”Efectul Orban”. Un senator și doi deputați părăsesc grupul parlamentar PNL: ”Noua conducere i-a trădat pe românii care ne-au acordat încrederea și ne-au votat”

”Efectul Orban”. Un senator și doi deputați părăsesc grupul parlamentar PNL: ”Noua conducere i-a trădat pe românii care ne-au acordat încrederea și ne-au votat”
Foto Mediafax/Alexandru Dobre
Publicat: 27/10/2021, 13:49
Actualizat: 27/10/2021, 14:17

Ludovic Orban – fost președinte al PNL – a anunțat marți, în plenul camerei Deputaților, că se retrage din grupul parlamentar al PNL. El a menționat că își va continua activitatea ca parlamentar neafiliat, lansând acuzații grave către Klaus Iohannis. Miercuri, senatorul PNL Ovidiu Florean și deputații PNL Alexandru Kocsis și Ion Ștefan au anunțat, la rândul lor, că părăsesc grupul parlamentar PNL.

PNL nu mai este întors cu fața către cetățeni, a mai declarat Ludovic Orban, asta în vreme ce președintele Iohannis – numit ”chiriașul de la Cotroceni” – nu stă ”la cârmă”, așa cum ar trebui, ci ”pescuiește” sa merge să schieze.

”Numai lobotomizat as putea să stau complice la acest atentat asupra interesului național”. PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni…Am construit o coaliție, dar acum nu mai avem nimic. Cel care trebuie să stea la cârmă pescuiește acum sau a fugit la ski. Raman același om si nu pot sa accept ca un partid să își bată joc de istoria sa, de înaintașii săi, să refuze să continue acest proiect de a dezvolta România”, a transmis Ludovic Orban.

Senatorul PNL Ovidiu Florean: ”Au distrus țara, coaliția, guvernul, și Partidul Național Liberal”

Senatorul PNL Ovidiu Florean a precizat, în mediul online, că nu poate să rezoneze cu foștii colegi care se află, acum, într-o echipă pe care o etichetează drept ”demolatoare”.

Ovidiu Florean va rămâne senator neafiliat, după părăsirea grupului parlamentar PNL, și a mai scris că respectiva echipă ”demolatoare” demonstrează ”obediență” față de președintele Klaus Iohannis, ceea ce are ca rezultat nu numai distrugerea PNL, dar și a țării.

”Am demisionat din grupul parlamentar PNL de la Senat datorită faptului că nu pot rezona cu foștii colegi din «echipa demolatoare» care din obediență față de președintele Iohannis au distrus țara, coaliția, guvernul, și Partidul Național Liberal. Pentru reprezentarea pe viitor a intereselor dumneavoastră, voi rămâne senator neafiliat”, a scris Ovidiu Florean, pe pagina sa de socializare.

Deputatul PNL Alexandru Kocsis: ”România a fost transformată într-o glumă proastă de echipa lui Florin Cîțu”

La rândul său, deputatul PNL Alexandru Kocsis se dovedește a fi intransigent și acuză ”echipa lui Florin Cîțu” că a transformat România ”într-o glumă proastă”.

Există ”orgolii politice” nejustificate, într-un moment în care Români traversează o criză medicală fără precedent, iar a face parte din PNL nu mai este un motiv de mândrie, ci ”un stigmat rușinos”.

”Din păcate, noua conducere a PNL i-a trădat pe românii care ne-au acordat încrederea și ne-au votat. Astăzi, promisiunea PNL de a dezvolta România a fost transformată într-o glumă proastă de echipa lui Florin Cîțu. Coaliția de dreapta a fost ruptă, după ce Florin Cîțu a încălcat protocolul de funcționare cu bună știință. Suntem pe primul loc în Europa la numărul de morți raportat la numărul de locuitori, cresc prețurile la energie, benzină, alimente sau materiale de construcție. Și, din cauza orgoliilor politice ale unor copii bătrâni, tot nu avem un guvern cu puteri depline care să se lupte cu aceste probleme… Ceea ce era înainte o mândrie, să faci parte din marele Partid Național Liberal, a ajuns să fie astăzi un stigmat rușinos. Si toată această decadență s-a petrecut în numai câteva luni…”, a transmis și deputatul PNL Alexandru Kocsis.

”Încă mai sper că această conducere ineptă va fi debarcată și că PNL va asculta, măcar în ultimul ceas, nemulțumirile oamenilor și va renunța să mai execute orbește comenzile de la Cotroceni”

Deputatul PNL Alexandru Kocsis

Deputatul PNL Ion Ștefan: ”Acțiunile unui grup au afectat întreaga Românie, dezamăgirea este imensă”

Deputatul PNL Ion Ștefan nu și-a ascuns dezamăgirea pentru decizia de a demisiona din grupul parlamentar PNL, însă le-a transmis alegătorilor din Vrancea că nu pa părăsi Partidul Național Liberal, ci va activa ca deputat neafiliat.

”Nu mi-a fost nicicând mai greu să fac un anunț ca cel pe care îl fac acum. Astăzi, 27 octombrie, am ales să demisionez din Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal, urmând a activa în calitate de deputat neafiliat. Membrilor PNL Vrancea, familiei politice alături de care am obținut cele mai frumoase rezultate în cariera politică îi spun clar: nu plec din PNL, rămân colegul dumneavoastră. Am însă o obligație morală față de cetățenii care m-au creditat cu votul lor, vrâncenii care au avut încredere în mine și în PNL și față de care mi-am luat o serie de angajamente în campaniile electorale”, a scris Ion Ștefan pe pagina sa de socializare.

Deputatul Ion Ștefan consideră că toată această criză politică a fost creată din ”ambiții prostești”, iar munca de ani de zile ”a fost spulberată”. Cu toate că președintele Iohannis ar fi trebuit să fie un ”garant al democrației”, acesta a ”pus umărul” la această criză, mai notează deputatul Ion Ștefan.

”Am promis oamenilor că vom guverna România prin politici liberale, de dreapta, cel puțin 8 ani, iar acum, la nici un an de guvernare, coaliția cu USR este distrusă, pentru a se căuta sprijin la adversarii politici pesediști. Criza guvernamentală a fost creată artificial din ambiții prostești, uitându-se că noi suntem în Parlament, în Guvern sau chiar la Cotroceni trimiși de români, prin vot, nu pentru că am fi beneficiarii unor drepturi speciale. Oare cum se simte acum președintele statului, Klaus Iohannis, când românii care au stat la cozi imense la vot, îndurând frig și ploaie, străbătând sute de km, se dezic de domnia sa? Garantul democrației a pus umărul la criza din Guvernul României și la cea din PNL!”, acuză deputatul PNL.

”Îmi doresc ca această despărțire să fie una temporară, însă nu pot accepta ceea ce s-a întâmplat cu PNL din vară și până acum. Acțiunile unui grup au afectat întreaga Românie, o țară lăsată pradă pandemiei, nepregătită de venirea iernii și cu o posibilă criză economică la orizont. Dezamăgirea creată este imensă. Ne-am văzut spulberată munca de ani de zile, aici în Vrancea, dar și în întreaga țară. PNL a fost făcut praf de ambițiile nerealiste ale unor colegi, la îndemnul președintelui”

”Eu am mai spus lucrul acesta și îl repet: nu voi accepta niciodată să fiu partener politic cu ”ciuma roșie”, nu voi sta la aceeași masă cu baronii PSD care au ținut Vrancea și Moldova în sărăcie și care au risipit oamenii prin străinătate pentru o brumă de bani pe care nu îi puteau câștiga pentru familiile lor aici, acasă!”, promite Ion Ștefan în postarea sa din mediul online.

”Mă dezic de tot balamucul politic creat de unii și alții care au dovedit prin acțiunile lor că își bat joc de cetățeni, de o țară și pun în pericol implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Am crezut în PNL și cred, în continuare, în capacitatea colegilor mei de a realiza că suntem pe marginea prăpastiei. Îmi doresc ca lor să le revină gândul cel bun, acum, în al 12-lea ceas și să spună stop distrugerii unei echipe de la care oamenii avea așteptări imense”

Deputatul PNL Ion Ștefan

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?