Ludovic Orban e sigur că va câștiga șefia PNL: Întreaga echipă a lui Cîțu nu cunoaște personal atâția membri din partid cu care am interacționat eu

Ludovic Orban e sigur că va câștiga șefia PNL: Întreaga echipă a lui Cîțu nu cunoaște personal atâția membri din partid cu care am interacționat eu
Ludovic Orban și Florin Cîțu / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 27/06/2021, 18:11
Actualizat: 27/06/2021, 18:12

​Ludovic Orban, candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, a declarat duminică, la o conferință de presă în județul Neamț, că este convins că va fi reales în funcţie. Liderul PNL a explicat și motivul pentru care crede că are un atu imbatabil în fața premierului Florin Cîțu, contracandidatul său. În același timp, Orban sugerează că remanierea Guvernului, subiect vehiculat neoficial până acum, este inoportună deoarece „miniștrii PNL și-au făcut datoria”. 

Întrebat duminică, într-o conferinţă de presă în judeţul Neamţ, ce va face dacă nu va fi reales preşedinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Voi fi ales”.

„Voi câştiga preşedinţia Partidului Naţional Liberal”, a mai spus Orban.

El a explicat și de ce este convins de acest lucru, arătând că întreaga echipă a lui Florin Cîţu nu cunoaşte la fel de mulţi membri ai PNL câţi cunoaşte el.

„Eu am câştigat preşedinţia PNL şi am avut un competitor care a fost sprijinit, la vremea respectivă, de multe organizaţii judeţene, vreo 20 de preşedinţi de organizaţii judeţene, că organizaţii judeţene e un pic mai complicat… Aici e o mare diferenţă între mine şi nu mă refer la contracandidat, mă refer la toată echipa care zice că-l susţine: nu cred că, împreună, ei cunosc un număr la fel de mare de membri ai PNL pe numele mic, cu telefon mobil şi cu care să fi interacţionat de-a lungul timpului, câţi membri cunosc eu”, a afirmat Ludovic Orban duminică după amiază, într-o conferinţă de presă în judeţul Neamţ.

Întrebat ce crede că va urma după alegeri, Orban afirmă că garantează unitatea PNL după ce va câştiga un nou mandat la conducerea partidului.

„Politica este o chestiune de încredere şi de morală. Nu poţi să faci politică dacă nu ai capacitatea de a câştiga şi de a menţine încrederea oamenilor în tine, ca să poţi să câştigi şi să menţii încrederea oamenilor în tine, trebuie să fii serios, consecvent, să ai principii, să ai convingeri, să nu te schimbi într-o parte sau cealaltă în funcţie de cum bate vântul, să te ţii de cuvânt”, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: unele aspecte ale campaniei interne nu sunt foarte plăcute

El a mai afirmat că nu şi-a dorit competiţia internă care are loc la acest moment pentru şefia formaţiunii politice şi reclamă modul în care se desfăşoară campania internă. Mai mult șeful PNL spune că le-a cerut colegilor să fie mai discreți.

„Din păcate, trebuie să spun că unele aspecte ale campaniei interne nu sunt foarte plăcute şi nu prea au legătură cu ceea cu înseamnă democraţia. Dar eu voi merge în continuare pe aceeaşi linie: un mesaj pozitiv adresat către membrii PNL (…)

Vă spun din capul locului că mie nu-mi plac declaraţiile astea, că eu sunt cu Cîţu, eu sunt cu Orban. De altfel, le-am şi cerut colegilor să fie mai discreţi în a spune că sunt cu Orban. Acuma, pe de altă parte, sigur că cineva are nevoie, cum să spun aşa, să creeze o senzaţie că are un oarecare sprijin şi din cauza asta se dau tot felul de declaraţii care mai de care mai uimitoare şi mai ciudate din partea unor oameni la care te aştepţi cel mai puţin”, a afirmat Ludovic Orban.

Fostul premier a reafirmat că va face campania internă din partid „aşa cum a fost întreaga sa carieră”; adresându-se fiecărui membru al partidului şi spunând ce va face, cum va conduce partidul, care este obiectivul şi care sunt mijloaele pentru atingerea acestuia. El susţine că vrea să îşi convingă colegii de partid că „este în avantajul PNL şi al României” ca el să fie ales preşedinte al formaţiunii politice.

Liderul PNL vrea ca listele cu delegaţi pentru Congres să fie făcute în funcţie de performanţe și nu după criteriul obedienței

El spune că speră ca listele cu delegaţi pentru Congres să fie făcute în funcţie de performanţele electorale şi nu după criteriul obedienţei.

„Sper ca delegaţii să fie aleşi după nişte criterii obiective, în funcţie de performanţele electorale, în funcţie de contribuţia efectivă şi să nu se facă liste cu delegaţi care să aibă un singur criteriu: să fie yes man-i. (…) Am încredere în membrii PNL, am încredere în discernământul şi în capacitatea fiecăruia de a judeca cu mintea lui ceea ce este bine pentru PNL şi sunt convins că la Congres delegaţii care vor reprezenta filialele judeţene vor decide ceea ce este mai bine pentru PNL şi anume vor decide să mă realeagă în funcţia de preşedinte al PNL”, mai susţine Orban.

Remanierea, un subiect despre care președintele PNL nu știe nimic oficial

Ludovic Orban mai spune că nu știe nimic oficial despre remaniere, în condițiile în care premierul Florin Cîțu a declarat în ultimele luni că va face o evaluare a tuturor miniștrilor.

„De o remaniere eu nu am auzit nimic oficial, iar din punctul meu de vedere miniştrii Partidului Naţional Liberal şi-au făcut datoria în poziţiile pe care le ocupă. De altfel, este şi prematur după nici şase luni de guvernare să te apuci să faci remanieri. Dacă cineva gândeşte vreo remaniere, trebuie să o spună cu voce tare. În ceea ce mă priveşte pe mine, eu nu am auzit niciodată de o remaniere şi nu consider că este necesară o remaniere, pentru că am încredere în toţi miniştrii PNL, inclusiv cei care îl sprijină pe premierul Cîţu”, a declarat Ludovic Orban la aceeași conferință de presă de duminică

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer