Kelemen Hunor despre organizarea alegerilor parlamentare: Se poate ajunge la un consens, dar președintele trebuie să cheme partidele la consultări. Alegerile ar trebui să aibă loc pe 6 decembrie

Redactor:
Daniel Matei
Kelemen Hunor despre organizarea alegerilor parlamentare: Se poate ajunge la un consens, dar președintele trebuie să cheme partidele la consultări. Alegerile ar trebui să aibă loc pe 6 decembrie
Kelemen Hunor despre organizarea alegerilor parlamentare: Se poate ajunge la un consens, dar președintele trebuie să cheme partidele la consultări. Alegerile ar trebui să aibă loc pe 6 decembrie. Sursa: MEDIAFAX FOTO

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri că este în continuare de părere că alegerile legislative ar trebui organizate pe 6 decembrie.

Totodată, acesta a mai spus că, date fiind condițiile epidemiologice actuale, dar și motivarea Curții Constituționale, există posibilitatea unui consens referitor la acest scrutin dacă „preşedintele intră în rolul său constituţional şi cheamă partidele la consultări”, după cum informează Agerpres.

Întrebat dacă are aceeași opinie cu privire la organizarea alegerilor pe 6 decembrie, acesta a confirmat, susținând că procedurile de organizare sunt în derulare deja.

„Da, în acest moment cred că procedurile sunt pornite, sunt în derulare şi 6 decembrie rămâne data în care pot fi şi trebuie organizate alegerile parlamentare”, a spus acesta.

Acesta a mai spus că 22 octombrie este ultimul termen până la care pot fi depuse listele de candidați pentru acest scrutin, iar hotărârea de Guvern în acest sens este în vigoare.

„Este adevărat că există o decizie a Curţii Constituţionale, motivarea Curţii este cunoscută, dar deocamdată nu ştim ce va face preşedintele României, are până în 25 octombrie timp la dispoziţie să analizeze acea lege care a fost declarată constituţională – ori semnează şi publică în Monitorul Oficial şi intră în vigoare pe 25 sau în 2 zile, ori trimite înapoi în Parlament. Probabil că până în 25, mai mult decât atât nu putem spune despre această lege. Şi această lege oricum nu stabileşte data alegerilor, doar spune că Parlamentul are dreptul de a stabili data alegerilor. Deci, există această problemă, într-adevăr uşor complicată, dar nu foarte mult complicată, prin decizia Curţii. Se poate ajunge la un consens dacă preşedintele va intra în rolul lui constituţional şi va chema partidele la consultări. Nu ştim dacă se va întâmpla, dar din punctul meu de vedere asta ar trebui să facă preşedintele”, a spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Nu avem argumente să credem că situația epidemiologică va fi mai bună în februarie sau martie

De asemenea, liderul UDMR a mai adăugat că nu sunt dovezi care să arate că situația epidemiologică va fi mai bună în lunile februarie sau martie, în contextul în care au existat propuneri de amânare a scrutinului în aceste luni.

„După aceea, există, sigur, şi situaţia epidemiologică. Sunt convins că în ceea ce priveşte ziua votului, nu există un risc mai mare decât în orice altă zi când ieşim din casă, dacă respectăm regulile, dar s-ar putea să existe o presiune psihologică şi nu numai, dacă vom avea o creştere şi mai mare a cazurilor pozitive. Astăzi, iar au fost peste 4.000 de cazuri. Vom vedea. Important este să reuşească Guvernul, administraţia centrală, să administreze sistemul sanitar, în aşa fel încât să nu existe o prăbuşire a sistemului sanitar şi, bineînţeles, deciziile să fie luate cât mai repede şi cât mai coerent din partea Guvernului, Dar astăzi nu avem date şi nu avem de ce să afirmăm că pe 6 decembrie nu pot fi organizate alegerile parlamentare, mai ales că nu există nicio informaţie, nu există niciun argument să credem că în februarie sau martie situaţia epidemiologică va fi diferită, mai bună sau radical diferită din păcate”, a mai spus Kelemen Hunor.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Franţa, sub teroare. Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac cu cuţitul într-o biserică...
O nouă variantă de coronavirus se răspândește în Europa. Medic: „Nu am văzut nicio variantă...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
Unde a ajuns să trăiască azi tatăl Gabrielei Cristea. Vecinii evită să discute despre situația...
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
A pus bicarbonat în frigider, peste noapte. Ce s-a întâmplat a doua zi, când a...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
La ce vârstă extrem de mică şi-a început Andreea Bălan viaţa sexuală
Inchide