Ionel Dancă a demisionat din grupul parlamentar PNL | VIDEO

Publicat: 28/10/2021, 11:55

Deputatul liberal Ionel Dancă a anunțat joi că a demisionat din grupul parlamentar al Partidului Național Liberal.

Acesta a adăugat că va activa de acum încolo ca deputat neafiliat.

El spune că a făcut acest lucru în semn de protest deoarece noua conducere a PNL și președintele Klaus Iohannis „au aruncat țara în haos”.

„În această dimineaţă mi-am scris demisia din grupul parlamentar al PNL la Biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi începând cu data de astăzi sunt un parlamentar liber al PNL şi voi activa în calitate de deputat neafiliat. Practic, noi, în PNL, am fost în faţa oamenilor cu un mesaj şi cu un program de guvernare care a primit votul de încredere al românilor, la alegerile parlamentare din 2020, în singura formulă legitimă de guvernare alături de coaliţia de guvernare formată din PNL, USR şi UDMR.

Românii ne-au dat acest vot pentru a guverna România patru ani şi pentru a pune în aplicare programul de guvernare. Ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are nicio legătură cu votul românilor. Prin urmare, ca gest de protest faţă de noua conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele României, Klaus Iohannis, au aruncat ţara în haos şi au distrus coaliţia de guvernare, au abandonat programul de guvernare şi măsurile incluse în acest program, m-am depus astăzi demisia din grupul parlamentar al PNL”, a declarat Dancă, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, „noua conducere a PNL merge în genunchi, cerşind sprijin la PSD cu căciula în mână„ şi, „culmea umilinţei” pentru votanţii PNL, această solicitare este refuzată de social-democrați.

Ionel Dancă a demisionat la câteva zile după ce Ludovic Orban a făcut același lucru

Demisia lui Ionel Dancă vine la două zile după ce fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat marți că va activa ca deputat neafiliat și că va părăsi grupul PNL din Camera Deputaților.

Orban a făcut anunţul marți, în plenul Camerei Deputaţilor și a spus că decizia a fost luată săptămâna trecută.

Acesta a criticat evenimentele politice din ultima perioadă și a spus că actuala criză politică este creată artificial.

Miercuri, senatorul PNL Ovidiu Florean și deputații PNL Alexandru Kocsis și Ion Ștefan au anunțat, la rândul lor, că părăsesc grupul parlamentar PNL.

Joi, și deputatul Constantin Șovăială a anunțat că se retrage din grupul PNL din Camera Deputaților.

„Am luat decizia de a mă retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților. Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească și mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj. În plus, nici între colegii care acceptă actuala situație nu mă regăsesc. Nu pot să girez politici și nici să fac politică atât de departe de români!”, a scris acesta pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase