Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: „Am hotărât depunerea unei moțiuni de cenzură în luna august”

Redactor:
Dragos Tanase
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: „Am hotărât depunerea unei moțiuni de cenzură în luna august”
Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD / Sursa: Facebook - PSD

Președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a declarat joi, după ședința CExN al PSD, că partidul pe care îl conduce va depune o moțiune de cenzură pentru  demiterea Guvernului Orban, în luna august.

Cu același prilej, Ciolacu  i-a răspuns și președintelui Klaus Iohannis, care a criticat dur PSD în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări cu coronavirus.

„Înțeleg problema președintelui după pierderea controlului de către guvernul său asupra pandemiei. Ceea ce nu înțeleg e obsesia sa de a găsi vinovați în altă parte. Disperarea cu care atacă PSD confirmă faptul că guvernul său a pierdut controlul total”, a declarat Ciolacu, citat de Digi 24.

Președintele PSD a precizat că în luna august va fi depusă o moțiune de cenzură pentru demiterea guvernului PNL.

„Acesta este rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat și de a împărți funcții publice către membrii PNL. Un haos mai mare decât e acum nu poate fi creat nici măcar de PSD sau opoziție. De aceea, am hotărât azi depunerea unei moțiuni de cenzură la mijlocul lunii august”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu le-a transmis liderilor din teritoriu că își asumă depunerea unei moțiuni de cenzură și adoptarea acesteia de către Parlament.

PSD are nevoie de voturile Pro România și UDMR, însă cei din urmă au anunțat că nu vor semna o moțiune, iar voturile Pro România sunt negociate de Victor Ponta.

Klaus Iohannis acuză PSD pentru numărul mare de infectări cu Covid-19: „A vrut să cauzeze o criză sanitară pentru a putea să critice guvernul”

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, într-o declarație de presă, după o ședință cu ministrul de Interne, Marcel Vela, și cu șeful Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, că situația este gravă și că autoritățile se pregătesc pentru această situație.

Președintele a atacat Partidul Social Democrat (PSD), acuzându-i pe social democrați că sunt vinovați în mod direct pentru creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu Covid-19.

„PSD a acționat acolo unde au putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o, cu un cinsim inimaginabil au tras de timp, după ce au distrus parte din legislație. E, sigur, după ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos și m-a acuzat că eu caut vinovați. Nu, stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și o să îi arăt cu degetul. Pe voi!”, a declarat, printre altele, președintele Iohannis.

PSD reacționează la acuzațiile lui Klaus Iohannis: „A pierdut și controlul rațiunii! Acest guvern incompetent și criminal e de vină”

PSD a reacționat la acuzațiile lui Klaus Iohannis și prin intermediul purtătorului de cuvânt, Lucian Romașcanu, care susține că președintele țării „și-a pierdut controlul rațiunii” după ce acesta a susținut într-o conferință de presă că social-democrații sunt vinovați de creșterea alarmantă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Lucian Romașcanu susține că, de fapt, Guvernul „incompetent și criminal” este cel care a scăpat de sub control pandemia de coronavirus și este vinovat de efectele pe care aceasta le are în România.

Inchide