Klaus Iohannis l-a decorat din nou pe Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, cu „Ordinul Național Steaua României” în grad de ofițer

Klaus Iohannis l-a decorat din nou pe Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, cu Ordinul Național Steaua României în grad de ofițer
Publicat: 20/03/2024, 18:22

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a oferit, pentru a doua oară, lui Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, titlul „Ordinul Național Steaua României” în grad de ofițer. Decretul a fost semnat pe 18 martie, iar decorarea a avut loc în ziua următoare.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, 18 martie, un decret, în care Sorin Cîmpeanu și alte cadre academice, au primit distincția „Ordinul Național Steaua României”. Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației a mai fost decorat de șeful statului în 2019, când a primit  „Ordinul Național Steaua României”, în grad de cavaler.

„În semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională avută la promovarea imaginii României în rândul statelor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer domnului Cîmpeanu Sorin Mihai, președintele Consiliului Național al Rectorilor și Președintele Agenției Universitare a Francofoniei (AUF)”, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Alături de Sorin Cîmpeanu, au mai fost decorați și alți specialiști din mediul universitar, cu titlul „Ordinul Național Steaua României”. Este vorba, printre alții, și de Spiță Doina Paula (Facultatea de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, vicepreședinta Federației Internaționale a Profesorilor de Limba Franceză) – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler; Cosovanu Irina-Ofelia (președinta Asociației Române a Profesorilor de Limba Franceză) – Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler;

Sorin Cîmpeanu: „E improprie suspiciunea de plagiat”

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în cadrul emisiunii „Față-n față cu Ion Cristoiu”, Exclusiv pentru Gândul, că suspiciunile de plagiat sunt improprii pentru un caiet cu lucrări practice.

„În cazul plagiatului este vorba de un caiet cu Îmbunătățiri Funciare. Tabelele sunt sub forma unor tabele de tabla înmulțirii. Nu e vorba de un curs. Tabelele sunt destinate unor anumite discipline. Această disciplină are partea de curs și partea de lucrări practice și proiect. La partea de lucrări practice și proiect, pentru a sprijini studenții trebuie să le oferi o serie de informații care în urmă cu 20 de ani nu erau disponibile pe internet, ca acum.

Trebuia să le pui la dispoziție o serie de tabele ajutătoare, pentru că nu toată lumea avea calculatoare capabile. Erau destinate lucrului cu studenții dintr-o anumită facultate, dintr-un anumit an de studiu la o anumită disciplină, circa 100 de exemplare.

Studentul avea posibilitatea să lucreze cu îndrumătoarele care erau puse la dispoziție în laborator, dar cei mai mulți doreau să și le cumpere contra unui preț de câțiva lei pentru a le utiliza și acasă, în cămin sau unde lucrau ei.

E improprie suspiciunea de plagiat într-un caiet de lucrări practice. Este improprie acuzația de plagiat într-un manual de limba română în care dai definiții.

E improprie noțiunea de plagiat în legea lui Arhimede. Profesorul universitar își asumă prezentarea materialului updatat. În 2009 a fost reeditat acest caiet funciar”, a spus Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Noile legi ale educației, la a treia amânare de la doi miniștri, România educată mai așteaptă. ”Cea mai mare dorință este să însemne ceva mai bun și să nu se schimbe cel puțin un ciclu complet de învățământ”

VIDEO | Sorin Cîmpeanu: „Nu mă tem că proiectele vor fi făcute praf de actualul ministru al Educației”

VIDEO | Ion Cristoiu: „Demisia lui Cîmpeanu a fost o mare diversiune. Guvernul și-a asumat legile educației”

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii