Ludovic Orban, convins că va câștiga cursa pentru șefia PNL. De ce crede că este mai bun decât Florin Cîțu | VIDEO

Publicat: 25/06/2021, 17:27
Actualizat: 25/06/2021, 18:12

Președintele PNL, Ludovic Orban, aflat vineri într-o vizită în județul Gorj, a declarat că va fi un președinte de partid mai bun decât ar fi contracandidatul său, premierul Florin Cîțu și a prezentat o serie de calități care, în opinia sa, îl recomandă pentru un nou mandat de președinte al liberalilor.

Printre calitățile despre care spune că le deține, se numără capacitatea de negociere. Mai mult, Orban spune că are un sistem de a lua decizii care s-a dovedit a fi benefic pentru partid, dar și că nu și-a pierdut mințile atunci când a ajuns într-o funcție publică, informează Adevărul.

Ludovic Orban a mai spus, în cadrul conferinței de presă, că simte pulsul partidului și îl cunoaște foarte bine, drept pentru care poate lua deciziile cele mai bune pentru liberali. Acesta adaugă că are experiență politică, ceea ce este necesar pentru PNL pentru a menține coeziunea unei coaliții „dificile”.

„Mi-ar lua 24 de ore să vă povestesc. În primul rând, cunosc partidul foarte bine. Cunosc parlamentarii, primarii, preşedinţii de Consilii Judeţene, echipele de conducere judeţene, echipele locale. Simt partidul, îi simt pulsul şi am capacitatea de a lua toate informaţiile necesare pentru a propune deciziile cele mai bune. Am o mare experienţă, acumulată în 30 de ani.

În politică trebuie să iei decizii şi am un sistem de a lua decizii care s-a arătat benefic pentru partid. De asemenea, este nevoie de nişte calităţi umane. Pe mine faptul că am ajuns în funcţii publice nu m-a făcut să-mi pierd minţile şi atunci când am avut înfrângeri n-am devenit mai rău. Am încercat să învăţ din înfrângeri, iar atunci când am avut victorii am încercat să gestionez victoria fiind generos cu cei care au pierdut. (…) Pentru mine nu există un delict de opinie. Faptul că un om a avut altă opinie decât am avut eu nu a reprezentat un temei de persecuţie, discriminare sau de lată natură. Suntem într-o Coaliţie dificilă şi este nevoie de foarte multă experienţă în materie de negociere, de căutare a punctelor comune, de menţinere a coeziunii Coaliţiei. Este nevoie de multă experienţă şi cunoaştere”.

LUDOVIC ORBAN

Orban: Florin Cîțu trebuie să se convingă pe sine că poate conduce PNL

Întrebat de către jurnaliștii locali dacă nu cumva premierul Florin Cîțu este prea sigur de o eventuală victorie în cadrul alegerilor interne, Orban a declarat că este sigur că va conduce în continuare partidul și că premierul este, cel mai probabil, în faza în care nici el însuși nu e convins că poate câștiga.

„Voi fi preşedintele PNL. Trebuie să-şi repete de 20 de ori. Ca să-i convingi pe alţii trebuie să fii tu convins. Probabil acum este în faza în care trebuie să se convingă pe sine ca să poată să-i convingă şi pe alţii”, a mai spus actualul președinte PNL.

Congresul PNL are loc pe 25 septembrie. În cursa pentru șefia formațiunii sunt înscriși actualul președinte, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase