Ionuț Moșteanu: USR nu va vota un Guvern minoritar

Ionuț Moșteanu: USR nu va vota un Guvern minoritar
Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvâns al USR PLUS / Sursa: Mediafax Foto
Publicat: 25/10/2021, 12:31
Actualizat: 25/10/2021, 15:03

Uniunea Salvaţi România (USR) nu va vota un guvern minoritar, a declarat luni vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionuţ Moşteanu, lider al deputaţilor Uniunii.

Deputatul Ionuț Moșteanu, vicepreședinte și purtător de cuvânt al USR, a declarat, luni, că USR nu va vota un Guvern minoritar. „Înțeleg că va veni astăzi să prezinte programul de guvernare, ca și cum un program de guvernare, niște gânduri bune așternute pe hârtie ar fi vreo garanție. Nu, garanția sunt bunele intenții și profesionalismul oamenilor care pun în aplicare un astfel de plan de guvernare și bineînțeles majoritatea din spatele Guvernului (…). USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloș era premier desemnat, prima noastră opțiune a fost refacerea coaliției, partenerii ne-au respins”, a declarat Ionuț Moșteanu, luni, la RFI.

„Pare o perspectivă foarte îndepărtată”

Ionuș Moșteanu fusese propus de președintele USR Dacian Cioloș, primul premier desemnat după demiterea Guvernului Cîțu, drept membru în Cabinetul său, dar nu a întrunit numărul necesar de voturi în Parlament. În comisii, Ionuț Moșteanu a primit aviz negativ pentru Ministerul Dezvoltării. El a primit 10 voturi „pentru”, 14 „împotrivă” și 16 abțineri.

Astfel, senatorul liberal Nicolae Ciucă, ministru demis al Apărării, a fost desemnat, joi, 21 octombrie, de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern.

Întrebat în ce condiții ar accepta USR refacerea coaliției cu PNL și UDMR, vicepreședintele formațiunii a răspuns: „În momentul ăsta, opțiunea PNL e foarte clară, spusă clar și răspicat prin gura președintelui PNL, prin gura președintelui Klaus Iohannis, care a găsit în USR sursa tuturor problemelor României și foarte straniu pentru milioane de oameni, a găsit în PSD sursa pentru rezolvarea celorlalte probleme (…). Pentru refacerea coaliției trebuie să-și schimbe deciziile statutare, să anunțe asta public, să vorbească cu președintele Klaus Iohannis să spună că da, s-a înșelat cu PSD-ul, totuși, crizatorii nu-s așa de răi și atunci, da, putem să ne așezăm la masă, poate să vedem la un moment dat cum refacem coaliția asta, dar în momentul ăsta pare o perspectivă foarte îndepărtată, cu foarte mulți de „dacă” pe parcurs”.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult