Ion Cristoiu despre Kovesi: Audierea nu are importanță, pentru că jocurile S-AU FĂCUT. Tot ce s-a întâmplat în România, ori e NEROZIE, ori este complot

Redactor:
Petriana Condrut
Ion Cristoiu despre Kovesi: Audierea nu are importanță, pentru că jocurile S-AU FĂCUT. Tot ce s-a întâmplat în România, ori e NEROZIE, ori este complot
Ion Cristoiu consideră că acțiunile din România pentru a o împiedica pe Laura Codruța Kovesi să devină procuror șef european sunt dovada neroziei sau a unui complot. Vezi de ce o consideră jurnalistul o adevărată "Simona Halep a României"

Jurnalistul Ion Cristoiu emite o teorie interesantă, potrivit căreia acțiunile din ultimele zile împotriva Laurei Codruța Kovesi nu fac altceva decât să atragă alături de ea mulțimea mută, care nu era pro sau contra, catalogând acțiunile „nerozie sau complot„.

„Depinde de planurile despre care vorbim. Dacă e pentru procuror european, audierea nu are importanță, pentru că jocurile s-au făcut – fie cu ea, fie cu altcineva. Funcția e prea importantă, chiar în bătălia din politica europeană, ca să fie lăsată la voia unei impresii asupra unor europarlamentari. Dacă luăm celălalt plan, al impresiei din țară, pot să spun cu deplină responsabilitate că, indiferent de rezultat, Kovesi este Simona Halep a României,” a declarat Ion Cristoiu pentru Mediafax.

Jurnalistul atrage atenția că pentru omul simplu, acțiunile din ultima perioadă la adresa Laurei Codruța Kovesi, pornind de la dosarul de pe rolul Secției de anchetă a magistraților, și până la știrile potrivit cărora are rezidențe în America, nu fac decât să îi creeze o imagine de victimă.

„Eu încerc să mă detașez de pro și contra Kovesi și să fac o radiografie a celor care nu sunt nici de o parte, nici de cealaltă. Ce au văzut acești cetățeni: o compatrioată, Simona Halep a penalului, trece printr-un examen de procuror foarte serios la nivel european și pe primul loc, o listă scurtă din 3, nu 5 sau 20. Această româncă – tot ceea ce spun se referă la imaginea lui nea Gigel de la sculărie, românul tipic – ea, românca, e pe o listă cu un neamț și un francez. În inima lui Gigel bate o inimă de român. În România, dușmanii lui Kovesi, care sunt toți corupți, începând cu Ghiță, terminând cu Udrea, lucrează ca ea să nu fie pe primul loc în clasamentul procurorilor din Europa. O contribuție a avut-o Secția pentru Investigarea infracțiunilor din Justiție, care, când Kovesi își luase bilet, o convoacă, la ceas de seară, la secție. Ce nu te omoară te întărește e vorba… Ce a făcut secția, din prostie, făcea parte din operațiune, i-a servit ei. A chemat-o, nu s-a întâmplat nimic, a plecat triumfătoare la Bruxelles, transmisă în direct, stând la coadă. Imaginea pentru Gigel a fost atât de puternică…

Să dai azi un așa-zis document de pe internet să rezulte că ea are case în America, bazat pe faptul că în America nu mai e un Kovesi, trebuie să fii ori nărod, ori combinație. Ori scoți un document, ori te lași păgubaș. Seară de seară, la posturile adversare, au intervenit unii despre care omul simplu știe că sunt corupți. Cum să lupți împotriva lui Kovesi cu Udrea care e în Costa Rica? Orice om spune… păi, ea e în Costa Rica. Tot ce s-a întâmplat în România, ori e nerozie, ori este complot, pentru ca la ora actuală să putem vorbi de Simona Halep pentru România,” apreciază Cristoiu.

Jurnalistul continuă să fie convins că cel mai mare pericol, dacă Kovesi nu ajunge procuror european, este pentru președintele Klaus Iohannis. El afirmă că numai faptul că fostul procuror șef al DNA a vorbit în română în comisia de la Bruxelles, pentru a transmite un mesaj concetățenilor, demonstrează că e un semn de campanie electorală.

„Să-l ferească Dumnezeu pe Iohannis! Președintele ar trebui să meargă la biserică, să pună lumânări ca ea să devină procuror european. Dacă acum, chiar dacă votul e împotriva, cariera continuă, indiferent de rezultat, e cel mai bun candidat al dreptei la președinție. Așa că nu îmi dau seama care e interesul, dar nu e ca ea să se întoarcă. Milioanele de spectatori, marea mută, văd așa:

1. Kovesi e româncă,

2. „Corupții” au pornit o ofensivă fără precedent, în frunte cu Dragnea.

3. Ea, ca Ana Ipătescu, cu pistolul în mână, face față acestor penali”, a mai afirmat Ion Cristoiu.

 

Inchide