Klaus Iohannis dezvăluie ce a văzut când l-a avut în față pe Victor Ponta la prima dezbatere televizată

Publicat: 19/05/2015, 15:35

Klaus Iohannis susține în noua sa carte, „Primul pas”, că oamenii nu vor vota mai mult PSD dacă acest partid „stă mai mult la guvernare” și că nu există indicii că social-democrații cresc în sondaje. Șeful statului a precizat că și-a atenționat susținătorii încă din timpul campaniei prezidențiale că nu este obligatoriu ca Guvernul Ponta să cadă dacă el va ajunge președinte.

„Unii sunt dezamăgiți că nu s‑a întâmplat asta, unii sunt surprinși, iar alții sunt plăcut surprinși. Dar și atunci am fost foarte convins, ca și acum, că, dacă vor urma alegeri parlamentare, vom avea o schimbare de majoritate. Toate sondajele de până acum indică faptul că lucrurile se îndreaptă într-o astfel de direcție, iar cetățenii înșiși au arătat asta prin vot, și anume că vor o schimbare. Însă schimbarea majorității parlamentare se produce fie prin alegeri, fie prin schimbarea opțiunii partidelor din Parlament. Care lucru se va intampla primul, acela va duce la schimbarea guvernului. In orice caz, PSD nu iși crește șansele la alegerile parlamentare dacă rămane, in continuare, la guvernare. Oamenii nu votează mai mult. PSD dacă acest partid stă mai mult la guvernare. Poate dimpotrivă. E posibil să incerce să‑și creeze anumite avantaje, dar e puțin probabil că va reuși. Nu există indicii că PSD‑ul crește in procente, in timp ce PNL‑ul scade. Dimpotrivă”, apare într-un fragment obținut de gândul din volumul „Primul pas”.

Președintele dezvăluie în cartea sa că în timpul dezbaterilor televizate din campania prezidențială, Victor Ponta i s-a părut „un tip care vrea să convingă prin ceva ce nu are”.

„A venit în platou însoțit de un întreg alai: personaje cheie din staff-ul de campanie, soția, purtătoarea de cuvânt. Și s-a instalat la pupitru înconjurându-se cu adevărate turnuri de dosare și documente. Și în acea seară, în care ne-am întâlnit față în față într-un studio TV, ca și în multe alte ocazii, Victor Ponta mi-a părut a fi un tip care vrea să convingă prin ceva ce nu are. Știu că mulți au avut impresia că eu aș fi venit nepregătit în fața unui contracandidat care se înconjurase cu vrafuri de dosare, cu documente și citate. Acesta este riscul, să pari nepregătit dacă nu vii cu citate și copiuțe. Am avut aceeași problemă și în liceu, la orele de limba română, când nu aveam obiceiul să reproduc mecanic citate. Dar de pregătit, eram pregătit, chit că am refuzat constant să învăț lucruri pe de rost sau, mai târziu în viață, să răspund la bădărănii cu bădărănie. Când l-am văzut pe Victor Ponta flancat de dosare, am avut impresia că am în fața ochilor imaginea clasică a micului tocilar care nu știe ce să scrie nici dacă-l lași cu toate materialele pe masă. În ochii multora a părut chiar că are un avantaj, dar aparențele sunt aparențe și nimic mai mult. În timp ce primul-ministru își turuia acuzele, m-am întrebat cum este posibil să afirmi că observatorii ACL-ului la secțiile din străinătate au chiulit, câtă vreme tu, PSD, ai cei mai mulți absenți, la o diferență imensă față de oricare dintre celelalte partide? Iată un exemplu banal, care rezumă, în prozaismul lui, întreaga linie de argumentație dezvoltată în școala acestui partid”, se arată în noua carte a președintelui.

Noua cartea a președintelui Klaus Iohannis „Primul pas” are aproape 300 de pagini și va apărea săptămâna aceasta la Editura Curtea Veche. Ea va costa 30 de lei și va fi lansata la Targul Bookfest, pe 23 mai, la ora 15, la Romexpo. Prima carte a lui Klaus Iohannis – „Pas cu pas” – a fost lansată pe 19 noiembrie anul trecut, la trei zile după câștigarea alegerilor prezidențiale, fiind vândute 130.000 exemplare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican