Ioana Constantin, pensiile speciale și ”politicienii mărunți” ai PSD: ”E simplu de tot, nu puteți minți la nesfârșit”

Ioana Constantin, pensiile speciale și ”politicienii mărunți” ai PSD: ”E simplu de tot, nu puteți minți la nesfârșit”
Ioana Constantin, pensiile speciale și ”politicienii mărunți” ai PSD: ”E simplu de tot, nu puteți minți la nesfârșit”
Publicat: 24/11/2020, 17:05
Actualizat: 24/11/2020, 17:32

Ioana Constantin – candidat PMP pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie – a postat un mesaj acuzator la adresa social-democraților, în mediul online, considerând că acești sunt doar ”politicieni mărunți”. Totodată, Ioana Constantin îndreaptă, în același text, și un deget acuzator către USR. 

Mesajul Ioanei Constantin are ca punct de plecare reunirea Birourilor Permanente pentru eliminarea speciale și notează, pe pagina sa de socializare, că reprezentanții PSD condiționează acest demers de ”un vot legat de alocații”.

”Ce politicieni mărunți! PSD condiționează reunirea Birourilor Permanente pentru eliminarea pensiilor speciale de un vot legat de alocații. E simplu de tot, nu puteți minți la nesfârșit:

  • PSD a guvernat și a lăsat alocațiile 84 de lei. 84 DE LEI!; apoi, dublarea dublării a însemnat de fapt 150 de lei. Așa că, să plecați capul în fața copiilor României pentru sumă mizeră pe care ați oferit-o ca alocație ani în șir și pentru dezastrul din întreg sistemul de învățământ românesc;
  • Pensiile speciale pentru politicieni au fost inventate de PSD; un ultim gest disperat a fost chiar al Vioricăi Dăncilă care, prin OUG, în campanie ca șmecherii, a inventat pensiile speciale pentru aleșii locali prin Codul Administrativ;
  • Demisia nu înseamnă eliminarea pensiilor speciale. Așadar, PSD & USR să vorbim puțin despre fapte: demisiile voastre nu înseamnă că s-au terminat pensiile speciale în România. Trebuie eliminate articolele din Statutul Deputaților și Senatorilor, dacă vrem pe bune să le eliminăm. PMP a cerut azi, dacă sunteți corecți în demisiile voastre, reunirea Birourilor Permanente pentru a vota exact asta. Vă e frică de colegii voștri care nu și-au depus demisiile?”, scrie Ioana Constantin.

Ioana Constantin: ”Țara asta a fost clădită de oameni curajoși, de oameni drepți, nu de mincinoși, nu de hoți…”

Ioana Constantin continuă mesajul postat pe Facebook scriind că România, în ultimă instanță, nu a fost ”clădită” de ”mincinoși, hoți și lași”, iar faptul că unele pensii speciale ajung și la 75.000 de lei demonstrează modul dezastruos în care a fost guvernată țara.

”Eliminarea pensiilor speciale este o prioritate, iar reducerea numărului de parlamentari la 300 – plus 2 tururi de scrutin și creșeterea numărului de mandate pentru diaspora – sunt, în același timp, esențiale.

  • Că pensia minimă e cca. 700 de lei, pensia medie 1.400 lei, iar unele pensii speciale ating și 75.000 lei ține de cum ați guvernat;
  • Ca să eliminăm pensiille speciale pentru politicieni trebuie 2 lucruri: a. Trebuie abrogat articolul din statutul deputaților și senatorilor prin care s-au instituit pensiile speciale pentru parlamentari; b. Trebuie eliminate din Codul Administrativ pensiile speciale pentru aleșii locali: primari, președinți de consilii județene, vicepreședinți de consilii județene.

Țineți minte, domnule Ciolacu (și domnule Barna), țara asta a fost clădită de oameni curajoși, de oameni drepți, nu de mincinoși, nu de hoți, nu de lași. Ați fost aleși să faceți legi drepte pentru oameni. Haideți în Parlamentul țării noastre și să votăm: eliminarea pensiilor speciale; 300 de parlamentari, 2 tururi de scrutin, creșterea numărului de mandate pentru diaspora. Curaj!”, încheie Ioana Constantin.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?