Iohannis, ÎN CAMPANIE cu atacuri care nu-și au locul! Iordache îi cere președintelui să fie MEDIATOR

Iohannis, ÎN CAMPANIE cu atacuri care nu-și au locul! Iordache îi cere președintelui să fie MEDIATOR
Publicat: 06/11/2018, 16:18

„Din partea noastră, considerăm că Președintele ar trebui să joace rolul de mediator. Constatăm că, la anumite ore, Președintele iese și critică anumiți lideri ai PSD sau ALDE și cred că nu este normal. Eu cred că Președintele ar trebui să revină la rolul de mediator. Eu înțeleg că a intrat în campanie și pentru campania de la anul vine cu astfel de atacuri, dar nu-și au locul. Eu am crezut că este lămuritoare discuția pe care am avut-o la Cotroceni, care a vizat legile justiției, și cred că fiecare ar trebui să ne vedem de ceea ce avem de făcut. PSD va moderniza în continuare legislația, vom duce la îndeplinire programul de guvernare”, a declarat, marți, la Parlament, deputatul PSD Florin Iordache.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că România, ar fi putut să fie mai bine pregătită pentru prealuarea de la 1 ianuarie 2019 a președinției Consiliului UE dacă ar fi avut „o clasă politică mult, mult mai bună, fără infractori, că penali nu mai am voie să spun”.

Șeful statului a adăugat că informațiile furnizate cu o zi înainte de Liviu Dragnea și care îl vizează sunt „fake news„, catalogându-l pe acesta un disperat care progresează.

„Asta se întâmplă când un infractor ajunge în vârful statului, iar acest infractor Dragnea progresează, nu în domeniul statului de drept, ci în domeniul fake news. E ceea ce în ziua de azi se numește fake news, înainte de numeau minciuni. Am avut Caragiale, bilețelul roz și am ajuns în faza cu valizele. Așa se întâmplă dacă infractorii ajung în vârful statului”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Declarațiile vin după ce, cu o zi în urmă, președintele Liviu Dragnea a mers în Parlament cu două valize, reacționând în acest mod la ancheta Rise Project ce se bazează pe o valiză cu documente Tel Drum, despre care jurnaliștii spun că a fost găsită de un sătean din Teleorman.

Într-o valiză, liderul PSD a adus gogoși, iar în a doua se aflau acte, cum ar fi ordonanța de clasare a unui dosar ce-l viza pe Klaus Iohannis, semnată de Cristian Lazăr, dar și informări cu privire la cauzele penale clasate în care a fost implicat președintele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase