Întâlnire-fulger Dragnea-Tudose, la sediul Guvernului. Ce au discutat cei doi

Întâlnire-fulger Dragnea-Tudose, la sediul Guvernului. Ce au discutat cei doi
Publicat: 21/08/2017, 16:42
Actualizat: 26/03/2019, 09:10

Liviu Dragnea a ajuns în cursul dimineții la Palatul Victoria. Discuțiile cu premierul Tudose vin în contextul în care luni dimineața directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, și-a dat demisia.

Decizia lui Davidoiu a fost luată după ce la ultima ședință de guvern, premierul Mihai Tudose a criticat managementul acestuia, în ultimul an fiind înregistrate pierderi de peste 104 milionane lei.

Oficial, Liviu Dragnea a anunțat luni că nu este interesat de cine conduce Tarom.

„Nu mă interesează cine conduce Tarom. Mă interesează ca această companie să devină ceea ce s-a stabilit în programul de guvernare, o companie aeriană puternică, stabilă și profitabilă”, a spus Dragnea.

După mai multe ore de discuții, liderul PSD și premierul Mihai Tudose au ieșit la declarații, arătând că au discutat despre propunerea de buget pentru Tarom și că este una agreată, iar acum rămâna ca bugetul să fie organizat pe proiecte.

„Am discutat și despre proictul de buget, propunerea este una foarte bună, foarte sănătoasă. Actele normative care vor intra în vigoare anul viitor trebuie să fie prinse în buget, în așa fel încât bugetul să fie organizat pe proiecte și să fie adus în Parlament”, a spus liderul PSD.

Întrebat despre înlocuitorul directorului de la Tarom, premierul Mihai Tudose a replicat că „nu primul ministru numește CEO-ul de la Tarom, acesta este atributul CA de acolo. (…) Domnul ministru a venit, mi-a prezentat demisia directorului de la Tarom, i-am urat succes în găsirea unui director competent”, a răspuns Tudose.

Liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au avut, luni, înainte ca președintele PSD să meargă la Guvern, o scurtă întâlnire la sediul ICR, care se află situat vizavi de ambasada Spaniei, unde cei doi au semnat în cartea de condoleanțe.