Klaus Iohannis, de Ziua Franţei: Cadrele medicale merită tot respectul nostru şi reprezintă un exemplu al solidarităţii româno-franceze şi europene

Redactor:
Alisa Ioana
Klaus Iohannis, de Ziua Franţei: Cadrele medicale merită tot respectul nostru şi reprezintă un exemplu al solidarităţii româno-franceze şi europene

Preşedintele Klaus Iohannis, prezent la recepţia de Ziua Franţei, a spus, marți, că „În momentele cele mai grele ale pandemiei de COVID-19, numeroase cadre medicale aparţinând comunităţii româneşti din Franţa au acţionat, cu spirit de sacrificiu şi devotament, în prima linie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent, marţi, la recepţia de Ziua Franţei şi a vorbit despre punţile de legătură dintre România şi Franţa şi despre parteneriatele dintre cele două ţări. În acest context, şeful statului a ţinut să spună că anul acesta, când omenirea de confruntă cu cea mai mare pandemie din ultima sută de ani, „este o punte cu atât mai solidă” între România şi Franţa.

„În momentele cele mai grele ale pandemiei de COVID-19, numeroase cadre medicale aparţinând comunităţii româneşti din Franţa au acţionat, cu spirit de sacrificiu şi devotament, în prima linie. Ele merită tot respectul nostru şi reprezintă un exemplu al solidarităţii româno-franceze şi europene. Alături de construirea unui sistem de sănătate rezilient la nivel european, România susţine, ca şi Franţa, o abordare unitară, bazată pe solidaritate, a procesului de relansare economică la nivelul Uniunii, care să combată eficient efectele negative ale pandemiei”, a spus Iohannis.

Acesta a vorbit şi despre „capacitatea şi voinţa politică” a celor două ţări „de a lucra împreună pentru o Europă mai puternică şi mai unită”

„Acesta este spiritul Declaraţiei de la Sibiu, pe care am adoptat-o, alături de Preşedintele Macron şi ceilalţi lideri europeni, la 9 mai 2019, pe durata Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Sunt convins că România şi Franţa vor acţiona hotărât împreună pentru depăşirea crizei actuale, în conformitate cu solidaritatea şi coeziunea pe care se fundamentează întregul proiect european”, a mai spus Iohannis.

La recepţia organizată de ambasadorul Franţei în România, Michèle Ramis, au participat şi pemierul Ludovid Orban, precum şi miniştri ai Cabinetului său.

Inchide