Klaus Iohannis nu face presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu

Klaus Iohannis nu face presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu
Publicat: 19/06/2018, 16:39
Actualizat: 26/03/2019, 00:53

Știu că a existat o discuție, știu că s-a dat un comunicat și știu că acel comunicat conținea tot ce a fost spus. Nu există nicio presiune și eu nu fac nicio presiune asupra unui judecător. Ar fi fundamental eronat. Și ce a discutat doamna Tănăsescu, nici vorbă de vreo presiune. Doamna Tănăsescu mi-a spus că există o sesizare din partea unui ONG. Întreaga chestiune a fost denaturată din motive pur politice. Habar nu am de ce domnul Lăzăroiu a intrat în acest joc. Întrebați-l dumneavoastră,” a afirmat președintele Klaus Iohannis, după întâlnirea cu ambasadorii statelor membre UE acreditați la București, la sediul ambasadei Bulgariei.

Replica judecătorului CCR Petre Lăzăroiu nu s-a lăsat așteptată.

„Observ din ce a declarat președintele că se confirmă ca are o plângere a unei asociații la Cotroceni , dar că în niciun caz nu s-a gândit să emită un decret. Și a mai spus președintele că nu s-a gândit la așa ceva, dar e bine să-i spuneți judecătorului în cauză, persoanei în cauză, dacă este ceva sau nu. Păi dacă rememorăm tot traseul, vedem din start că prima dată s-a spus că a avut loc o discuție între doi profesioniști. După, s-a spus că s-au discutat anumite teme, dar în niciun caz că nu a fost vorba de o discuție pe acest subiect. După aceea, a ieșit doamna Tănăsescu și a spus că nu mai comentează, Administrația Prezidențială nu are legătură cu ce am făcut eu. Și vine acuma președintele și spune «DA, ȘTIAM». Deci a negat tot timpul că ar exista o solicitare, că avem o solicitare, dar nu am convenit că voi da eu un decret. Dacă le punem cap la cap, atunci gândiți dumneavoastră cam despre ce e vorba. (…) Eu nu fac politică, nu am făcut politică și nu intru în jocuri politice. Eu am sesizat pericolul care este pentru Curte,” a declarat Petre Lăzăroiu, la Antena 3.

Simina Tănăsescu a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, căruia i-a sugerat că „are o sarcină ingrată”, de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR. Un ONG a depus la Președinție o sesizare despre situația judecătorului.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administrația Prezidențială a anunțat că în discuția pe care Simina Tănăsescu a avut-o cu judecătorul CCR, nu a reprezentat Administrația Prezidențială.

„Consilierul prezidențial doamna Simina Tănăsescu s-a întâlnit joi, 14 iunie a.c., cu judecătorul Petre Lăzăroiu la sediul Facultății de Drept a Universității București pentru a-i înmâna acestuia două cărți de specialitate pe zona dreptului financiar. Menționăm că în aceste zile consilierul prezidențial Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă tocmai pentru că desfășoară activități didactice. În acest context, a avut loc o discuție pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just, o discuție tehnică, între doi profesioniști de drept constituțional, care nu a implicat în niciun fel instituția Președintelui României. Drept urmare, sunt complet neadevărate și nefondate orice fel de speculații sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecătorului Petre Lăzăroiu”, se arata în pozitia Administrației Prezidențiale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial