Liviu Dragnea: „Parlamentarii PSD, supărați că un guvern performant a trebuit să-și dea demisia”

Redactor:
Alina Novaceanu
Liviu Dragnea: „Parlamentarii PSD, supărați că un guvern performant a trebuit să-și dea demisia”
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că parlamentarii partidului au fost foarte supărați că un guvern performant a trebuit să demisioneze din cauze care nu țin guvernare, arătând că nu s-a pus problema ruperii coaliției și s-a susținut că trebuie asigurată stabilitatea țării.

„Colegii mei erau foarte supărați, pe bună dreptate, că un guvern performant, care a făcut foarte multe lucruri bune, a trebuit să demisioneze, în frunte cu primul ministru, din cauze care nu țin de guvernare efectiv. Cei care trebuiau să-și dea demisia nu și-au dat demisia. Acesta a fost unul dintre lcrurile pe care le-am discutat cu colegii parlamentari, toți au spus că este foarte important să menținem stabilitatea”, a afirmat Dragnea, după întâlnirea pe care a avut-o cu grupurile parlamentare PSD.

El a spus că nu s-a discutat despre o eventuală rupere a coaliției.

„Nu s-a discutat de o eventuală ruptură, deocamdată avem o coaliție stabilă, nu s-a discutat să rupem coaliția, dar toată lumea a căzut de acord că vom putea discuta mai clar după ce președintele va veni cu o soluție, noi putem să facem multe planuri, linia principală este asigurarea stabilității acestei țări”, a adăugat Dragnea.

El a mai spus că PSD trebuie să fie atent la ce cere populația și ca țara să fie guvernată.

„Trebuie să fim foarte atenți la ce solicită populația, iar, pe de altă parte, trebuie să ne gândim că această țară trebuie să fie guvernată, trebuie să rămână stabilă, în condițiile în care suntem cea mai stabilă țară din zonă. În sensul acesta o să prezint și președintelui, când o să fim chemați la Cotroceni, o soluție care să aibă în spate stabilitatea acestei țări, dincolo de persoane”, a explicat Dragnea.

El a adăugat că i-a atenționat pe colegii săi că „nimic nu va mai fi ca înainte” și că PSD și-a schimbat modul de a face politică.

„De asemenea, am spus și colegilor mei, nimic nu va mai fi ca înainte, ceea ce am spus la Congres și s-a adoptat și în partid, PSD și-a schimbat complet modul de a face politică și anul 2016 este, în viziunea mea, anul în care vreau să pregătim noua generație de lideri, cu o altă abordare politică pentru oameni, în strânsă legătură cu oamenii, o politică care să nu aibă ezitări în sancționarea celor care greșesc, să țină seama că s-a acumulat frustare că a devenit o obișnuiță de a nu-și asuma responsabilități. La noi, în PSD, majoritate zdrobitoare au această dorință și stil de a face politică”, a adăugat Dragnea.

Inchide