Iohannis, pentru Reuters: Guvernul Ponta poate pica în 2015, vor pleca parlamentari din coaliția de guvernare în următoarele săptămâni

Iohannis, pentru Reuters: Guvernul Ponta poate pica în 2015, vor pleca parlamentari din coaliția de guvernare în următoarele săptămâni
Publicat: 26/11/2014, 11:38
Actualizat: 19/05/2015, 10:16

Președintele ales, Klaus Iohannis, a declarat într-un interviu pentru Reuters că în viitoarele săptămâni mai mulți parlamentari care susțin actuala coaliție de guvernare se vor alătura taberei învingătoare de la alegerile prezidențiale. Mai mult, potrivit lui Iohannis aceste mișcări care vor avea loc în Parlament pot conduce în 2015 la răsturnarea guvernului Ponta.

Predicția lui Iohannis este că votul din 16 noiembrie va eroda actuala majoritate parlamentară controlată de PSD și alianții săi.

„Toată lumea vrea să fie tabăra învingătorilor. Deci, este posibil ca în viitoare săptămâni sau luni vom aveam schimbări în Parlament”, a spus în interviul acord Reuters președintele PNL.

El a adăugat că datorită acestor mișcări din Parlament este posibil ca în 2015 PNL să aibă majoritatea în Parlament, ceeea ce îi conferi puterea de a schimba guvernul Ponta.

Reacția lui CTP: „Acest vot masiv pentru Iohannis nu înseamnă înlocuirea unui grup de politicieni cu alt grup de politicieni din aceeași făină”

”În PNL sunt o serie de inși care nu au ce căuta acolo și care nu au ce căuta la guvernare”, a comentat, marți, Cristian Tudor Popescu la Digi 24, cu privire la interviul acordat de președintele ales, Klaus Iohannis, agenției Reuters.

„Să nu uităm că acest cuib de șerpi de la ANRP nu este o afacere pesedistă, este o afacere pedelistă, deci nu cred că e cazul să vină la guvernare PNL-ul într-o formulă ca în 2004, cu soluții de tip cooptarea PC-ului, soluție imorală folosită de Traian Băsescu. Acest lucru nu va aduce nimic bun din punct de vedere al civilizației politice din România. Acest vot masiv pentru Iohannis nu înseamnă înlocuirea unui grup de politicieni cu alt grup de politicieni din aceeași făină. E vorba de o schimbare socială masivă, psiho-socială chiar, care reclamă și în politică niște schimbări fundamentale. Deci nu cred că astfel de combinageli prin care să ajungă la putere partidul lui Iohannis sunt bune pentru România”, a mai spus CTP.

„Domnii de la PNL, foarte mulți dintre ei, sunt aceeași specie, consideră că acum trebuie să împartă cașcavalul, asta e semnificația victoriei domnului Iohannis. Domnul Iohannis a dat un semnal deloc încurajator, când a spus ‘Vrem să luăm puterea’, acest mesaj (este) de natură leninistă… Dacă domnul Iohannis cedează dorinței unora dintre membrii PNL de a ajunge la putere cu orice preț, înseamnă că votul popular nu mai are nicio valoare și că domnul Iohannis nu a înțeles nimic. Dar nu cred că are o astfel de atitudine, ‘să ajungem la putere cu orice preț, noi și ai noștri’. Ar fi o jignire la adresa celor care l-au votat. Ați auzit în campania electorală, în scandări, în manifestații strigând ‘ACL, ACL, PNL, PNL’? Eu nu am auzit. Că au strigat ‘Jos Guvernul Ponta’ e altceva. Deci firește că este legitimă dorința să cadă guvernul Ponta, dar nu și înlocuirea lui cu alții din aceeași făină. Deci sper că domnul Iohannis nu va avea o asemenea atitudine, ar fi extrem de trist ca domnul Iohannis să vină cu aceeași combinageală”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
Ea este Florentina, tânăra de 21 de ani din Făgăraș care a sfârșit tragic. A...
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
"Te iubesc, sufletul meu". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant transmis de părinții...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Top 30 cele mai bune universităţi din România: UBB, UB şi Politehnica din Bucureşti conduc...
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Rămas bun, maestre! A murit marele actor. Și-a luat adio
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Filmarea cu rapperul P. Diddy în timp ce își lovește fosta iubita a fost făcută...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Comerțul „arme contra petrol” dintre Rusia și Coreea de Nord, lovit de noi sancțiuni
×