Liberalul Ciprian Ciucu, președintele Agenției Funcționarilor Publici, și-a angajat mama în 4 instituții ale statului + Ce venituri încasează ”pensionara de lux”

Redactor:
Adrian Nicolae
Liberalul Ciprian Ciucu, președintele Agenției Funcționarilor Publici, și-a angajat mama în 4 instituții ale statului + Ce venituri încasează ”pensionara de lux”
Liberalul Ciprian Ciucu, președintele Agenției Funcționarilor Publici, și-a angajat mama în 4 instituții ale statului + Ce venituri încasează ”pensionara de lux”

România deține deja un record negativ în ceea ce privește numărul politicienilor care – ajunși ”la butoane” – își angajează ”pilele” și rudele în instituții ale statului. Din acest punct de vedere, liberalul Ciprian Ciucu, președintele Agenției Funcționarilor Publici, se situează pe o poziție fruntașă, reușind ”performanța” de a-și angaja mama pensionară în patru instituții ale statului. Însă asta nu este totul, cu toate că pozează într-un adevărat luptător al dreptății, într-un om integru care nu are nimic a-și reproșa. 

Liberalul Ciprian Ciucu a fost și este bine conectat la banii europeni, un material prezentat în luna mai 2018 de Antena 3 dezvăluind cum el, împreună cu soția sa, cu Cristian Ghinea și concubina sa – Oana Ganea -, ”plimba” bani din fonduri europene prin firme și ONG-uri, câștigând proiecte europene numai prin ”relații”. Și atenție, era vorba despre sute de mii de euro,nu despre sume insignifiante.

Ani de zile, liberalul și-a plătit salariul din aceste fonduri, făcând același lucru și pentru mama sa, cea care a fost angajată – în același timp – la ACRPE și la HF Advising. Practic, Angelina Ștefan ”lucra”, simultan, în trei locuri, la vremea respectivă, unul la stat și două la privat. Angelina Ștefan a fost autoarea unui teribil accident auto mușamalizat – despre care ziuanews.ro a relatat pe larg – și, cu toate întreaga presă a preluat dezvăluirea, nici până acum autoritățile n-au oferit un răspuns referitor la seria de ilegalități petrecută cu această ocazie.

Familia Ciucu, conectată la banii publici

De altfel, familia Ciucu este conectată, de ani buni, la banul public, cu o ”pasiune” demnă de o cauză mai bună.

Mama candidatului liberal, Angelina Ștefan – pensionară – a fost angajata mai multor instituții ale statului. Iar ceea ce a ajutat-o foarte mult a fost faptul că… nu poartă același nume cu băiatul său, pe care l-a născut când avea 20 de ani.

Angelina Ștefan era, atunci, o tânără care locuia în satul Vulturești, lângă Mioveni – la 25 de km de Pitești -, iar copilul a venit pe lume după o poveste de dragoste fulgerătoare cu tatăl liberalului, care poartă același prenume – Ciprian. Micul Ciucu avea se nască la maternitatea din Pitești și, povestesc rudele sale, era destul de vocal încă de atunci, trezind Vultureștii din somn.

Mama Președintelui Agenției Funcționarilor Publici, trimisă ”la înaintare”

Angelina și-a păstrat numele ”de fată”, iar liberalul Ciprian Ciucu și-a spus că va fi greu ca autoritățile sau presa să facă o asociere între ei, motiv pentru care și-a trimis mamala înaintare”, iar pensionara a ocupat, astfel, mai multe funcții importante.

Trebuie menționat că și ea este membră de partid – la PNL Sector 3 -, dar sunt și mulți alți liberali care nu au ”norocul” să ocupe funcții bine remunerate de la buget. Spre deosebire de aceștia, ”doamna Angelina” – cum se recomandă- are privilegiul de a fi chiar mama Președintelui Agenției Funcționarilor Publici și culmea – dacă nu ar fi fost trist, era amuzant – Cipian Ciucu este și… Președinte al Consiliului Național de Integritate din partea ONG-urilor civice.

În ultimă instanță, toate instituțiile statului au nevoie de ajutorul Agenției Funcționarilor Publici, atunci când vor să facă angajări, fiindcă nimeni nu vrea să se pună rău cu șeful instituției. Astfel, deși este pensionară, mama lui Ciprian Ciucu a fost angajată în mai multe instituții publice de când PNL se află la guvernare.

Doar într un an de zile de când PNL a preluat puterea, pensionara Angelina Ștefan a reușit un adevărat ”tur de forță” și a fost angajată în mai multe funcții publice.

– Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, venit 16.042 ron/an;

– ANSVSA, Consilier Instituții Publice, Consilier Președinte ANSVSA, venit 55.060 ron/an;

– Ministerul Finanțelor Publice, Consilier al Ministrului Finanțelor, venit 19.404 ron/an;

– ANAF, Director Cabinet al Vicepreședintelui ANAF, Sandu Costea, Șeful Antifraudă și Inspecție Fiscală (ocupă funcția din 07.09.2020, așa că încă nu știm suma pe care o va primi și de aici).

La o simplă adunare se strâng 90.506 ron/an, plus 33.240 ron/an pensia, un total de 123.746 ron/an, ceea ce reprezintă peste 100 milioane vechi lunar și asta fără să mai adunăm și venitul obținut de pe urma noii funcții de Director Cabinet Vicepreședinte ANAF.

Totuși, nu există – încă – informații despre toate consilii de administrație în care este ”implementată” și ce venituri încasează pentru ”munca” pe care o prestează, investigația fiind în derulare – aproape de a fi finalizată -, dar vom reveni în scurt timp și cu aceste… ”amănunte” fulminante.

Rând pe rând sau în același timp, Angelina Ștefan – pensionară de lux – trece prin mai multe posturi, cu toate că pregătirea ei profesională nu are legătură cu funcțiile pe care le ocupă – cum era de așteptat, de alfel – fără concurs.

Practic, mama liberalului Ciprian Ciucu e la fel de pricepută în ale meseriei prestate pe cât e de bună s-a dovedit a fi ca șoferită – accidentul la care s-a făcut referire mai sus fiind e o mărturie incontestabilă.

Liberalul Ciucu pozează în ”sărac și cinstit”

Și acesta este un caz de ipocrizie pură, de nepotism, sau mai bine zis, de ”mămism”. Asta pe lângă traficul de influență prestat, faptă pedepsită de Codul Penal.

Liberalul care poza în ”sărăc și cinstit” – și care „reprezintă” societatea civilă și ONG-urile din poziția de Președinte al Consiliului Național de Integritate din partea ONG-urilor civice – uită să spună cât de bine se trăiește din banii statului, plimbându-te din instituție în instituție, din CA în CA, unde banii sunt ”cu ghiotura”! Despre integritate sau moralitate este greu să mai discuți, în astfel de condiții…

Ar fi interesant de întocmit chiar un clasament al Președinților Agenției Funcționarilor Publici. Dacă – într-un an de zile – Ciprian Ciucu și-a angajat mama pensionară la patru instituții ale Statului Român, toate funcțiile fiind de conducere sau în preajma conducerii și foarte bine renumerate din bani publici, restul președinților ce or fi făcut? Oare a mai existat în istoria instituției un astfel de caz?!

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
ALERTA ALIMENTARĂ! PRODUS PERICULOS! Clienții sunt rugați să se întoarcă URGENT la case dacă l-au...
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Emisiunea lui Mihai Gâdea, făcută praf la CNA. 'Este o făcătură!'. Amenzile sunt URIAȘE
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Sondaj IRSOP: Gabriela Firea ar câștiga alegerile locale 2020. Diferența dintre ea și Nicușor Dan
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Live video FCSB – Liberec scor. Vezi live video, singurul site care transmite meciul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide