Ludovic Orban le atrage atenția certăreților din coaliția de guvernare. „Declarațiile politice nu fac bine”

Ludovic Orban le atrage atenția certăreților din coaliția de guvernare. „Declarațiile politice nu fac bine”
Ludovic Orban le atrage atenția certăreților din coaliția de guvernare. „Declarațiile politice nu fac bine” / Sursa FOTO: cancan.ro
Publicat: 12/01/2021, 09:18

Coaliția de guvernare nu are nevoie de certuri și discuții în contradictoriu, afirmă Ludovic Orban. Președintele PNL a luat atitudine după ce în ultimele zile s-au înmulțit reproșurile între diverși membri din alianța PNL-USR-PLUS-UDMR.

Astfel, luni seară, Orban a ținut să pună batista pe țambal, insistând asupra faptului că „declarațiile polemice nu fac bine”, iar coeziunea în comunicare este esenţială.

Ludovic Orban le bate obrazul celor care pun în pericol coaliția

Este un gentlemen’s agreement. E o chestiune care ţine de bun-simţ, de şapte ani de acasă, de nişte reguli fundamentale în comunicare. Coeziunea în comunicare e esenţială”, a răspuns Orban, la televiziunea B1 TV, atunci când a fost întrebat dacă există un acord de comunicare publică între PNL şi USR PLUS.

Fostul premier nu a omis nici schimbul de replici între preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Violeta Vijulie, şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: „Nu fac bine aceste declaraţii polemice. Eu sunt adeptul că, în momentul în care am hotărât să guvernăm România, trebuie să fim serioşi”.

Am lucrat două săptămâni la armonizarea programelor de guvernare, la găsirea unui program de guvernare care să exprime într-o modalitate cât mai apropiată de programele fiecărui partid priorităţile noastre. Toţi miniştrii trebuie să respecte acest program de guvernare. Dacă există diferenţe de abordare, într-un domeniu sau altul, aceste lucruri nu pot fi rezolvate prin declaraţii polemice la televizor. Aceste lucruri trebuie rezolvate prin dialog, trebuie argumentate extrem de solid şi trebuie căutată o soluţie”, a reacționat Orban.

Fără acord de comunicare între PNL și USR PLUS

Pe de altă parte, liderul liberal admite că nu există un acord de comunicare publică între PNL şi USR PLUS: „Am evitat să facem foarte multe hârtii, avem un acord de Coaliţie care prevede câteva principii de bază, care trebuie respectate”.

Totuși, Ludovic Orban nu uită că partenerii din USR PLUS au cerut la un moment dat inclusiv desființarea Senatului României! „Comunicarea asta divergentă… să ne aducem aminte că preşedintele Senatului a vorbit de desfiinţarea Senatului, de referendumul din 2009. Nu cred că a fost potrivit. Nu cred că este bine ca cineva să încerce să câştige capital politic într-un mod, cum să spun, punându-şi partenerii într-o situaţie în care să afle din presă de un obiectiv. Cred că orice astfel de acţiune care excede programul de guvernare trebuie tratată cu maximă circumspecţie şi cu responsabilitate faţă de partener”, a insistat Orban.