Kelemen Hunor, după ce PSD a anunțat moțiunea de cenzură: „Am impresia că preşedintele chiar caută să adune voturi pentru a da jos Guvernul”

Kelemen Hunor, după ce PSD a anunțat moțiunea de cenzură: „Am impresia că preşedintele chiar caută să adune voturi pentru a da jos Guvernul”
Kelemen Hunor / FOTO: Alexandru Dobre/MEDIAFAX Foto)
Publicat: 30/07/2020, 20:00
Actualizat: 30/07/2020, 21:26

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a comentat, joi, anunțul PSD  de a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, în luna august. Acesta a spus că mai întâi aşteaptă depunerea acesteia.

„Vom vedea cum vom vota când va fi depusă moţiunea de cenzură şi în funcţie de situaţia epidemiolgică. Am impresia că preşedintele chiar caută să adune voturi suficiente pentru a da jos Guvernul. Parcă asta este singura lui preocupare”, a declarat Kelemen, pentru Mediafax.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, îl critică pe Klaus Iohannis, spunând că acesta „nu arată ca un președinte echidistant, ci ca un robot care împrăștie ură în societate.”

Kelemen Hunor crede că România nu are lideri performanți

Kelemen Hunor a afirmat că România nu are, în momentul de față, un Executiv și un președinte care să gestioneze criza sanitară și economică, scrie Mediafax.

„Arată nu ca un președinte echidistant și al tuturor, ci ca un robot care împrăștie ură în societate. Asta face, asta va face în continuare. Din păcate, România nu are un Executiv în frunte cu un președinte în stare să gestioneze criza, nici sanitară, nici economică, de niciun fel”, a afirmat Kelemen Hunor.

Kelemen a mai spus că a citit „așa-zisa declarație a așa-zisului președinte” și a constatat că acesta are idei extrem de puține și extrem de fixe.

„De fiecare dată aflăm de la președinte că guvernul său este extraordinar, dar constatăm că, din martie până azi, atât președintele, cât și Guvernul caută vinovați și responsabili. Nu are nici curajul și nici capacitatea de a asuma responsabilitatea guvernării”, a mai spus acesta.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: „Am hotărât depunerea unei moțiuni de cenzură în luna august”

Președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a declarat joi, după ședința CExN al PSD, că partidul pe care îl conduce va depune o moțiune de cenzură pentru  demiterea Guvernului Orban, în luna august.

Cu același prilej, Ciolacu  i-a răspuns și președintelui Klaus Iohannis, care a criticat dur PSD în contextul creșteri ialarmante a numărului de infectări cu coronavirus.

„Înțeleg problema președintelui după pierderea controlului de către guvernul său asupra pandemiei. Ceea ce nu înțeleg e obsesia sa de a găsi vinovați în altă parte. Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul său a pierdut controlul total”, a declarat Ciolacu, citat de Digi 24.

Președintele PSD a precizat că în luna august va fi depusă o moțiune de cenzură pentru demiterea guvernului PNL.

„Acesta este rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat și de a împărți funcții publice către membrii PNL. Un haos mai mare decât e acum nu poate fi creat nici măcar de PSD sau opoziție. De aceea am hotărât azi depunerea unei moțiuni de cenzură în luna august”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis acuză PSD pentru numărul mare de infectări cu Covid-19: „A vrut să cauzeze o criză sanitară pentru a putea să critice guvernul”

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, într-o declarație de presă, după o ședință cu ministrul de Interne, Marcel Vela, și cu șeful Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, că situația este gravă și că autoritățile se pregătesc pentru această situație.

Președintele a atacat Partidul Social Democrat (PSD), acuzându-i pe social democrați că sunt vinovați în mod direct pentru creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu Covid-19.

„PSD a acționat acolo unde au putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o, cu un cinsim inimaginabil au tras de timp, după ce au distrus parte din legislație. E, sigur, după ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos și m-a acuzat că eu caut vinovați. Nu, stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și o să îi arăt cu degetul. Pe voi!”, a declarat, printre altele, președintele Iohannis.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York