privința posturilor din viitorul guvern, care va fi condus de Viorica Dăncilă, ALDE își va păstra atât portofoliile deținute în guvernele precedente, cât și miniștrii, respectiv Grațiela Gavrilescu, ministru al Mediului și vicepremier, Teodor Meleșcanu – ministru de Externe, Toma Petcu – ministrul Energiei și Viorel Ilie – ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom