Lăzăroiu: PDL ar putea întoarce în favoarea sa cazul Trășculescu

Lăzăroiu: PDL ar putea întoarce în favoarea sa cazul Trășculescu
Publicat: 12/11/2012, 15:19
Actualizat: 13/11/2012, 09:46

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu susține, potrivit RFI, că dacă PDL va vota în Parlament pentru ridicarea imunității deputatului PDL Alin Trășculescu, astfel încât să nu influențeze cursul anchetei, va dovedi că sunt în contrast cu USL și ar putea întoarce cazul în favoarea sa.

Potrivit acestuia, Trășculescu nu e un caz care să-i facă foarte fericiți pe cei de la ARD, dar lucrurile s-ar putea întoarce în favoarea lor per ansamblu, dacă vor rămâne consecvenți cu principiile de până acum și anume să nu influențeze în nici un fel cursul acestei anchete, și asta înseamnă în primul rând un vot în Parlament, pentru ridicarea imunității.

„Dacă PDL va dovedi consecvență în acest caz, așa cum a dovedit în toate celelalte cazuri, mă rog, poate mai puțin în unele, Ridzi, Păsat, cred că va avea de câștigat, pentru că va arăta că e altfel decât USL-ul, de exemplu, care a fost consecvent, de obicei, dar pe invers, întotdeauna și-a protejat parlamentarii sau miniștrii care aveau probleme de diverse feluri, cu justiția, cu Agenția Națională de Integritate. Deci dacă ei reușesc să pună în evidență acest contrast, cred că vor avea de câștigat, nu de pierdut”, a spus Lăzăroiu.

Întrebat dacă acest caz al deputatului Alin Trășculescu pune la îndoială rigurozitatea criteriilor de selecție a candidaților ARD, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: „N-aveai de unde să știi în momentul în care ai judecat candidații dacă unul e sub urmărirea Parchetului și la un moment dat o să cadă pe un flagrant. Nu poți să anticipezi la fiecare candidat dacă va lua sau nu va lua mită în următoarele luni (…). E greu să anticipezi când cineva va călca pe bec și va intra în atenția justiției, atunci când faci o judecată după niște criterii”.

Parlamentarii PDL vor vota pentru ca în cazul deputatului Alin Trășculescu justiția să își poată face treaba, a declarat la Realitatea TV președintele PDL, Vasile Blaga. El precizează că incidentul afectează PDL în campanie, că situația este regretabilă, dar cei care au greșit trebuie să plătească.

Deputatul PDL Alin Trășculescu, care fusese reținut de procurorii anticorupție, fiind cercetat pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare de bani, a fost eliberat luni dimineață din arestul Poliției Capitalei.

Trășculescu fusese reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică de procurorii anticorupție, fiind cercetat pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare de bani, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În același dosar este cercetat Marian Valeriu Calotă, asociat și administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată, șantaj comis în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată, potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, Alin Trășculescu a pretins inițial de la reprezentantul unei societăți comerciale (denunțător în cauză) suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Banii au fost pretinși cu ajutorul lui Marian Calotă, care l-a constrâns pe denunțător, prin amenințare, să dea banii ceruți.

Pentru obținerea banilor, susțin procurorii anticorupție, deputatul a lăsat să se creadă că are influență asupra reprezentanților autorităților locale din județul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiții în cadrul Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) și asupra funcționarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDTR) cu atribuții de verificare, avizare și aprobare în derularea procedurii specifice aceluiași program, precum și asupra reprezentanților unei societăți comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relație contractuală cu firma administrată de denunțător.

MDTR a fost condus în perioada decembrie 2009 – februarie 2012 de Elena Udrea, tot de la PDL.

Calotă a primit de la denunțător, sâmbătă, suma de 50.000 de lei, pentru a fi remisă lui Trășculescu, la cererea acestuia, fiind prins în flagrant delict și ulterior reținut, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că flagrantul a fost realizat sâmbătă, în jurul orei 21.00, la Focșani, deputatul fiind reținut după miezul nopții.

Deputatul Alin Trășculescu este președintele PDL Vrancea și candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărășești.

Avocatul lui Trășculescu, Cristian Ene, a declarat că a depus o plângere la DNA împotriva ordonanței de reținere emisă de procurorii anticorupție pe numele politicianului, pe care o consideră „nejustificată”. Ene a spus că deputatul nu și-a însușit nicio sumă de bani.

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, l-a informat duminică pe președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, asupra percheziției și reținerii lui Alin Trășculescu, „acuzat de săvârșirea unei infracțiuni flagrante de corupție”.

Luni, de la ora 12.00, în ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților urmează să fie discutată solicitarea ministrului Justiției în cazul lui Alin Trășculescu.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat pentru MEDIAFAX că luni la ora 16.00 va avea loc o ședință a Comisiei Juridice a Camerei în legătură cu solicitarea MJ în cazul deputatului Alin Trășculescu, precizând că cel mai probabil marți cererea va ajunge în plenul Camerei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...