Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: În această seară, Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat/ Nu avem nevoie de blocaje

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: În această seară, Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat/ Nu avem nevoie de blocaje
Klaus Iohannis, prezent la bilanțul MAI

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă marți seară, după ce a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban. Iohannis a anunțat că Orban și-a depus mandatul de premier desemnat.

„În acestă seară domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația este pe cât de simplă pe atât de clară. Regulamentul activităților comune din Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe asupra propunerii de Guvern. Acestea s-au epuizat fără să se fi votat. În esență, se datorează această situație PSD; care a boicotat ședința de ieri (luni – n.r.), nu s-a putut da un vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj”, a afirmat Klaus Iohannis, marți seara, la Palatul Cotroceni.

Președintele a adăugat că Ludovic Orban rămâne prima opțiune de premier, dar că nu exclude și alte propuneri.

El a adăugat că va avea consultări cu partidele, miercuri.

Întrebat cine ar putea fi nominalizat pentru funcția de premier și dacă Nicolae Ciucă ar fi o opțiune, șeful statului a răspuns: „Veți afla mâine (miercuri – n.r.) după ce se încheie consultările”.

Inchide