Lucian Șova A DEMISIONAT de la Transporturi. Ce face PAUL STĂNESCU?

Lucian Șova A DEMISIONAT de la Transporturi. Ce face PAUL STĂNESCU?
Publicat: 22/11/2018, 12:14
Actualizat: 25/03/2019, 21:57

Joi, la ora 10:48, Lucian Șova și-a înregistrat demisia din funcția de ministru al Transporturilor la Cabinetul premierului, au precizat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Miercuri seara, după ce au votat nominalizarea Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării regionale și a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor, liderii PSD reuniți în ședința Comitetului Executiv Național au cerut demisiile de onoare ale celor care ocupau încă aceste portofolii.

Președintele Klaus Iohannis a omis să semneze decretele de revocare din funcție pentru Șova și Stănescu, astfel încât portofoliile erau, din punct de vedere legal, ocupate. Jurnalistul Doru Bușcu dezvăluia marți seara că cei doi miniștri fac parte dintr-un plan al președintelui Klaus Iohannis de a bloca activitatea Guvernului Dăncilă și s-ar fi întâlnit cu emisarii acestuia. Deși Paul Stănescu a negat vehement întâlnirea, el încă nu a demisionat din funcția de ministru al Dezvoltării.

„Dacă, la ședința CExN de luni, 19 noiembrie, doamna prim-ministru sau președintele PSD mi-ar fi reproșat ceva legat de activitatea la minister și mi-ar fi cerut demisia, o făceam pentru că sunt un om de onoare și nu mă agăț de niciun scaun! Mai mult, înaintea ședinței, m-am întâlnit cu președintele Dragnea, care mi-a spus că nu-mi poate pune la îndoială competența ca ministru și nicio clipă nu mi-a cerut să fac un pas în spate! Ulterior, am fost umilit inutil și fără niciun argument, ceea ce mă face să nu intru în acest joc politicianist! Îmi voi face propria analiză și voi decide în consecință!”, a afirmat PaulStănescu, printr-un comunicat de presă remis miercuri, Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase