Lia Olguța Vasilescu nu va fi pusă sub control judiciar

Lia Olguța Vasilescu nu va fi pusă sub control judiciar
Publicat: 16/08/2016, 13:37

La finalul ședinței de judecată, primarul municipiului Craiova a susținut că procurorii DNA nu au venit cu probe noi și că au cerut, din nou, să nu mai fie lăsată să participe la emisiuni la posturi de radio și TV.

„Din ce a cerut în sală procurorul DNA, controlul judiciar s-a referit la faptul că eu nu mai am voie să merg în studiourile de radio și televiziune. Să nu uităm totuși faptul că sunt o persoană publică. Nu că nu aș mai avea voie să vorbesc despre proces, ci pur și simplu nu mai am voie la radio și la televizor, ceea ce mi se pare un pic cam prea mult. De asemenea, să nu iau legătura cu denunțătorii și cu martorii din dosar. Eu nu am luat legătura cu niciunul dintre denunțători. Martori sunt funcționari ai Primăriei Craiova, cu care lucrez zi de zi, pe care nu i-am întrebat niciodată « Te duci la DNA?», «Ce o să declari?». Din punctul meu de vedere, mi se pare că s-a mers mult prea departe. Cred că și denunțătorul a mers multe prea departe pentru că deja nu mai sunt jigniri aduse ca primar al Craiovei ci ca femeie, ca mamă. Sunt aluzii cu conotație sexuală, sunt tot felul de jigniri”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Avocatul edilului susține că au adunat mai multe probe astfel încât să-l dea în judecată, pe latură civilă, pe denunțătorul Petru Becheru.

„Nu este permis, nu este acceptabil să continue linșajul mediatic, personal, dar și împotriva primarului Lia Olguța Vasilescu, într-o manieră lipsită de orice fel de raționament. Eu cred că este momentul la care apărarea ar trebui să facă un pas înainte și să acționeze inclusiv în fața instanțelor civile pentru că acest lucru este absolut de neconceput. Din aprilie 2016, am adunat foarte multe elemente probatorii care să ne permită declanșarea unor procese în fața instanțelor de judecată. Ne-am gândit să dublăm toate demersurile pe care le-am făcut până acum cu alte demersuri, în aceeași linie, în fața autorității judecătorești civile”, a spus avocatul Alexandru Chiciu.

Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, folosirea autorității sau influenței și spălare de bani. Procurorii au solicitat instanței ca edilul să nu se apropie de anumite persoane desemnate de organul judiciar și să nu comunice cu acestea direct sau indirect. Alături de edilul din Craiova au fost trimiși în în judecată Radu Cosmin Preda, la data faptelor administratorul public al Craiovei, fiind acuzat de complicitate la luare de mită și spălare de bani, și Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociații non profit, sub acuzația de complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Primarul Craiovei ar fi sugerat că va face publice date despre oamenii de afaceri care ar fi denunțat-o, susține DNA, explicând că „începând cu 30.07.2016, inculpata s-a plasat în spațiul public virtual și, în acest cadru, diferit de cel legal processal, într-un mod agresiv ca limbaj, și-a făcut apărări, a invocat excepții și cereri”.

Lia Olguța Vasilescu a postat pe pagina sa de Facebook transcriptul unei înregistrări de la dosarul în care este judecată, în care apare denunțătorul Petru Becheru.

Petre Becheru a mers la DNA, susținând că i s-ar fi oferit mită pentru a își retrage denunțul.

DNA precizează că în anul 2014 Lia Olguța Vasilescu ar fi cerut și primit de la mai mulți oameni de afaceri care avea în derulare contracte cu Primăria Craiova suma de 568.291,37, respectivii afaceriști acceptând „solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguța în considerarea atribuțiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăți în buna desfășurare a contractelor, în efectuarea plăților și în recepționarea lucrărilor”, arată parchetul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României