Klaus Iohannis primește un avertisment dur din afara țării: „PSD este îndreptățit să aibă prima șansă de a forma viitorul guvern!”

Klaus Iohannis primește un avertisment dur din afara țării: „PSD este îndreptățit să aibă prima șansă de a forma viitorul guvern!”
Klaus Iohannis primește un avertisment dur din afara țării: „PSD este îndreptățit să aibă prima șansă de a forma viitorul guvern!”
Publicat: 08/12/2020, 07:34

Partidul Socialiștilor Europeni îl felicită pe Marcel Ciolacu pentru „victoria clară” din alegerile parlamentare și precizează că PSD ar trebui să aibă PRIMA ȘANSĂ pentru a propune viitorul premier și pentru a prezenta un program de guvernare.

PSE îi critică însă pe rivalii liberali, inclusiv pe președintele Klaus Iohannis, avertizând că s-ar putea să încerce să nu respecte „voința populară”.

Ludovic Orban, liderul PNL, este comparat cu Donald Trump, pentru că nu își recunoaște învingerea, transmite antena3.ro.

„Îi transmit cele mai călduroase felicitări lui Marcel Ciolacu și PSD. Au câștigat încrederea poporului în cursul unei campanii electorale în care guvernul s-a folosit de toată influența sa pentru a delegitima PSD.

Ca învingător în aceste alegeri, lui Marcel Ciolacu trebuie să i se dea ocazia de a forma viitorul guvern. Președintele Iohannis trebuie să-și îndeplinească imparțial rolul său constituțional și să reflecte voința exprimată în mod clar de alegătorii români.

Trebuie să deschidă calea pentru un guvern PSD al progresului și stabilității, care să poată administra criza COVID și refacerea economică”, a declarat Serghei Stanișev, președintele PES.

Ion Cristoiu, după plecarea lui Ludovic Orban de la Palatul Victoria: „Trebuie să-și dea demisia din funcția de președinte al PNL, nu de premier”

Ion Cristoiu, jurnalist și analist politic, a comentat luni seară, la Antena 3, decizia lui Ludovic Orban de a depune mandatul de premier. Potrivit acestuia, Orban ar trebui să demisioneze din funcția de președinte al PNL, după rezultatul dezastruos înregistrat de liberali la parlamentare.

Este ceva unic în istoria României acest gest. A existat o singură dată, când domnul Petre Roman și-a depus mandatul la venirea minerilor. (…) Depunerea mandatului nu înseamnă demisie. Înseamnă și posibilitatea ca președintele să ți-l reînnoiască. Noi am avut ieri alegeri generale. La aceste alegeri un partid, PNL, a avut un scor castrofal. Domnul Orban trebuie să-și dea demisia din funcția de președinte al partidului, nu de premier, că doar nu s-a angajat Guvernul în această bătălie electorală. Domnul Orban putea să-și anunțe demisia când a fost un scandal sau din cauză că plicurile nu au ajuns. Este ceva inimaginabil. Admițând că Ludovic Orban își anunță demisia că nu va mai fi desemnat, e o prostie. Știți foarte bine că premierul în exercițiu rămâne în continuare până depune jurământul noul premier, admițând că nu-l desemnează pe el. Dacă Klaus Iohannis a pus asta la cale e o nouă iresponsabilitate”, a spus Ion Cristoiu, la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Singurul oraș mare din România fără probleme de trafic. Cum e posibil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri