Ion Iliescu, despre cercetările DNA: „Haite de procurori dau năvală peste oameni în case. Sunt într-o misiune fascistă. Parlamentul să cheme la ordine Parchetul General”

Ion Iliescu, despre cercetările DNA: Haite de procurori dau năvală peste oameni în case. Sunt într-o misiune fascistă. Parlamentul să cheme la ordine Parchetul General
Publicat: 15/08/2012, 19:39
Actualizat: 10/12/2012, 08:47

Președintele onorific al PSD, Ion Iliescu, cere aducerea procurorului general în fața Parlamentului, ca să răspundă pentru ancheta națională privind dosarul „Referendumul”. Iliescu a criticat cercetările făcute de procurorii DNA în mai multe județe din țară, numindu-le „fasciste și primitive”. Iliescu și-a exprimat dezacordul față de verificările făcute de procurori în mediul rural într-o postare pe blogul personal, spunând că Parchetul General a acționat la comandă, încălcând drepturile cetățenești.

„Nu credeam că, după Revoluția din Decembrie 1989, îmi va fi dat să asist la asemenea manifestări de un primitivism feroce – haite de procurori care dau năvală peste oameni în case, în mediul rural, pentru a-i chestiona dacă au fost la vot pentru Referendum. În ce lume trăim ?!!! De unde au răsărit asemenea specimene, venite parcă din grote primitive ? Dar, mai ales, cine i-a trimis într-o asemenea misiune, de esență fascistă? Desigur, răspunderea revine conducerii Parchetului General, care a acționat la comanda – împotriva spiritului si rațiunii care trebuie sa guverneze activitatea acestei instituții , așa cum este ea definita in Constitutia României”, a scrie Iliescu pe blog, în postarea numită „Despre procuratură și rolul său”.

Mai mult, președintele de onoare al social-democraților a făcut apel la Parlament pentru a interveni în această situație, care, în opinia lui, este una abuzivă. Potrivit sursei citate, Parchetul General și-a încălcat statutul de instituție credibilă, fiind nevoie ca procurorul general Laura Codruta Kovesi să dea socoteală.

„Prin asemenea acte se subminează autoritatea instituției în percepția opiniei publice, a cetățenilor – care văd cum o instituție creată pentru a apăra ” ordinea de drept, … , drepturile și libertățile cetățenești” – se transformă în instrument de intimidare și de acțiune împotriva cetățenilor ! Dintr-un instrument de apărare a democrației și a libertăților cetățenești , riscă să se transforme într-un instrument de reprimare a libertăților, pus în slujba unor interese înguste, în cazul de față – în slujba unui om cu tendințe autoritare , care a pierdut sprijinul și încrederea cetățenilor . Parlamentul, ca” organ reprezentativ suprem al poporului român” – așa cum este definit de Constituție – este dator sa intervină energic și să cheme la ordine conducerea Parchetului General pentru abuzurile săvârșite, să o determine să-și respecte atributele conferite de Constituție!”, a mai scris Ion Iliescu.

La finalul postării, el a făcut referire și la comentariile fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, despre care s-a ferit să comenteze. Cu toate acestea, Iliescu a subliniat faptul că din comportamentul lui MRU se observă că „simțul măsurii și bunului simț sunt o marfă rară”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata