Instanța Supremă decide REAUDIEREA lui Liviu Dragnea. Judecătorii îi cer să se prezinte pe 18 MARTIE

Instanța Supremă decide REAUDIEREA lui Liviu Dragnea. Judecătorii îi cer să se prezinte pe 18 MARTIE
Publicat: 19/02/2019, 08:49
Actualizat: 25/03/2019, 19:29

„Admite, în parte, cererile de administrare de probe formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, de inculpații Alesu Floarea, Dragnea Nicolae Liviu și Șefu Olguța. Încuviințează administrarea probei testimoniale cu următorii martori: Dumitru Jenica – pentru Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și inculpații Alesu Floarea și Șefu Olguța; Oprescu Silvia și Dumitrescu Mircea – pentru inculpatul Dragnea Nicolae Liviu; Neagu Valerica și Lazăr Lucian pentru inculpata Șefu Olguța”, se arată în decizia magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Instanța a dispus citarea martorilor pentru termenul din 18 martie 2019.

Totodată, judecătorii au mai decis reaudierea inculpaților Liviu Dragnea și Olguța Șefu și le-a pus în vedere să se prezinte tot la termenul din 18 martie 2019.

De altfel, la termenul de luni din apelul procesului DGASPC Teleorman, președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, prin intermediul avocaților, că vrea să dea declarații în fața judecătorilor. Și procurorii DNA au cerut audierea.

Și Olguța Șefu, fost director executiv adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman Teleorman, a anunțat instanța să vrea să fie audiată.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de cinci judecători.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida.

Pe 21 iunie 2018, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu și a Anisei Niculina Stoica.

foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase