• Publicat:
Politică

Lider ALDE către Vosganian: Dacă a obosit, să facă un pas în spate. Nu mai vrem povețele și poeziile lui Varujan

Lider ALDE către Vosganian: Dacă a obosit, să facă un pas în spate. Nu mai vrem povețele și poeziile lui Varujan
Președintele ALDE Timiș, deputatul Marian Cucșa, îi transmite lui Varujan Vosganian să facă un pas în spate dacă a obosit. „Nu mai vrem povețele și poeziile lui Varujan și solicit să vorbească în nume propriu", scrie Cucșa, potrivit căruia membrii ALDE nu au avut niciodată încredere în Vosganian.

Președintele ALDE Timiș, deputatul Marian Cucșa, scrie pe Facebook că ascultă cu mâhnire declarațiile lui Varujan Vosganian, care îndeamnă membrii ALDE să plece din partid pentru a se face „igienizarea forțată”.

„Mi se pare o lipsă totală de respect față de fiecare coleg de partid, culmea cei la care face referire sunt membrii fondatori ai ALDE, oameni care au pus pietrele de temelie ale partidului, în timp ce domnia sa îi făcea campanie lui Iohannis în 2014 și spunea că nu se alătură demersului liberal pentru că nu are nicio șansă de reușită să intre în Parlament. După ce partidul a început să crească, să meargă într-o direcție bună, el nu mai avea șansa să fie pus pe listele parlamentare din partea PNL și a sărit în ALDE, de unde și a primit funcția de deputat. Acum vrea să ducă partidul spre o alianță cu Ponta, că a obosit să muncească politic. Dacă a obosit, să facă un pas în spate și să nu mai negocieze el munca celor care au dezvoltat partidul, atât eu cât și colegi care sunt puși la zid acum muncim din 2014 la această construcție și nu am obosit, putem să ieșim din impas, dar fără cei care se aruncă în vehiculul ALDE fără a pune umărul la scoaterea lui din mlaștina în care a fost dus”, scrie Cucșa.

Acesta adaugă: „Nu mai vrem povețele și poeziile lui Varujan și solicit să vorbească în nume propriu, nu în numele ALDE. Cu o asemenea atitudine și aroganță nu mă reprezintă nici pe mine, cred că nici pe foarte mulți primari, viceprimari, deputați, senatori, aleși sau membrii simpli. Domnule Vosganian, membrii ALDE nu au avut niciodată încredere în dumneavoastră iar acum ne-ați arătat că de fapt noi nu contăm, pentru că ați pus mereu propriile interese înaintea oamenilor din echipa ALDE și vă anunțăm pe această cale că NU veți reuși să ne dezbinați pentru că țelurile noastre nu coincid: dumneavoastră vreți să nu vă pierdeți funcția dar noi nu vrem să pierdem construcția”.

Varujan Vosganian a declarat, joi, că oricine dorește să plece din ALDE poate să plece și că nu e prima dată când se destramă un grup parlamentar. Liderul deputaților ALDE a spus că Teodor Meleșcanu nu poate propune congrese în ALDE având în vedere că nu mai este membru al partidului.

„Nu avem niciun fel de dubiu. E foarte greu să ai încredere într-un om care stă 2 ore în ședință cu parlamentarii ALDE, nu suflă o vorbă, iar apoi iese la presă și spune că acceptă propunerea PSD”, a declarat purtătorul de cuvânt al ALDE, joi, la Antena 3.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că grupul ALDE se va desființa, în contextul excluderii lui Teodor Meleșcanu din partid, din cauza candidaturii pentru șefia Senatului din partea grupului PSD.

Teodor Meleșcanu a declarat, joi la Parlament, că este absolut necesar un Congres al ALDE, însă după alegerile prezidențiale.

 

Inchide