Întâlnirea organizată de Marcel Ciolacu | Peste 20 de lideri PSD de organizații ar participa: Viorica Dăncilă ar urma să își anunțe demisia de la șefia PSD în CEx-ul de marți / Teodorovici, după întâlnirea de la Parlament: Am fost la Ciolacu. I-am spus că Dăncilă nu merită să iasă pe ușa din dos

Întâlnirea organizată de Marcel Ciolacu | Peste 20 de lideri PSD de organizații ar participa: Viorica Dăncilă ar urma să își anunțe demisia de la șefia PSD în CEx-ul de marți / Teodorovici, după întâlnirea de la Parlament: Am fost la Ciolacu. I-am spus că Dăncilă nu merită să iasă pe ușa din dos
Publicat: 25/11/2019, 22:49

Potrivit surselor citate, printre cei prezenți la întrevedere se numără Niculae Bădălău – PSD Giurgiu, Paul Stănescu – actual vicepreședinte și fost lider PSD Olt, Dan Nica – PSD Galați, Horia Teodorescu – PSD Tulcea, Marian Oprișan – PSD Vrancea și Ionel Arsene – lider PSD Neamț.

Buzatu, despre preluarea șefiei interimare a PSD de către Ciolacu: A dat o lovitură de partid

Președintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat că preluarea șefiei PSD pe o perioadă interimară de către Marcel Ciolacu poate fi descrisă ca „o lovitură de partid”. Social-democratul a explicat că acest lucru nu are aprobarea unei structuri decizionale și astfel încalcă statutul partidului.

„Dacă a dat o lovitură, nu știu cum să o calific, o lovitură de partid, că nu e de stat lovitura aceasta. Cred că trebuie să ne calmăm cu toții. Întotdeauna, în momentele neplăcute ale pierderii alegerilor într-un partid sunt frământări, e o situație de criză, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne pierdem rațiunea, să ne aruncăm tot felul de calități, de salvatori. Nu e nimeni la dispoziția celuilalt”, a afirmat, luni, la Antena 3, Dumitru Buzatu, întrebat dacă vede preluarea președinției interimare a PSD drept o „lovitură”.

Liderul PSD Vaslui susține că decizia privind președintele social-democraților nu poate fi luată de Marcel Ciolacu în cadrul unor întâlniri restrânse, ci în structurile statutare ale partidului.

„Presupun că discut cu un om pe care de altfel îl și cunosc, inteligent și am înțeles că e o glumă. Toate astea sunt niște lucruri confecționate, pentru că nu a avut loc nicio întâlnire statutară a structurii decizionale care să pună problema viitorului partidului, viitorului președintelui partidului care a candidat. Nu este o problemă, dar nu cred că în felul acesta se poate rezolva. Dacă cineva dorește să o rezolve în felul acesta, eu cred că el deja a încălcat niște reguli statutare, acelea de a discuta toate lucrurile acestea care ne privesc pe toți nu în întâlniri gen cinci, șase, șapte oameni ci în structuri consacrate statutar ale PSD”, a spus Buzatu.

De asemenea, acesta a precizat că a refuzat invitația de a participa la întâlnirea dintre președintele Camerei Deputaților și liderii organizațiilor județene.

Firea se delimitează de cei care discută despre schimbări în PSD: Nu sunt la Cex-ul paralel

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, se delimitează de cei care discută, luni seara, la Parlament despre rezultatul alegerilor prezidențiale și schimbări în PSD. „Nu sunt la Cex-ul paralel”, a spus Firea pe Facebook.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a scris, luni seara, pe Facebook, că este acasă, cu familia, nu „la Cex-ul paralel”.

„Sunt acasă, cu familia, ca orice mamă neparalelă cu familia ei… nu sunt la «Cex-ul paralel» de la Parlament, cum titrează unele site-uri. Când am ceva de spus, nu mă ascund, nu mă sfiesc”, a scris Firea.

Teodorovici, după întâlnirea de la Parlament: Am fost la Ciolacu. I-am spus că Dăncilă nu merită să iasă pe ușa din dos

Eugen Teodorovici a declarat că s-a văzut luni cu Marcel Ciolacu la Parlament și i-a comunicat că Viorica Dăncilă nu merită „să iasă pe ușa din dos” de la șefia PSD, fiindcă CEx a votat-o să fie candidat la prezidențiale. El a mai spus că nu va demisiona din funcția de președinte executiv al PSD.

Citește continuarea…

Știre inițială

Viorica Dăncilă urmează să-și anunțe colegii de partid, marți seara la Comitetul Executiv, că va demisiona de la șefia PSD, au declarat surse politice, pentru Mediafax. Dăncilă va primi în schimb șefia PSD Teleorman și a organizației de femei.

Potrivit surselor citate, Viorica Dăncilă va primi funcțiile de coordonare în organizația de femei a PSD, acolo unde a mai deținut funcția de lider, dar și poziția de lider la organizația de Teleorman.

Funcția de președinte interimar până la Congresul PSD va fi cel mai probabil Marcel Ciolacu. Acesta din urmă a și anunțat de altfel, luni seara pe Facebook, cu președinții organizațiilor din țară, după ce a avut o întâlnire și cu Viorica Dăncilă.

„Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic”, a afirmat Marcel Ciolacu.

După eșecul de la prezidențiale, mai mulți lideri social-democrați i-au cerut Vioricăi Dăncilă să își depună mandatul de președinte al partidului și să își asume răspunderea. Întreaga situație în care se află liderul PSD a fost amplificată și de numirea lui Gabriel Oprea, lider al UNPR, ca vicepreședinte al PSD.

CEx va avea loc marți, de la ora 18.30, la sediul PSD din Kiseleff.