Ludovic Orban: Coaliţia de guvernare are toleranţă zero faţă de corupţie

Ludovic Orban: Coaliţia de guvernare are toleranţă zero faţă de corupţie
Ludovic Orban / Sursa foto: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 17/03/2021, 17:43

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat miercuri că România se află pe drumul cel bun în ceea ce privește statul de drept, iar coaliția aflată la Guvernare are o poziție clară de toleranță zero față de corupție.

Declarația liderului Camerei Deputaților a fost făcută în cadrul unei videoconferințe cu vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, informează Agerpres.

„Suntem bucuroşi că avem această oportunitate de a avea acest dialog interinstituţional între Comisia Europeană şi Parlamentul României privitor la mecanismul care priveşte evoluţia statului de drept în ţările UE. Vreau să vă asigur că România este pe un drum bun în privinţa respectului faţă de statul de drept, faţă de domnia legii, faţă de independenţa justiţiei şi este pe un drum corect, înscrisă încă din mai 2019, când cetăţenii români au votat masiv, cu o majoritate de peste 65%, referendumul pentru justiţie iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis”, a declarat Orban.

Orban: A fost dificil să facem pași fermi în 2020

Șeful Camerei Deputaților a mai spus că în noiembrie 2019 a avut loc o schimbare de Guvern și, implicit, o schimbare de atitudine față de problemele din sistemul de justiție.

Cu toate acestea, el spune că a fost dificil pentru Guvern să facă pași fermi anul trecut, atât din cauza pandemiei de COVID-19, cât și din cauza Parlamentului.

„În cursul anului 2020 a fost foarte dificil să facem paşi foarte fermi înainte, pe de o parte din cauza pandemiei, pe de altă parte din cauza unei structuri a Parlamentului care nu a permis, mai ales fiind şi un an cu două alegeri, o dezbatere serioasă la nivelul Parlamentului pentru a face paşii pe care suntem hotărâţi să îi parcurgem”, a adăugat Ludovic Orban.

El a adăugat că după alegerile de anul trecut s-a format o coaliţie care are în programul de guvernare obiective extrem de importante în domeniul statului de drept.

„Există posibilitatea reală de a îmbunătăţi, de a face îmbunătăţirile necesare în ceea ce priveşte statul de drept. Deja Guvernul a adoptat un proiect de lege privind desfiinţarea Secţiei Speciale şi se află în dezbaterea Parlamentului. Parlamentul va dezbate şi adopta proiectul de lege într-un orizont de timp relativ scurt – două-trei săptămâni”, a spus el.

Ludovic Orban: Actuala coaliție are toleranță zero față de corupție

Liderul deputaților a mai adăugat că actuala coaliție dorește să asigure îmbunătățirea legislației și a cadrului general de organizare și funcționare a sistemului de justiție.

El mai spune că Guvernul are o „toleranță zero” față de corupție.

„Suntem extrem de preocupaţi de a asigura, prin dezbatere publică, parlamentară, o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei şi a cadrului general de organizare şi funcţionare a întregului sistem de justiţie. De asemenea, pot să garantez că Guvernul format de coaliţia de guvernare are o poziţie clară de toleranţă zero faţă de corupţie şi de susţinere a întregului dispozitiv de luptă împotriva corupţiei. Vă garantăm că România, care a susţinut public şi politic instituirea acestui mecanism privind statul de drept chiar şi atunci când erau voci care nu au agreat acest mecanism, mai ales cu utilizarea fondurilor europene, suntem extrem de dedicaţi susţinerii acestui mecanism ca un instrument de garantare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, nu numai a cetăţenilor români, ci ale tuturor cetăţenilor ţărilor UE”, a adăugat Orban.

Agerpres notează că la videoconferința cu Vera Jourova a participat și președintele Senatului, Anca Dragu, dar și alți reprezentanți ai Parlamentului României.

ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Cine este femeia cu care Liviu Vârciu a înșelat-o pe Anda Călin, la doar două...
Ce meserie va avea Simona Halep, după ce va renunța la cariera de jucătoare: `Nu...
NEWS ALERT! Cartierele din București care ar putea rămâne fără căldură la iarnă. 'Sunt cele...
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Modelul ELECRTIC Dacia Spring a ajuns pe OLX. Chilipir sau țeapă?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Șeful Moderna dezvăluie când se va încheia pandemia. „Delta plus Beta, următoarea mutație pe care...
Cuplu-bombă în showbiz! Cu cine se iubește fiica lui Hagi. E cunoscut și el
Cât de DĂUNĂTOARE este sexualitatea reprimată. Urmările pot fi GRAVE
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Regretă Ioana Ginghină că a pozat în Playboy?! Ce a făcut cu banii câștigați din...
Interviu cu Cristian CÎRJALIU, primarul comunei Agigea! VIDEO
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
E interzis! După ce incidență nu vom mai ieși din casă. Guvernul a decis acum
Irina Tănase a fost fată cuminte cât a stat Dragnea la Rahova? S-a aflat și...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...